۸۲۵۷۴۸
۵ نظر
۵۰۱۴
۵ نظر
۵۰۱۴
پ

احتمال تمدید مهلت ایران برای پیوستن به FATF

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به طرح موضوع رفراندوم برای تصویب لایحه CFT، می‎گوید: روال قانونی تصویب لوایح، رفراندوم نیست و مرجع رسیدگی به این موضوع، مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

خبرگزاری ایرنا: حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به طرح موضوع رفراندوم از سوی مجید انصاری، دیگر عضو مجمع، می‎گوید: هر کاری را به رفراندوم نمی‎گذارند. مکانیسم قانونی تصویب لوایح این است که مجلس، لایحه را تصویب می‎کند و به شورای نگهبان می‎فرستد. اگر مجلس به رأی خود اصرار کند و به نظر شورای نگهبان عمل نکند، مرجع رسیدگی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

مظفر همچنین تأکید می‎کند که درباره این مسائل نیازی به رفراندوم نیست و روال قانونی آن به این شکل نیست. رفراندوم یک سازوکار پیچیده برای مسائل مهم حکومتی است.

** برای مزایای اف‌ای‌تی‌اف ضمانتی وجود ندارد

این عضو مجمع درباره اشکالاتی که به لایحه سی‌اف‌تی گرفته می‎شود، می‎گوید: اشکالات این لوایح قطعی است، اما مزایایی که درباره آن شمرده می‎شود، احتمالی است. تنها چیزی که می‎گویند این است که نپیوستن به اف‌ای‌تی‌اف، ممکن است وضع ما را نسبت به گذشته بدتر کند. بنابراین این موضوع نیازمند بحث کارشناسی است و در مجمع نیز اصلاً بحث سیاسی صورت نمی‎گیرد. آنچه بعضی‎ها مطرح می‎کنند، خلاف آن چیزی است که در مجمع اتفاق می‎افتد.

وی در ادامه تصریح می‎کند: ما در مجمع کسانی را داریم که در طیف راست هستند و با این موضوع موافق هستند. همچنین کسانی در طیف چپ هستند و مخالف تصویب این لایحه هستند. هیچ‎ کارشناس و حتی دولتی‎ها هم نتوانستند به‌صراحت و با ضمانت بگویند که با تصویب این لایحه، وضع ما بهتر می‎شود و تحریم‎ها رفع می‎شود. فقط می‎گویند ممکن است روزنه‎ همکاری با ما از سوی برخی کشورها مانند چین و روسیه، بسته شود. پاسخ هم این است که ما الان در لیست سیاه نیستیم و آن زمانی هم که در لیست سیاه بودیم، چین و روسیه با ما همکاری می‎کردند و آن‎ها به‌خاطر منافعشان با ما همکاری می‎کنند.

مظفر همچنین معتقد است که این لایحه اشکالات اساسی دارد. مهم‎ترین مشکل آن این است که مستقل نیست و سازوکار خودش را ندارد و زیرمجموعه کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف است. FATF هم یک پیمان بین‎المللی نیست بلکه چند رژیم از جمله عربستان، آمریکا و اسرائیل آن را تنظیم کرده‎اند. ابتدا هفت کشور بودند و حالا ۳۷ کشور هستند، ناظر آن هم عربستان و اسرائیل است! بنابراین هر لحظه ممکن است تصمیمات اجرایی در کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف تغییر کند و برای ناظران هم اختیاراتی پیش‌بینی شده ‎است که هر لحظه می‎توانند مسائل ایران را نظارت کنند و گزارش بدهند. وقتی گزارش بدهند تصمیمات معکوسی درباره ما می‎گیرند، چون آمریکا و اسرائیل درباره ما گزارش می‎دهند.

وی می‎افزاید: تصویب یا عدم تصویب این لایحه سیاسی نیست. با همان استدلالی که بعضی می‎گویند اگر امضا نکنیم وضع ما بدتر می‎‏شود، استدلال‌های قوی‎تری هم وجود دارد که اگر امضا کنیم وضعمان بدتر می‎شود، زیرا تصویب این لایحه خودتحریمی است.

** مهلت ایران تمدید می‎شود

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که مهلت ایران برای پیوستن به این کنوانسیون رو به اتمام است، اضافه می‎کند: جلسه بعدی مجمع احتمالاً دو هفته بعد است، اما هنوز مشخص نیست. دنیا می‎داند که ایران در حال بررسی این موضوع است.

مظفر همچنین می‎گوید: به نظر می‎رسد که مهلت بررسی لایحه اف‌ای‌تی‌اف تمدید شود. اما بالاخره دو هفته آینده این لایحه تعیین تکلیف می‏شود. زیرا در جلسه گذشته، مسائل کارشناسی مهمی مطرح شد، اما چند نفر وقت صحبت نداشتند که در جلسه بعدی ان‌شاءالله تمام می‎شود.

روز گذشته مجید انصاری، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‎وگو با ایسنا گفت که بعضی‌ها از کلمه رفراندوم وحشت دارند. فکر می‌کنند وقتی می‌گوییم رفراندوم یعنی براندازی نظام. اصلاً این حرف‌ها نیست. با صراحت، قانون اساسی می‌گوید در مسائل مهم اقتصادی، فرهنگی یا سیاسی ممکن است قانونگذاری از طریق مراجع مستقیم به آراء عمومی گذاشته شود. البته نوبت به این‌ها نمی‌رسد. ان‌شاءالله پالرمو در مجمع حل می‌شود و CFT هم در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی همچنین اضافه کرد که ما همه کارگزار مردم هستیم. مردم ایران می‌توانند مصلحت خود را ببینند که بپیوندند به فرآیندی در جامعه جهانی یا خیر.

هرچند زمان زیادی تا پایان مهلت تمدید شده ایران برای تصویب لوایح موسوم به اف‌ای‌تی‌اف، باقی نمانده‎ است، اما همچنان تصویب لایحه CFT یکی از لوایح چهارگانه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تعویق می‎افتد. روز شنبه قرار بود مجمع، جلسه‎ای فوق‎العاده برای بررسی این لوایح داشته باشد و آن را تعیین تکلیف کند. اما تصویب این لوایح مجدداً به تعویق افتاد و آن‌طور که احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به نامه نیوز گفته بود، دلیل تأخیر در تصویب این لوایح، فاصله بین نظرات اعضای مجمع است. محمد صدر، دیگر عضو مجمع نیز درباره جزئیات جلسه شنبه گذشته مجمع، به جماران گفته که نظرات مثبت بیشتر از نظرات منفی است.

محسن رضایی نیز بعد از جلسه روز شنبه در گفت‎وگو با تسنیم اظهار کرده بود که مجمع، آخرین سنگر منافع ملی است و ما در این‎جا نمی‎توانیم تحت تأثیر فشارها قرار بگیریم و باید آنچه را به نفع ملت و کشور است پیش ببریم. این موضوعات را نمی‎توان با شتاب‎زدگی و عجله پیش برد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    هرگز این خیانت را قبول نمی کنیم

  • بدون نام

    یعنی خودتون حالیتون نیست این مهلت های مداوم در حالی که آمریکا رحم به ما نداره همان دون پاشیدنه که بیفتیم تو تله وگرنه اونا کشته مرده ما نیستن

  • بدون نام

    یعنی خودتون حالیتون نیست این مهلت های مداوم در حالی که آمریکا رحم به ما نداره همان دون پاشیدنه که بیفتیم تو تله وگرنه اونا کشته مرده ما نیستن

  • علی اکبر

    سلام، اتفاقا نطر خوبیه یک بار برای همیشه در این مورد رفراندوم برگزار کنید، حتماً رای میاره،، در این زمونه نمیشه جزیره ای عمل کرد و باید با جهان تعامل داشت

  • بدون نام

    دولت اصلاحطلب روحانی برای تصویب لوایح ۴ گانه خائنانه ، دست به هر کاری می زند، مثل تصویب برجام شکست خورده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج