درباره پیشنهاد آیت الله جنتی؛
کارمندان با چه تضمینی فساد رئیس خود را گزارش کنند؟
آیت الله احمد جنتی اخیرا در نشست اعضای اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور گفته است: کارمندان باید یاد بگیرند جلوی فساد رئیس خود بایستند.
پایگاه خبری انتخاب: آیت الله احمد جنتی اخیرا در نشست اعضای اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور گفته است: کارمندان باید یاد بگیرند جلوی فساد رئیس خود بایستند.
آیت الله جنتی در نشست مذکور تصریح کرده است که «امر به معروف خیرخواهی است. این کار نیاز به فرهنگسازی دارد.
کارمندان در ادارات باید این را یاد بگیرند که چنانچه در اداره ای رئیس دارد بیت المال را حیف و میل می کند وظیفه کارمندان است که به وی تذکر بدهند. اگر قاضی رشوه گرفت کارمندان موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند. فقط در این صورت است که فرد خلافکار متوجه میشود که در همه جا از جانب همه افراد تحت نظارت است.»
فارغ از مباحثی که در خصوص موضوع امر به معروف و نهی از نکر وجود دارد و اختلاف نظرهایی که در مورد محدود کردن آن به برخی موضوعات اجتماعی خاص، وجود دارد، اظهارات دبیر شورای نگهبان درباره لزوم ایستادن کارمند در مقابل فساد رئیس قابل توجه است.
چنین اظهارنظری با یک نگاه منطقی قابل قبول به نظر می رسد و در دورانی که فساد در بسیاری از حوزه ها رخنه کرده و دستگاه های مسئول هنوز نتوانسته اند به صورت ریشه ای آن را برطرف کنند، چنین راه حل هایی مثمرثمر و منطقی به نظر می رسد.
نکته ای که باید به آن توجه کنیم آن است که حرف درست و حق، از زبان هر کسی بیان شود قابل قبول است و قطعا مورد توجه و استقبال مردم قرار خواهد گرفت. در این بین موضوعات سیاسی و دسته بندی های جناحی نیز رنگ خواهد باخت و تفاوتی نمی کند که حرف حق را هاشمی یا خاتمی بزنند یا آیت الله جنتی.
با این وجود، پیشنهاد آیت الله جنتی خود پیش نیازهایی دارد که بدون برآورده شدن آن نمی توان آن را پیاده سازی کرد. فرض کنیم کارمندی بخواهد دروغ گویی و یا تخلف رئیس خود را گزارش کند. با توجه به اینکه رفتار و منش حاکم بر ارگان های دولتی و غیردولتی چنین موضوعی را در دل خود هضم نکرده، آیا چنین کارمندی مورد تشویق قرار خواهد گرفت یا با او برخورد خواهد شد؟
اگر تضمین های لازم برای چنین کارمندانی وجود داشته باشد، احتمالا تعداد این افراد که بخواهند گزارش تخلف رئیس خود را بدهند، کم نیست. البته این موضوع نباید موجب رواج تهمت زدن و ترویج شایعات و شنیده ها و بدنام کردن افراد شود اما سوال اینجاست که اگر آن کارمند با دلیل و مدرک تخلف رئیس خود را برملا کرد، آیا دستگاه های نظارتی از او حمایت می کنند و یا چنین فردی باید به انتظار عواقب اقدام خود از جمله محکومیت و یا از دست دادن شغل خود بنشیند؟
نکته دیگر اینکه دستگاه نظارتی مربوطه در هر ارگان، این شهامت را دارد مطابق قانون با مسئول متخلف که تخلف او از سوی کارمند زیردستش گزارش شده، برخورد کند؟ و یا اینکه به بهانه مصلحت اندیشی، جلوگیری از سیاه نمایی و یا همفکر بودن با آن مسئول از برخورد لازم سرباز خواهد زد؟
واقعیت آن است که چنین سازوکاری در قریب به اتفاق ارگان های دولتی ما وجود دارد و می توان تخلف هر مدیر را گزارش داد اما چنین فرهنگی در این ارگان ها هرگز دیده نمی شود. این موضوع نشان می دهد اجرایی شدن پیشنهاد آیت الله جنتی چه بسا پیش نیازهای فراوانی داشته باشد و قبل از هر چیز، باید مسیر را برای آن هموار کرد.
نظر کاربران
با همون تضمینی که توی ایران دارن زندگی میکنند
پاسخ ها
رئیس را لو دادن،
حکایت نمک خوردن و نمک دان را شکستم است.
این کار مردان نیست
الان ۸۰ میلیون نفر به کارهای خلاف سازمانها ادارات سایپا ایران خودرو شکایت میکنند سند و مدرک میآورند اصلا هیچ کس ککش هم نمیگزد چرا چون کسانی که باید پرونده خلاف را پیگیری کنند خودشان هم آلوده شدن
والا ..... اول با تصویب قوانین برای کارمندها امنیت شغلی ایجاد کنند که از اینگونه کارمندها حمایت کنه بعد چنین در خواستهایی داشته باشند وگرنه کارمند شجاع پیدا میشه که بخاد حرف بزنه
من رزوشین یک آژانس هستم هرخلافی بکنم مگرراننده جرات داره اعتراض بکن فورا اخراجش میکنم چه برسد کاردولتی باش پپدرکارمندهم جرات حرف زدن راهم ندار چه برسد خلاف مدیرش گزارش کند
پاسخ ها
دقیقا
امر به معروف و نهی از منکر واجب شرعی است رییس و شاه نمی شناسد.....
این امر شدنی نیست ، گزارش فساد و عکس العمل واحد نظارت ! و یا تعیین جایزه به برملا گنندگان فساد ، راه بهتری است ! هر چند که به ان هم امیدی نیست ، مطبوعات ازاد بهترین گزینه است ! کو ازاد ! همه چیز خرابه !
پاسخ ها
راهکار هم زیاده هم خودشون دارن ولی نمیخوان اجرا کنن دقیقا مثل همون کارمندان که نمیخوان...
جایزه که مسخره است مثل رشوه میمونه ولی ازادی
مطبوعات میتونه خییییییییلی موثر بشه که ان هم نیست مثلا همین یرترینها را ببینین چقدر دست وپاش بسته است
بهتره ارگان بازرسی قوی ایجادشودکه نفرات ادارات با دیدن تخلف،به آنجاگزارش بدهنندوبازرسان جهت بازرسی ورودکنندوالبته خبرگزارش دهنده بایدصادق باشد
پاسخ ها
تاخودم اصلاع نشوم به دیگران چه بگویم
ابن در ایران کارنمیکنه خخخخخخخ
اگرکسی ازشماشکایتی داره کجا مراجعه کند
اگرکسی ازشماشکایتی داره کجا مراجعه کند
روزنامه ها رو آزاد کنید تا گرار ش دهند
وی جرآت داره اضافه کارمون وقطع میکنه.
راست میگن کارمندها گزارش بدن تا راحتر اخراج شن تابتونن فامیلاشون وجایگزین کنن لعنت به شما مزدوران خائن وطنی
خداپدرتو بیامورزه اخه مگه کسی جراتشو داره
بنده بعد از سی سال کارخیلی سالم کار کردم به هیچ وجه نه رشوه ای گرفتم نه هیچ درامدی جانبی از کنار این شغلم که مالی بود نداشتم فقط نظرم به حقوقی که می گرفتم بود با همان پستی که استخدام شده بودم بازنشست شدم فقط همیشه می گفتند تو ادم خوبی هستی ولی پیشرفتی در پستم نبود
مملکتی که مسولین اصلیش دزد و فاسد هستن، هیچ کس جرات افشاگری نداره.
خودتان هم میدانی
بهتر ازدیگران.چه مدیر احمقی درحضور کارمند باج میگره
تازه حراست ادره هم کاری نداره.
با بیچاره فقیرا چطور برخورد میکنید .لطفاً همون برخورد را با دزدان دولتی انجام بدهید
باید مثل سایر کشورهای مترقی ، دست خبرنگاران را باز کنند تا با استفاده از گزارشات مردمی و تحقیق و تفحصی که انجام میشود و با استفاده از اطلاعات و مستندات جمع آوری شده ، تخلفات را آشکار و رسانائی کنند.
بابا این بنده خدا از این حرفهای بدون پشتوانه زیاد میزنه ، شما به دل نگیرید.
اگر همه چیز شفاف باشد ویا از استانداردهای که در دنیا برای جلوگیری از دزدی طراحی شده استفاده شود مشکل فساد در جامعه حل می شود پیشنهاد آقای جنتی اصلا عملی نیست متاسفانه نظرات اکثرا نپخته است که این همه مشکلات برای کشور به جود آورده است.
پاسخ ها
اگر خیلی از اگرها اجرایی شود دیگر مشکلی با اگرها نخواهیم داشت، ولی اگر اجرا شود،.ولی تا حالاش که همشون مگر شدن
آزادی قلم و رسانه تنها راه جلوگیری و افشای فساد است که در همه کشورها تجربه شده است
البته به شرط اینکه در دستگاه نظارتی افراد عادلی باشند که البته که تعدادشان خیلی کم است واکثرا الوده اند
هنگامی یک جامعه سالم خواهد بود که رهبران ومجریان آن جامعه افراد صالحی باشند.هریک ما ازخود شروع کند
گر حکم شود که مست گیرند
در شهر هر آنچه هست گیرند
به خاطی بگوئیدرئیست رامعرفی کن مردم راخیلی نادان می بینید کارمندرئیسش رامعرفی کندبشین تامعرفی کند
پس چرا کسی که املاک نجومی شهرداری رو لو داد الان تو زندانه؟
من اینکار رو کردم، با همدستی تمام مدیران کونف یکونم کردند. فریاد رسی هم نبود همه تماشا می کردند!
جناب جنتی عزیز و یار دیرین امام
گفتن فساد مدیران به مرکز درصورتی امکانپذیر هست که مرکز رازدار باشند .نه اینکه دقیق به مدیران استانهاوشهرستانها اعلام کنند طرف پیامک زده بروید بهش بگید .اینو من حقیقت میگویم و تو یه دستگاه حمایتی از ناکارآمدی مدیران مربوطه
انتقاد کردم .ولی جواب نداد .عکس جواب داد.اگه میتوانی همین پیام را تو تریبون اعلام کن