نشانههایی از مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا
خبرها و گزارش ها حاکی از آن است که آمریکا تحرکاتی در مرزهای ونزوئلا و در عرصه سیاسی آغاز کرده است که می تواند منجر به مداخله نظامی این کشور در ونزوئلا علیه دولت مادورو شود.
تابناک: خبرها و گزارش ها حاکی از آن است که آمریکا تحرکاتی در مرزهای ونزوئلا و در عرصه سیاسی آغاز کرده است که می تواند منجر به مداخله نظامی این کشور در ونزوئلا علیه دولت مادورو شود.
در همین زمینه، به موازات ادامه دخالتهای همه جانبه واشنگتن در امور ونزوئلا و حمایتهایش از رئیسجمهور خودخوانده، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که سفر جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به کره جنوبی لغو شده تا او به «تمرکز بر تحولات ونزوئلا» ادامه دهد.
در حالی که آمریکاییها از سفر رئیسجمهور این کشور به ویتنام برای دیدار با رهبر کره شمالی خبر دادهاند، شبکه «سیانان» از لغو سفر از قبل برنامه ریزی شده بولتون به کره جنوبی خبر دادند.
طبق گزارش این شبکه، سخنگوی شورای امنیت ملی دولت آمریکا اعلام کرد که سفر مشاور امنیت ملی کاخ سفید به کره جنوبی به منظور «تمرکز بر تحولات ونزوئلا»، لغو شده است.
بولتون و دیگر مقامهای آمریکایی بارها ضمن حمایت از «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور قانونی ونزوئلا را به تشدید فشارهای اقتصادی و حملات نظامی آمریکا تهدید کردهاند.
از سوی دیگر، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که آمریکا طرحی برای ارسال سلاح و سربازان عملیات ویژه به نزدیکی ونزوئلا آماده کرده است.
وی همچنین گفت: «ما شواهدی در دست داریم که شرکتهای آمریکایی و متحدان آنها از کشورهای عضو ناتو در حال انجام کار برای بهدست آوردن محموله عظیمی از سلاح و مهمات در یکی از کشورهای اروپای شرقی هستند تا متعاقباً آنها را برای نیروهای مخالف دولت ونزوئلا ارسال کنند».
زاخارووا همچنین هشدار داد که برنامه آمریکا برای ارسال کمکهای انساندوستانه به ونزوئلا میتواند منجر به درگیری و ایجاد بهانهای مناسب برای سرنگون کردن دولت نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا شود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه قرار است روز شنبه طرح «تحریکآمیز خطرناک و گستردهای» از سوی آمریکا اجرا شود، اعلام کرد برنامه ایالات متحده برای ارسال کاروان بهاصطلاح کمکهای بشردوستانه به داخل مرزهای ونزوئلا میتواند باعث درگیری میان طرفداران و مخالفان دولت ونزوئلا شده و زمینه را برای اقدام نظامی بهمنظور براندازی دولت قانونی کاراکاس فراهم کند.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا بر تلاش این کشور برای ارسال کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا تأکید کرده است.
ولی نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا هشدار داده است که آمریکا بهدنبال ضربه زدن به استقلال کشورش از طریق ارسال کمکهای انساندوستانه است.
از حدود یک ماه پیش، خوان گوایدو رئیس مجلس ونزوئلا با فراخوان مخالفان دولت، در خیابان خود را رئیس جمهوری این کشور خواند و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هم بلافاصله او را بهرسمیت شناخت.
این در حالی است که ارتش و مقامات دیوان عالی قضایی این کشور، بر حمایت از مادورو تأکید دارند.
روزنامه انگلیسی «تایمز» نیز در گزارشی با مطرح کردن سوالی درباره اینکه آیا پنتاگون قصد دارد از نیروی نظامی برای برکناری نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا استفاده کند یا خیر، به نقل از یک مقام سابق در وزارت دفاع آمریکا آورده است که انجام عملیات نظامی در ونزوئلا نیازمند ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز آمریکایی است و دامنه و موفقیت این عملیات به میزان وفاداری نیروهای نظامی این کشور به مادورو بستگی دارد.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به موضع کشورهای همسایه ونزوئلا نسبت به عملیات نظامی احتمالی آمریکا در این کشور، آمده است: کلمبیا اعلام کرده که در چنین عملیاتی و حتی حمایت از آن مشارکت نمیکند اما برزیل که در حال حاضر به دنبال جلب رضایت آمریکاست، موضع دیگری خواهد داشت.
نظر کاربران
دیکتاتور مادورو و خائن هایی که از او حمایت میکنند ،قفس عدالت در انتظار آنهاست
به حول قوه الهی مادورو دیکتاتور ساقط میشه
لعنت بر مادرو وحامیانش
خخخخخخخخخخ کوایدو با حمایت مردم و ۸۰ نماینده مجلس ونزویلا رفتن مرز با کلمبیا باز کردن کمکهای آمریکا وارد شده
زاخاروف وپوتین هیچ غلطی نمیکنه چون رییس ترامپ نظرش در نابودی مادورو جزم جزمه .مادورو گمشو برو پیش اربابت