آشنایی با شرایط اخذ ویزای تحصیلی
شاید قصد داشته باشید در آینده ای نزدیک برای ادامه تحصیل به یک کشور خارجی سفر کنید و سوالات زیادی درباره این موضوع به ذهنتان نقش بسته باشد. در این مطلب فقط پروسه پذیرش گرفتن در دانشگاه های خارجی را مرور می کنیم.
از گذشته تا امروز خیلیها با هدف ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر میکنند و از امکان تحصیل در دانشگاههای دنیا استفاده مینمایند. اما گاهی اوقات گرفتن ویزای تحصیلی میتواند با چالشهایی همراه باشد. برای آنکه با شرایط اخذ ویزای تحصیلی آشنا شوید و برای این کار اقدام نمایید، این متن راهنمای خوبی برای شما خواهد بود. در این متن هر آنچه در این باره نیاز است، به شما گفته خواهد شد.
ویزای تحصیلی چیست؟
همانطور که گفته شد برای ادامه تحصیل در کشورهای خارج از ایران نیاز به ویزای تحصیلی خواهد بود. این ویزا به شما اجازه خواهد داد که در دانشگاه مورد نظرتان ثبت نام کنید، در شهر مورد نظر اقامت کرده و در آن تردد و زندگی نمایید. همچنین با داشتن ویزای تحصیلی میتوانید یک شغل پارهوقت یا دانشجویی نیز داشته باشید تا برای مخارج تحصیل و زندگی خیالتان آسوده شود. نکته و شرط اصلی و مهم برای اخذ ویزای تحصیلی آن است که دارای پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر خود باشید. برای این کار نیاز است با دانشگاه مربوطه مکاتبه کرده و پس از گرفتن پذیرش میتوانید برای قدمهای بعدی جهت اخذ ویزای تحصیلی آماده شوید.
مزیتهای اخذ ویزای تحصیلی
با گرفتن ویزای تحصیلی و سفر به یک کشور دیگر میتوانید از مزایای زیادی بهرهمند شوید. این مزایا عبارتند از:
- امکان تحصیل در بهترین دانشگاهها
- امکان ارتباط با اساتید برتر دنیا در زمینه رشته تحصیلیتان
- استفاده از بهترین و به روزترین امکانات آموزشی و آزمایشگاهی و غیره
- پیدا کردن موقعیت شغلی متناسب با رشته تحصیلی
- کسب تجربههای تازه و آشنایی با افراد جدید
شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی
برای آنکه بتوانید ویزای تحصیلی خود را راحتتر دریافت کنید باید شرایط لازم برای این کار را داشته باشید. این شرایط عبارتند از:
- توانایی در پرداخت هزینههای تحصیل و زندگی در کشور مورد نظر
- داشتن مدرک معتبر زبان که شامل شرکت در آزمونهای مختلفی از جمله تافل، آیلتس، GRE و IMAT است.
- کسب نمره کافی در آزمون ورودی دانشگاه (در صورت نیاز)
- ارائه امتیازهای خاصی مانند رتبه بالا، مقالات علمی، سابقه کاری و مواردی از این دست
مراحل لازم برای اخذ ویزای تحصیلی
همانطور که گفته شد مهمترین شرط برای این نوع ویزا گرفتن پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کشوری خاص است. مراحل اخذ ویزای تحصیلی عبارت است از:
- مکاتبه با دانشگاه مورد نظر و ارائه مدارک لازم (این مدارک شامل کارنامه تحصیلی، رزومه، مقالات علمی و به طور کلی فعالیتهایی است که در رابطه با رشته تحصیلیتان انجام دادهاید)
- دریافت نامه پذیرش از دانشگاه
- تدوین یک برنامه معتبر تحصیلی
- جمعآوری مدارک مورد نیاز که در سایت سفارت کشور مورد نظر آمده است
- ارسال مدارک به سفارت و پرداخت هزینههای لازم
- تعیین وقت سفارت و مراجعه به آن در زمان تعیین شده
- ارائه مدارک خواسته شده که توسط یک موسسه معتبر ترجمه شده اند
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی
مهمترین مدارکی که برای اخذ ویزای تحصیلی به آنها نیاز دارید شامل پاسپورت، مدرک تحصیلی، انگیزهنامه، معرفینامه یا توصیهنامه، نامه پذیرش دانشگاه، گردش حساب و تمکن مالی، مدرک زبان مورد تایید دانشگاه و سفارت هستند. علاوه بر این مدارک، در سایت سفارت هر کشور ممکن است موارد مختلف دیگری هم وجود داشته باشد که مطابق با لیست قرار داده شده در سایت باید اقدام به جمعآوری آنها نمایید.
هزینه اخذ ویزای تحصیلی چقدر است؟
موضوع بسیار مهم درباره اخذ ویزای تحصیلی هزینههای مربوط به آن است. مجموع هزینههای این نوع ویزا در چند مرحله پرداخت میشود. در واقع هزینه ترجمه مدارک، هزینه شرکت در آزمونهای زبان و اخذ مدرک زبان، هزینههای مربوط به سفارت، هزینه بلیط هواپیما و محل اقامت اولیه، هزینه اولیه برای شروع زندگی در کشور مورد نظر و غیره همگی مبالغی مورد توجه هستند. نکته مهم در رابطه با هزینه اخذ ویزای تحصیلی آن است که بسته به کشور مقصد این هزینهها متفاوت خواهد بود. همچنین نوسانات قیمت ارز نیز در هزینه کلی شما برای مهاجرت تحصیلی تاثیر گذار است. به هیمن دلیل نمیتوان رقم مشخصی را برای این کار بیان کرد. اما به طور حدودی میتوان گفت که هزینه صدور ویزای تحصیلی آمریکا 160 دلار، برای کانادا 150 دلار و هزینه صدور ویزای شنگن اروپا 120 یورو است. توجه داشته باشید که رقمهای گفته شده فقط مربوط به هزینه صدور ویزا است. به طور کلی برای تحصیل در یک کشور اروپایی بسته به عوامل مختلف تا 20 هزار یورو در سال نیاز به پول خواهید داشت.
عوامل موثر بر نتیجه درخواست ویزای تحصیلی
هنگامی که شما از دانشگاه مورد نظرتان پذیرش دریافت کردهاید، به آن معناست که از نظر علمی شرایط لازم برای تحصیل در آن مرکز را داشتهاید. اما متاسفانه این تمام ماجرا نیست و پس از درخواست صدور ویزا باید منتظر جواب سفارت باشید. عواملی که بر نتیجه درخواست ویزای تحصیلی شما تاثیرگذارند عبارتند از: میزان تمکن مالی که شامل موجودی حساب شما است، عدم داشتن سوء پیشینه کیفری، دارا بودن گواهی سلامت پزشکی، داشتن مدارک معتبر و غیر جعلی، و از همه مهمتر داشتن نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر.
نکات مهمی که به شما در اخذ راحتتر ویزای تحصیلی کمک میکند
- بالا بودن معدل عامل تاثیرگذاری در پذیرش دانشگاه است.
- شناخته شدهتر بودن دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شدهاید، در افزایش شانس شما موثر است.
- تعداد و کیفیت مقالات علمی شما حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد شانس شما را در گرفتن بورس بیشتر میکند.
- نمره آزمون جی آر آی یا جیمت برای دانشگاههای آمریکا و کانادا مهم است.
- پروپوزال تحقیقاتی و نحوه ساختاری آن، امکان انجام و ... حدود ۵ تا ۵۰ درصد موثر است.
- توصیهنامه اساتید بین ۵ تا ۱۰ درصد در افزایش شانس گرفتن پذیرش تاثیرگذار است.
- نامه SOP یا موارد مشابه بسیار مهم است.
سوالات متدوال
این روزها خیلی از افراد برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام میکنند و سوالات زیادی در این رابطه دارند. ما در این بخش مهمترین سوالات درباره مراحل اخذ ویزای تحصیلی را پاسخ دادهایم:
الزامات یادگیری برای اخذ ویزای تحصیلی چقدر است؟
یکی از مهمترین شرایط اخذ این نوع ویزا داشتن مدرک زبان معتبر با امتیاز بالا است.
آیا برای دریافت ویزای تحصیلی محدودیت سنی وجود دارد؟
همه افراد 7 سال به بالا میتوانند برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام کنند.
از کدام کشور میتوان راحتتر ویزای تحصیلی گرفت؟
از میان کشورهای اروپایی آلمان و ایتالیا شرایط راحتتری برای اخذ ویزای تحصیلی دارند. مالزی، هند، استرالیا و نیوزلند نیز برای گرفتن این ویزا سختگیری کمتری دارند.
نظر کاربران
با سلام لطفا در مورد دوره لیسانس و پذیرش دیپلم هم مطلب بگذارید ضمن تشکر از مطلب جالبتان و اینکه برای اولین بار مطلب جامع و کاملی در این خصوص می بینم لطفا در خصوص پذیرش بعد از دیپلم و اپلای برای دانشگاههای ای وی لیگ امریکا هم مطلب بنویسید ضمنا در خصوص شرایط معافیت سربازی برای دانش آمو.زان و مبلغ معافیت سربازی توضیح دهید
یاد یه جوکی افتادم :اوضاع مملکت جوریه که هشتاد میلیون میخوان برن دونفر میخوان بیان اندی و پسر شاه !
جوک بود ولی راست بود ،الان هدف خانواده های ایرانی اینه که حتما یک نفر تو خانواده بر ه خارج هم برای کوری چشم رقیبان ،هم برای باز کردن راه بقیه خانواده .
تو لرستان ما و بخصوص شهر ما که رقابت سنگین و شدیده
یکی از پسر دایی هام رفته آلمان. حالا پسر عموهاش دارند خودشونو می کشن ، آلمانی میخوانند و انگلیسی و......
نرفته ما رو می بینند احساس آلمانی بودن دارند ، انتظار تعظیم دارند
مگر آمریکا و اروپا چقدر جا دارند که کل دنیا میخوان برن ؟؟؟؟
واقعا 33000 بازدید کننده داشته اید ؟؟؟!!!!!!!!!!!!