۸۳۰۷۸۸
۴ نظر
۵۰۱۱
۴ نظر
۵۰۱۱
پ

ادعای نشتی در سد لار و طرح انتقال آب از هراز

ادعای نشتی آب سد لار و سرازیرشدن آن به‌سمت هراز بهانه‌ای برای طرح انتقال آب هراز شده، سازمان محیط زیست با طرح انتقالی مخالف و آب‌منطقه‌ای مازندران سکوت کرده! در این میان سرنوشت زیستگاه قزل‌آلای خال‌قرمز به یک تصمیم بسته است.

خبرگزاری فارس: سر و صدای انتقال آب از دریای خزر به سمنان و از آن پُر سر و صداتر احداث سد فینیسک در سرشاخه‌های سد شهید رجایی و رودخانه تجن، مورد انتقاد سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی قرار گرفته است.

در این بین وزارتخانه‌های نیرو و سازمان محیط زیست، نمایندگان و استانداران سمنان و مازندران سخنان ضد و نقیضی را اعلام کردند، رئیس جمهور در سفر به سمنان و حضور در زادگاهش از انتقال آب خزر به سمنان گفت و زمزمه‌هایی از ساخت یک سد در سرشاخه‌های سد شهید رجایی به میان آمد، اعتباراتی نیز در این زمینه اختصاص یافته است هر چند هنوز خبری جدی از عملیات اجرایی نیست و سایه سمن‌ها بر این پروژه‌ها سنگینی می‌کند اما تهدیدها رو به روز بیشتر می‌شود.

اکنون اما در دل البرز غوغایی است، پروژه انتقال آب از هراز به لار! رودخانه هراز به‌طول ۱۵۰ کیلومتر از دره لار که در جنوب دماوند قرار دارد سرچشمه می‌گیرد و در راه خود مناطقی زیبا و سرسبز را سیراب می‌کند، آب چشمه‌ها و رودهایی چون لاسم، آب‌رزان، تلخ رود و شیرکلارود نیز به آن می‌پیوندند و در نهایت به آبی بیکران دریای خزر می‌ریزد.

بهانه‌ای که سبب انتقال آب هراز به لار شده این است که آنها می‌گویند سد لار دچار شکاف و یا روزنه‌ای شده که بخشی از آب آن نشت کرده و وارد هراز می‌شود، بنابراین می‌خواهند در پایین‌دست سرشاخه هراز سد احداث کنند و آب شیرکلارود و لاسم‌رود را به لار برگردانند! و یک تونل انتقال آب نیز از سمت تهران احداث کنند.

برای این منظور، نشست‌های مختلفی برگزار شد، شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران سکوت اختیار کرده و اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران شدیداً مخالف است و نظر خود را به‌صورت کتبی به سازمان مرکزی اعلام کرده است.

این ادعا در حالی مطرح شده است که حوزه آبریز این دو استان کاملاً مشخص و جدا بوده و آب لار ربطی به شیرکلارود و لاسم‌رود ندارد.

در پایین‌دست هراز پرورش ماهی از دیرباز وجود داشته است.ایستگاه ماهیان قزل‌آلای خال قرمز در این منطقه قرار دارد، طرح‌های شیلاتی در آنجا احداث شده و برخی نیز در دست توسعه است.

جایی که برای احداث سد یا بند انحرافی در نظر گرفته شده، بیشترین جمعیت ماهیان قزل‌آلای خال‌قرمز را دارد ضمن اینکه هراز یک رودخانه حفاظت‌شده است و اکنون که این رودخانه در تهدید آلودگی نیز قرار دارد و مسؤولان به‌دنبال راهی برای نجات هراز از وضعیت فعلی هستند، نباید بر پیکر مخدوش آن سنگینی مشکل دیگری آوار شده و این گسترده زیبا رو به نابودی برود.

در سال ۹۱ نشت آب از سد لار اتفاق افتاده بود و گزینه انتقال آب از جاجرود مطرح شد، فراموش نکنیم که سد لار با هدف تأمین آب آشامیدنی تهران و تنظیم آب کشاورزی دشت استان مازندران ساخته شده است اما سهم مازندران از این سد هنوز به‌درستی مشخص نیست.

امیدواریم در ارتباط با بهانه یا ادعای«نشتی جدید» در لار، مسؤولان مربوطه در سطح کلان و استان و همچنین نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی بتوانند از ایجاد هر نوع تنش یا فاجعه‌ای که محیط زیست و زیست‌مندان آن را در پهنه آبی و جنگلی منطقه هراز تهدید می‌کند، مانع شوند. ضمن اینکه در ساخت پروژه‌های عمرانی مطالعات ژئوتکنیکی از اهمیت زیادی برخوردار است و انتقال آب بین‌حوزه‌ای علاوه بر اینکه سبب تحمیل هزینه‌های گزاف می‌شود، تعادل زیست‌محیطی را برهم می‌زند.

به گزارش فارس، منطقه هراز در ۲۵ دی‌ماه ۱۳۸۰ براساس مصوبه شماره ۲۱۴ شورای عالی محیط زیست با وسعت ۱۵ هزار و ۴۸۱ هکتار با اقلیم‌های مدیترانه‌ای معتدل و نیمه‌مرطوب سرد به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده زیر پوشش سازمان حفاظت محیط زیست به‌ثبت رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بیکار

    مسئولین با ایجاد سد تمام دشت ها را خشک کردن تمام چاهای کشاورزی را خشک کردن

  • بابا

    هر کسی به مقامی رسید سعی کرد به مردم منطقه خودش خدمت کند الا مقامات مازنی از جمله لاريجانيها که در موقع انتخابات مازنی و بعد از آن قمی میشوند!!!!!

  • بدون نام

    این جارو تا حالا گند نزده بودند دیگه باید دست بکار می شدن

  • بدون نام

    انتقال آب خزر بارها کارشناسان پژوهشگر منابع آب،یاد آوری کرده اند،در آینده بار حقوقی بین المللی دارد!!!!!
    عواقب جهانی آن رابسنجید!!!!!
    دریای خزر ،خلیج فارس نیست!!!
    کو گوش شنوا؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج