استقبال یونسی از ریاست رئیسی بر قوه قضائیه
وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در پاسخ به این سئوال که تغییرات قوه قضاییه را مثبت میدانید؟ گفت: بله، هم گزینهای که مطرح شده است و هم کسانی که بنا هست به کمک ایشان بیایند را مثبت میبینم؛ چون از درون قوه قضاییه میآیند. اینکه این افراد از درون قوه قضاییه میآیند نشانه خوبی است.
جماران نوشت: وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در پاسخ به این سئوال که تغییرات قوه قضاییه را مثبت میدانید؟ گفت: بله، هم گزینهای که مطرح شده است و هم کسانی که بنا هست به کمک ایشان بیایند را مثبت میبینم؛ چون از درون قوه قضاییه میآیند. اینکه این افراد از درون قوه قضاییه میآیند نشانه خوبی است.
و قطعاً بهتر از انتخابهایی است که از خارج قوه میآیند و این حوزه را نمیشناسند و گاهی شاید تا آخر هم نشناسند و اشتباهات خود را اصلاح نکنند. همینجا لازم میدانم از مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی نام ببرم. ایشان یکی از موفقترین رؤسای قوه قضاییه بود. البته در ابتدا تندرویهایی وجود داشت و در اجرای برخی از احکام تندروی شد، اما این مرحوم خیلی زود متوجه شد که باید تغییراتی در برخی روشها صورت پذیرد و از آن زمان به بعد خدمات زیادی را به دستگاه قضایی عرضه کرد و روش را تغییر داد؛ تخلیه زندانها و زندان زدایی از اقدامات خوب و مؤثر ایشان بود. اما متأسفانه برخی بزرگان بر این روش نماندند.
اهم اظهارات یونسی به شرح زیر است:
* آقای رئیسی از درون سیستم قضایی برخاسته است من ایشان را گزینه مناسبتری از ده سال گذشته میدانم. همین رقیب بودن ایشان بهنوعی بازدارنده است. کسانی که چهل سال کار قضایی کردهاند این فرهنگ بر آنها مسلط شده که چگونه عمل کنند. میدانند که قوه مجریه رقیب است و باید رعایت برخی نکات صورت پذیرد. آقای شاهرودی بعد از پایان مأموریت من در وزارت اطلاعات، از من خواست که رئیس سازمان بازرسی کل کشور باشم من قبول نکردم و برای این نپذیرفتن، دلیل داشتم. چون من خود را در موضع مخالف دولت احمدینژاد میدیدم و تصورم این بود که اگر در این جایگاه قرار بگیرم که وظیفهاش، کنترل و نظارت بر دولت است این از موارد رد در مباحث حقوقی است، یعنی قاضی در جایی که بیم طرفداری یا جانبداری وجود دارد باید برخلاف یا با احتیاط عمل کند. این را امثال آقایان رئیسی، محسنی اژهای و پورمحمدی و رازینی خوب میدانند.
*تجربهای در این زمینه دارم که وقتی پرونده زهرا کاظمی مطرح و بین دولت و قوه قضاییه اختلاف بالا گرفت و مرتضوی اصرار داشت و مدعی بود که این خانم توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیده است و چون قدرت را در دست داشت ملاحظه چیزی را نمیکرد، لذا من راهحل نزاع در موقعیت وزیر اطلاعات، سه نفر را بهعنوان حَکَم خدمت مقام معظم رهبری معرفی کردم. این سه نفر، آقایان رئیسی، محسنی اژهای و الهام و هر سه از مخالفان اصلاحطلبان و دولت بودند ولی من، آنان را بهعنوان حَکَم پیشنهاد کردم. بر اساس شناختی که از این آقایان داشتم، مطمئن بودم که حتی اگر مرتضوی را مقصر نشناسند و محکوم نکنند، اما وزارت اطلاعات را تبرئه میکنند و این اتفاق هم افتاد.
*بههرحال من به آقای رئیسی و تیمی که با ایشان شروع به کار میکند، خوشبین هستم. ممکن است بیشترشان از نظر سلیقه سیاسی با من مخالف باشند، اما من مطمئن هستم که آنها حرفهای عمل میکنند نه سیاسی. آفت قضاوت، سیاسی و جناحی عمل کردن است. سیستم قضایی باید حرفهای و بیطرف عمل کند.
نظر کاربران
تو بخوای یا نخوای رئیسی انتخاب شده هست و من و تو هم نمیتونیم مخالفت کنیم یا موافقت.
پاسخ ها
کاملا درسته
تو بخوای یا نخوای رئیسی انتخاب شده هست و من و تو هم نمیتونیم مخالفت کنیم یا موافقت.
احسنت به مرام و انصاف شما
آرہ دیگہ مھم نیست آ