پاپوش جدید چینیها برای کفاشان ایرانی
روزنامه «همدلی» در گزارشی حاشیههای تاثیر افزایش قیمت مواد اولیه در یک صنعت قدیمی و پرچالش را بررسی کرد.
روزنامه «همدلی» در گزارشی حاشیههای تاثیر افزایش قیمت مواد اولیه در یک صنعت قدیمی و پرچالش را بررسی کرد.
«بازار راکد است و تولیدکنندههای کفش کمبود مواد اولیه دارند.» این جمله را رئیس اتحادیه کفش دستدوز تهران، در حالی به رسانهها میگوید که امسال با توجه به افزایش نرخ ارز، مشکلات این صنعت به کلافی پیچیده تبدیل شده است. اگرچه این اولین باری نیست که دستاندرکاران صنعت کفش از اوضاع ناخوش بازار و عدم حمایت از تولید کفشهای چرم دستدوز گله میکنند، اما بهنظر میرسد که امسال صنعت کفش بیشتر از گذشته در گرداب مشکلات دستوپنجه نرم میکند. چرا که به علت نایاب شدن مواد اولیه، وضعیت تولید بحرانی شده است.
آنطورکه آمارهای رسمی حکایت میکنند، تولید کفش در کشور تقریبا به نصف رسیده و این صنعت که زمانی با برندهای معروفش جایگاه خوبی در ایران داشت، هر روز ضعیفتر از دیروز میشود. ماجرا از این قرار است که با توجه به افزایش نرخ ارز، از صفر تا صد مواد اولیه لازم برای تولید کفش از جمله گرانول، مواد پیو، رنگ زیره، رنگ روی چرم و ... نایاب شد.
رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران گفت: «امسال بیش از ۳۰ تا۴۰درصد واحدهای تولیدی ما بهدلیل نبود مواد اولیه نتوانستند تولید داشته باشند.» این موضوع تا جایی پیش رفت که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به آن ورود کرد اما آنطور که حال و روز این بازار نشان میدهد، هنوز هم مشکلات بازار کفش اجازه تولید و فعالیت را به تولیدکنندهها داده است.
بازار بیشتر از اینکه در دست ایرانیها باشد، در دست چینیها است. تا جاییکه در ویترین بیشتر مغازهها، کفشهای چینی و وارداتی به چشم میخورد.
بسیاری از فعالان بازار بر این نکته تاکید میکنند که کفشهای چینی با رنگ و لعاب خارجی و قیمتهای پایینتر دیگر کمتر کسی را برای خرید کفشهای گرانقیمت ایرانی وسوسه میکند. هر چند در این میان بحث کیفیت نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است، اما به دلیل اینکه قیمت کفشهای وارداتی در مقایسه با برندهای داخلی کمتر است و قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته، بسیاری از مردم ترجیح میدهند تا از کفشهای وارداتی استقبال کنند.
در این میان آمارهای رسمی هم بر این نکته تاکید میکنند که در سالهای اخیر به دلیل مشکل گرانی و کمبود مواد اولیه و از همه مهمتر کاهش قدرت خرید مردم، بازار با برندهای چینی و ترکیه اشباع شده است.
نظر کاربران
خوبه
کفش های ایرانی علاوه بر قیمت بالا فاقد کیفیت مناسب است هر چند هر ایرانی برای ایجادو رونق بازار داخلی علاقمند باشد ولی بدلیل مشگلات اقتصادی مردم ناگزیر ند کالای ارزان تر و بادوام تر خریداری کنند و این باعث میشود میل به خرید کفش ایرانی آنهم بی کیفیت را مزدم نداشته وخرید کفش وارداتی کنند
پاسخ ها
جون بی بی ات .
ایرانی نیستی غضنفر
فامیل من تهران تو کار تولید کفش از تابستان ببکارشده اخه چرا جلوی هرچی خارجی نمیگیرین حالا تاکی میخواد مواد اولیه بد ستشون برسه خدا میدونه
سلام به همه کسانی که تواین صنف صنعتی زحمت میکشن
از همه کسانیکه از دور دارن این صنف رو نگاه میکنن و نظر میدن خواهش میکنم ادرس غلط به مردم ندین
اگه تولید کنندهای خوب ما مواد اولیشون تامین بشه به مراتب کفشهایی با کیفیتر از کفشهای چینی تولید میکنند
خود کرده را تدبیر نیست ، ما هیچ صنعتی که مبتنی بر تولید ملی ، کاهش وابستگی ، رقابت پذیری ،تلاش برای افزایش کیفیت ، خودباوری ، ....نداریم ! هر روز بدتر و وابسته تر و گرانتر و بدهکارتر ،....از دیروز !!