اعلام وضعیت قرمز در روابط عربستان و مراکش
در پی بالا گرفتن تنش های سیاسی میان عربستان و مراکش به ویژه بر سر بحران یمن، مراکش از سفیر خود در عربستان سعودی خواسته است که برای پاره ای مشاوره های سیاسی و دیپلماتیک در "رباط" پایتخت این کشور باقی بماند.
تابناک: در پی بالا گرفتن تنش های سیاسی میان عربستان و مراکش به ویژه بر سر بحران یمن، مراکش از سفیر خود در عربستان سعودی خواسته است که برای پاره ای مشاوره های سیاسی و دیپلماتیک در "رباط" پایتخت این کشور باقی بماند.
به نظر میرسد که در پی یک سلسله اتفاقات ناخوشایند سیاسی و دیپلماتیک میان مراکش و عربستان سعودی، روابط این دو کشور به تدریج به پایین ترین سطح خود در حوزه دیپلماسی رسیده و شکاف های سیاسی بین ریاض و رباط به تدریج عمیق تر و وسیع تر میشود.
مقامات دولتی مراکش از مصطفی منصوری سفیر این کشور در عربستان خواسته اند که به دنبال سفر هفته گذشته خود از ریاض به خانه اش در مراکش، دیگر به ریاض بازنگردد؛ حرکتی که توسط ناظران به عنوان راهی برای ابراز نارضایتی این پادشاهی در آفریقای شمالی از رژیم سعودی دیده می شود. مقامات مراکش همچنین تایید کردند که این کشور نیروهایش را از ائتلاف تحت رهبری سعودی در جنگ داخلی یمن که این کشور را به بدترین وضعیت بحران انسانی رسانده است، خارج میکنند.
این تصمیم به نظر می رسد که به خاطر پخش یک مستند در هفته گذشته از شبکه خبری سعودی العربیه، که در آن ادعای مراکش بر بخش غربی منطقه موسوم به صحرا را زیر سوال میبرد، اتخاذ شده است. این مستند فقط یک ماه پس از آن پخش شد که ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش، در مصاحبه ای با شبکه خبری الجزیره قطر در مورد وضعیت بحران انسانی در یمن ابراز نگرانی کرده بود.
سال ۲۰۱۸ همزمان با رسیدن محمد بن سلمان به ولیعهدی و قدرت در عربستان سعودی، شاهد افزایش تنش بین این دو متحد تاریخی بوده است، که با یک سری از تلافی جویی ها همراه بود که نشان دهنده نارضایتی دو پادشاهی نسبت به مواضع دیپلماتیک یکدیگر است.
مراکش در سال ۲۰۱۷ از پیوستن به ائتلاف عربستان علیه قطر و برای تحریم این کشور امتناع کرد که در عوض این حرکت منجر به آن شد که پیشنهاد این کشور برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ با رای مخالف عربستان مواجه شده و رای نیاورد. رباط نیز در ماجرای قتل جمال خاشقجی به طور مشخص سکوت اختیار کرد، در حالی که خانواده سلطنتی عربستان سعودی سال گذشته تور تعطیلات سالانه خود را به مراکش لغو کردند. سفیر مراکش در ریاض، منصوری تلاش کرد تا اهمیت این رویداد را کم جلوه دهد و گفت که رابطه بین عربستان سعودی و مراکش، "محکم" است.
او به مجله Le۳۶۰ مراکش گفت: «کاملا طبیعی است که اختلاف نظر بین کشورها وجود داشته باشد، و از زمانی به زمان دیگر تن هایی پیدا شوند. من مطمئن هستم که این تنها یک بحران موقت است و روابط دو کشور ما به زودی به حالت عادی باز خواهد گشت.» مراکش جایگاه مهمی به لحاظ ژئوپولیتیک دارد، و با توجه به سیاست و حکومت با ثبات و موقعیت جغرافیایی خود، پل ارتباطی مهمی بین اروپا و خاورمیانه است.
ارسال نظر