محکومیت سنگین کادر پزشکی در مرگ دختر بچه
پرونده مرگ غم انگیز دخترک ۶ ساله گرگانی که پس از عمل جراحی لوزه جان باخته بود با محکومیت کادر درمانی بیمارستان بسته شد.
روزنامه ایران: پرونده مرگ غم انگیز دخترک ۶ ساله گرگانی که پس از عمل جراحی لوزه جان باخته بود با محکومیت کادر درمانی بیمارستان بسته شد.
۱۳ اردیبهشت سال ۹۵، «الینا»ی ۶ ساله برای عمل لوزه به بیمارستان کودکان طالقانی گرگان رفت. جراحی چند ساعتی طول کشید اما وقتی دختر کوچولو را از اتاق بیرون آوردند، بهدلیل درد شدید قفسه سینه و مشکلات تنفسی حال نامساعدی داشت. شرایط «الینا» لحظه به لحظه وخیمتر میشد تا حدی که پزشکان مجبور به انتقال دوباره او به اتاق عمل شدند. دخترک گرگانی پس از این جراحی بهدلیل پارگی سینوس به کما رفت و چند روز بعد نیز دچار مرگ مغزی شد. جدال بین مرگ و زندگی ۱۰۳ روز طول کشید تا اینکه سرانجام دختر کوچولو ۲۳ مرداد روی تخت بیمارستان جان باخت.
والدین «الینا» که مدعی بودند دختر دلبندشان قربانی قصور کادر پزشکی و درمانی بیمارستان شده است، از آنها شکایت کردند. پرونده تشکیل و پزشک جراح، متخصص ریه، متخصص بیهوشی، مدیر و مسئول فنی بیمارستان و دو پرستار وقت در دادسرای گرگان تفهیم اتهام شدند.
محتویات پرونده، مدارک و سوابق مربوطه و نظریه کمیسیون پزشکی قانونی استان گلستان و نظریه کارشناسان هیأت بدوی، پس از چندین مرحله و شنیدن اظهارات عوامل درگیردر پرونده به طور جداگانه توسط هیأت کارشناسی تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. براساس این مدارک پزشک جراح تبرئه و دیگر عوامل کادردرمانی بیمارستان مقصر شناخته شده و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. این پرونده پس از تکمیل تحقیقات و اعلام نظر هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان برای رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال شد.
اعتراض به رأی هیأت تجدید نظر
هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان؛ دو پزشک متخصص بیمارستان طالقانی را هر کدام ۳۰ درصد و مسئول فنی شیفت شب بیمارستان۲۰ درصد و دو پرستار دیگر این بیمارستان را نیز ۲۰ درصد در این حادثه مقصر شناخته بودکه طرفین به این رأی اعتراض کرده و پرونده بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت.
جلسه کارشناسی هیأت عالی اواخر آبان امسال در تهران برگزار شد و اعضا پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، متخصص بیهوشی را به علت پاره کردن سینوس و ایجاد مشکلات بعدی به میزان ۵۰ درصد، فوق تخصص ریه کودکان را به علت مراقبت ناکافی و واگذاری کار به رزیدنت بیتجربه ۲۰ درصد، دو پرستار وقت را به علت مراقبت ناکافی و بیتوجهی به بیمار و مطلع نکردن به موقع پزشکان هر کدام به میزان ۵ درصد و مدیر و مسئول فنی وقت را به خاطر نبود کنترل ریکاوری و استفاده از لولههای نامناسب به میزان ۱۵ درصد مقصر شناختند.
با این نظریه پرونده برای تعیین حکم به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان ارسال شد. قضات پس از بررسی مدارک و شواهد و شنیدن اظهارات طرفین، فوق تخصص ریه کودکان را به اتهام قصور در امر پزشکی منجر به فوت به میزان۳۰ درصد در ماه حرام و متخصص بیهوشی را به اتهام قصور منجر به فوت به ترتیب به پرداخت ۲۰ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه (یک سوم ۳۰ درصد نصف دیه کامل) و ۵۰ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه از جنبه خصوصی و ارائه ۱۸۰۰ ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی در مدت سه سال (هفتهای سه روز و هر روز سه ساعت) به مددجویان نیازمند بهعنوان مجازات جایگزین حبس از جنبه عمومی محکوم کردند.
دو پرستار وقت نیز به پرداخت ۵ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه و ۵ میلیون تومان وجه نقد جایگزین هشت ماه حبس محکوم شدند. همچنین مدیر و مسئول فنی وقت بیمارستان نیز برای قصور ۱۵ درصدی در ماه حرام تفهمیم اتهام شد و به پرداخت ۱۵ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ و دو سال حبس تعزیری و ۱۸۰۰ ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی به مددجویان نیازمند بهعنوان مجازات جایگزین حبس محکوم شدند.
براساس رأی مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گرگان مکلف است بر روند اجرای این احکام نظارت کرده و هر ۶ ماه یک بار تصاویر و فیلم تهیه شده از نحوه اجرای احکام جایگزین حبس را به همراه گزارشی جامع به واحد اجرای احکام کیفری استان ارائه کند. بدین ترتیب با اعلام این رأی قطعی، پرونده مختومه اعلام شد.
نظر کاربران
این هم شد جریمه سنگین!! واقعا از دست این پزشکهای بی مسولیت با جریمه پولی نمی فهمن چه خطایی کردن باید بچه خودشون بر اثر خطای کس دیگه بمیره تا اینها بفهمن که چقدر باید مواظب باشند
شما به این حکم میگید مجازات سنگین باید حبس میکشیدن تا آدم میشدن این بیمارستان نیست غسال خونه هست
چرا این همه دیر تو ایران بیمارستانها آدم سالم را میکشند تا چه رسد به بیمار .الا برکت الله
همه شون باید میرفتن زندان
بی مسئولیتا
درشهر ما یک دختر جوان 18ساله را که معده درد داشت با زدن سوزن اشتباهی کشتند لعنت بر این ....
الاهی بمیراین تفلک ازاقوام دورهمسرم بودمجازارت کادرخیلی کم بودولی بازم شکرب سزای کارشون رسیدن مادرالیناجان خدابهت صبربده
پناه می برم به خدا از قضاتی که سجده بر شیطان کردند
ما داریم تو مملکتی زندگی می کنیم که خلاف کردن برای افرادی که توان پرداخت خسارت رو دارند آزاد هست، الان مثلا با این مجازات جایگزین حبس و جیب پر پولی که دارن، اینا تنبیه میشن؟
خدا به پدر مادر صبر بده ایشالله دست شما درد نکند که دنبال این پرونده گرفتی
همه دنیا رو به مادر و پدره بچه بدن چه فایده.
عشق زندگیشون پر پر شده.فقط میتونم بگم خدا بهتون صبر بده.
دکترا رو محکوم کردند به ارائه خدمات پزشکی رایگان!!
مردی برو پیشش تا مداوات کنه
مستقیم می فرستت اون دنیا
بیست درصد سی درصد. جون آدمیزاد درصدیه!؟
باز همین که یک گروه از کادر پزشکی مقصر شناخته شدن خودش جای امیدواریه...قبلا به همین هم امیدی نبود...
این همه درد سر و بد بختی حالا خدا بداد عاملان کشتار بی گناه مردم برسه
سلام .ماشالله بعضی دکترا خودشون یه پا عزراییلن .عروس بلد نیست برقصه میگن زمین کجه حکایت همین دکتراست که ادم مریض رو به کشتن میدن انوقت میندازن گردن قسمت و سرنوشت که اجلش رسیده .یکی نیست به خودشون بگه شما خودتون اجل معلقید .خدا صبر بده .
اشتباه اینه که زندانشون نکردن 4روز دیگم با مسئول نظارت تبانی میکنن و 1800ساعت را 2ساعت میکنن
جالبه همکارای خودشون باید ناظر 1800ساعت کار باشن
اصلا دیگه چندین ساله لوزه عمل نمیکنن ،،
خیلی تاسف برانگیزه، چه راحت با جان یک انسان بازی کردن،اونوقت 30 درصد مقصر شناخته شدن،مگه کسی با مشکل لوزه میمیره؟غیر اینه که زیر دست همین پزشکا و پرستارایی که احساس مسئولیت نکردن دختر بچه ی معصوم فوت کرده، خدا واقعا به پدر و مادرش صبر بده.