آیا رگههای سفید گوجه فرنگی مضر است؟
رگههای سفید رنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست و مردم میتوانند این محصولات را با اطمینان خاطر مصرف کنند.
جام جم آنلاین نوشت: رگههای سفید رنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست و مردم میتوانند این محصولات را با اطمینان خاطر مصرف کنند.
دکتر محمد مهدی رزمجو افزود: ۱۸ محصول عمده کشاورزی تحت پایش مداوم سنجش سموم و کودهای شیمیایی و فلزات است و گوجه فرنگی یکی از این محصولات است.
وی اظهار کرد: رگههای سفید رنگ در گوجه فرنگی میتواند ناشی از کم و یا زیاد شدن نور، آبدهی نامناسب، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات کشاورزی در آزمایشگاههای معتبر علوم پزشکی کنترل و پایش میشود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذکر داده میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه عامه مردم تصور درستی از این موضوع ندارند از آنها خواست تا به فضا سازیهای مجازی و آنچه در شبکههای اجتماعی در این زمینه گفته میشود توجه نکنند.
وی اضافه کرد: این مباحث در باره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته میشود، اگر هندوانه پوک است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست و مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد.
رزمجو اضافه کرد: در آزمایشگاههای معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نمونه گیری از یک هزار و ۸۰۰ نوع فراورده کشاورزی انجام شده است که ۱۰ درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایشها مستمر و همیشگی است و برای ۱۸ نوع محصول کشاورزی به صورت اجباری انجام میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: از جمله محصولات تولید شده در کشورمان که عدم انطباق بیشتری با استانداردها داشته در این بررسیها مربوط به پیاز و سیب زمینی است، این محصولات در ۲ سال قبل عدم انطباق بیشتر و پارسال عدم انطباق کمتر داشته اند و امیدواریم امسال این عدم انطباقها به صفر رسیده باشد.
نظر کاربران
هر روز یه چیز میگن
صد در میلیارد راست
متاسفانه مردم نمی دانند حرف چه کسی درست است بطور کلی اعتماد کردم به مسئولین در هر رده ای کم شده است مردم در تهران نمی دانند آب آشامیدنی آنها بهداشتی است یا خیر هر مقامی یک اظهار نظری می کند
گوجه فرنگی مغز بتونی. گوجه هنگامی که سبز است یکنوع داروها هنگام آب دادن اضافه می کنند یکشبه پوست گوجه قرمز می شود ولی داخل آن سبز و سفت است ولی سازمان بهداشت هیچ توجهی به این موضوع ندارد
کاملا حرفای این پزشک بی ربطه ویا برای این گزارش مبلغی دریافت کرده.رگه های سفید حتما بدلیل نیترات زیاد ورشد سریع است ومضر وآسیب رسان است.حتی برخی مایع قرمز روی خاک محصولاتی چون گوجه فرنگی و هندوانه ومدتی هویجمی ربختند وگیاه آنرا جذب وور زمان برداشت شاهد رنگ غیر طبیعی آن هستیم.ایشان که این موضوع رو رد میکنند یا بی سواداست ویا حتما پولی گرفته که اینجوری موضوع واقعی وخطرناک رو رد میکنه
گوشت خر و ضایعات گوسفند رو به راحتی میدن خورد مردم شما از نظارت بر سبزیجات میگویید کدام نظارت کدام کنترل همه چی رو هواست
اینا چجوری تست میکنن. ما اینجا کشاورز کلی کود مرغی و آفت کش و سم به محصول میزنه مستقیمم میزنه بازار. بعد این مسئول محترم داره به مردم اطمینان میده
واقعا مضرنیس عایا!؟
اینا فقط به فکر جیب خودشون هستن کدوم ازمایش کدوم نظارت اگه نظارت داشتن که مملکت به فنا نمیرف جز چرتو پرت گفتن چیزی بلد نیستن
یعنی شما از همه مزارع نمونه می گیرین صد در صد دروغه چون وانت میاد برداشت می کنه میره میدان میفروشه ایا همراه وانت گواهی اداره بهداشت هست البته که نیست
مردم را نباید نگران کرد مسئولین باید روان درمانی کنن. و خلاصه اینکه همه چیز را طبیعی و بدون هیچ مشکلی تایید نمایند . و برای چی این همه سراطان زیاد شده انهم بخاطر خوشی بیش از حد مردم است . لطفا چاپ کنید
اگرراست میگویی چرادرسالهای نه چندان دورهمچین گوجه هایی نداشتیم وهمه گوجه هادرتمام شهرهارگه سفیدنداشت وهمه قرمز ابداروخوشمزه بوداماالان هم رگه سفیدداره هم اینکه طعم نداره.
چه چرتی گفته پایش میشه تا جائیکه ما دیدیم یه راست از مزرعه میاد میدون بار بعد مغازه بعدشم خونه مردم
هیچ نظارتی برای کنترل استفاده کشاورزان از سموم نیست وهرکس هرجوری که خواست استفاده میکند .یکی به محصولات سم قوی میزند ودیگری مواد ی میزند که فقط رنگ ولعاب محصول را جذاب نشان دهد واز کیفیت هیچ خبری نیست. من ندیدم که ماموری از طرف وزارت کشاورزی یا بهداشت جهت بازدید وگرفتن نمونه درصد سم از مزرعه یا باغ واردشود.
با سلام و احترام خدمت مردم شریف ایران
جناب کارشناس غذا و دارو
با استفاده از هورمون های زودرس و پیری و همچنین کاربرد تحریک کننده های رشد گیاه و تقویت کننده های غیر مجاز که فقط مخصوص گیاهان غیر خوراکی هستند به طور مثال پنبه ، در کشاورزی ایران این حاصلخیز کننده های غیر مجاز در مزارع گوجه و بادمجان کاربرد زیادی دارند و یک شبه رسیدگی غیر نرمال به محصول می دهند
تورا به خدا اگر خیری به مردم نمی رسانید یا سواد ندارید اطلاعات غلط ندهید. هیچ گوجه فرنگی که از بیرون قرمز و از درون سفید و رگ و ریشه داشته باشد استفاده خوراکی ندارد. ارادتمند دکتری شیمی و حاصلخیزی خاک