۸۳۳۰۸۱
۴ نظر
۵۰۱۹
۴ نظر
۵۰۱۹
پ

گزارش BBC از محل اختفای سلمان رشدی

شبکه بی‌بی‌سی در سی‌اُمین سالگرد صدور فتوای قتل سلمان رشدی، در یک مستند رادیویی برای اولین بار جزئیاتی را از زندگی او پس از صدور فتوای امام (ره) منتشر کرده است.

باشگاه خبرنگاران: شبکه بی‌بی‌سی در سی‌اُمین سالگرد صدور فتوای قتل سلمان رشدی، در یک مستند رادیویی برای اولین بار جزئیاتی را از زندگی او پس از صدور فتوای امام (ره) منتشر کرده است.

سی سال پس از آنکه امام خمینی (ره) در فتوای تاریخی خود، حکم به ارتداد و مهدورالدم بودن« سلمان رشدی» نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی داد، بی‌بی‌سی در گزارشی برای اولین بار محل اختفای او را پس از صدور فتوای امام فاش کرد.

گزارش BBC از محل اختفای سلمان رشدی

امام خمینی (ره) در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوای قتل سلمان رشدی، موج عظیمی را در میان مسلمانان جهان علیه نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی به وجود آورد که باعث شد این نویسنده هندی-انگلیسی از همان لحظه‌ی صدور حکم، مخفی شده و پلیس اسکاتلندیارد راساً مسئولیت حفاظت از او را با صرف هزینه‌های هنگفت بر عهده بگیرد.

اکنون در سی‌اُمین سالگرد این فتوای تاریخی، شبکه بی‌بی‌سی در یک مستند رادیویی ۱۰ قسمتی برای اولین بار جزئیاتی را از زندگی هولناک سلمان رشدی پس از صدور فتوای امام (ره) منتشر کرده است.

طبق مستند بی‌بی‌سی، سلمان رشدی بلافاصله پس از صدور فتوای امام خمینی از خانه و کاشانه خود در لندن فرار کرد و در ۵ ماه اول زندگی خود پس از صدور این فتوا با وجود آنکه تحت مراقبت شبانه‌روزی پلیس قرار داشت، از ترس جانش ۵۷ بار محل سکونت خود را تغییر داد.

گزارش BBC از محل اختفای سلمان رشدی

محل اختفای سلمان رشدی پس از فتوای امام

«بیل بافورد» ناشر آمریکایی و از دوستان نزدیک سلمان رشدی که در آن زمان در انتشارات پنگوئن که کتاب آیات شیطانی را منتشر کرد کار می‌کرد، در بخشی از این مستند درباره روز صدور فتوا علیه سلمان رشدی می‌گوید: «من داخل نشستی در دفتر تحریریه بودم که یک نفر وارد اتاق شد و به من گفت که یک تماس از طرف سلمان رشدی دارم. وقتی گوشی را برداشتم از من پرسید که خبر را شنیده‌ام یا نه؟ وقتی پاسخ منفی مرا شنید گفت که علیه او یک فتوا صادر شده است. از او پرسیدم فتوا چیست؟ گفت چیزی شبیه به حکم اعدام. به او گفتم متاسفم که این خبر را می‌شنوم سلمان و او در جوابم گفت این فتوا علیه ناشر کتاب هم صادر شده است!»

بر اساس مستند بی‌بی‌سی، پلیس اسکاتلندیارد پس از صدور فتوای قتل سلمان رشدی تنها وظیفه حفاظت از او را برعهده گرفت و وظیفه پیدا کردن مخفیگاهی برای پنهان شدن برعهده خود او گذاشته شد.

«بیل بافورد» در ادامه این مستند رادیویی می‌گوید: «او (سلمان رشدی) سپس از من پرسید که آیا می‌توانم محل امنی در انگلیس برای او پیدا کنم و من خانه‌ای برای او در حومه جنوبی شهر «سافرون والدن» در شهرستان اسکس در شرق انگلیس مهیا کردم. بعدها مشخص شد که بسیاری از تبهکاران لندن نیز [برای پنهان شدن از پلیس] در آنجا برای خود مخفیگاه داشتند.»

سلمان رشدی پس از اقامت در این محل باز هم احساس امنیت نکرد و طبق آنچه در مستند بی‌بی‌سی آمده، مجبور شد تنها در عرض ۵ ماه ۵۷ بار مخفیگاه خود را تغییر دهد و سرانجام برای دو دهه به نیویورک نقل مکان کرد.

او که سی سال است زیر سایه مرگ زندگی می‌کند و برای ۱۳ سال نیز مجبور شد از ترس جانش با نام و هویت جعلی زندگی کند، اخیرا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفته است که دیگر از زندگی مخفیانه خسته شده است.

رشدی زمانی که کتاب موهن آیات شیطانی را نوشت ۴۱ سال داشت و اکنون ۷۱ ساله است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    متوجه نشدم الان نویسنده داره با افتخار ازین قضیه تعریف میکنه؟

    پاسخ ها

    • آدولف هیتلر

      سلمان رشدی و محکوم میکنیم چون آدم انگلیس بود انگلیس همون طور که از اسمش پیداست کارش انگل درست کردنه الان وضع بدتره فکر میکنی اون اختلاص گر که فرار میکنه میره کانادا یه اتفاق عادیه اون اختلاص گر جاسوس انگلیس بوده کارش تموم شده به یکی از مستامرات انگلیس یعنی کانادا پناهنده شده الان مشکل ما اختلاص گرا هستند اینا رو بچسبید

  • بدون نام

    فکرشو کن جایزه کشتنش یک میلیون دلاره. واااای اگه بکشمش گیرم میاد با دلار ۱۳۰۰۰تومن میشه۱۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰

  • بدون نام

    واقعا برام سوال شده که از این مقاله نویس بپرسم که زندگی هولناک همان سخنرانی به وسیله ویدیو کنفرانس است یانشان دادن چند عکس بسته دیدار با مقامات؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج