جزئیات کشف جنگجوی ۳ هزار ساله در گیلان
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان جزئیات مربوط به کشف آثار ۳ هزار ساله متعلق به جنگجوی آماردی در محوطه باستانی شهران واقع در رودبار را تشریح کرد.
خبرگزاری تسنیم: معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان جزئیات مربوط به کشف آثار ۳ هزار ساله متعلق به جنگجوی آماردی در محوطه باستانی شهران واقع در رودبار را تشریح کرد.
ولی جهانی اظهار داشت: با کاوشهای باستانشناسی در محوطه باستانی منطقه شهران واقع در شهرستان رودبار که به سرپرستی تیم شهرام رامین به مرحله اجرا رسید آثاری به قدمت ۳ هزار سال پیش متعلق به یک مرد جنگجوی آماردی کشف شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در تشریح وضعیت ظاهری این جنگجوی آماردی عنوان کرد: طبق اظهار نظرهایی که تاکنون توسط انسانشناسان در مورد اسکلت ۳ هزار ساله کشف شده مطرح است این جنگجوی آماردی حدود ۴۰ سال سن داشته است.
جهانی با اشاره به اینکه قد جنگجوی آماردی کشف شده بین 160 تا 167 سانتیمتر تخمین زده میشود تصریح کرد: در مورد نحوه حراست و نگهداری از آثار 3 هزار سالهای که در محوطه شهران توسط تیم باستانشناسی شهرام رامین کشف شد تصمیمات اولیه توسط کارشناسان مربوطه اتخاذ شده است.
وی از ثبت و ضبط گور باستانی جنگجوی آماردی و یافتههای متعلق به آن در محل کشف آثار به شیوه اسکن لیزری خبر داد و عنوان کرد: اقدامات و تمهیدات لازم برای نگهداری از این آثار ارزشمند و بسیار مهم اتخاذ شده است تا از آنان به بهترین شکل ممکن حراست و پاسداری شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از انجام کاوشهای باستانشناسی در سالهای 65 تا 67 در محوطه شهران سخن گفت و افزود: این کاوشها به سرپرستی محمدرضا خلعتبری در روستای شهران و دامنههای جنگلی آن و ویاوکوه انجام شده بود.
جهانی در مورد نتایج بهدست آمده این حفاریها و آثاری که در نهایت توسط باستانشناسان مربوطه کشف شد نیز خاطرنشان کرد: در کاوشهای باستانشناسی انجام شده توسط تیم محمدرضا خلعتبری آثاری متعلق به سدههای آغازین هزار اول پیش از میلاد مسیح تا دوره ساسانی به دست آمد.
وی به انجام کاوشهای باستانشناسی در سال 93 توسط تیم کاوش بهروز همرنگ اشاره کرد و در تشریح این موضوع بیان داشت: به گفته رامین سرپرست فعلی تیم باستانشناسی محوطه شهران با انجام این حفاریها قبوری متعلق به هزاره اول پیش از میلاد از جمله دوره اشکانی بهدست آمده بود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان انجام مطالعات اولیه بر روی آثار به دست آمده از منطقه شهران را مورد تأکید قرار داد و گفت: کاوشهای انجام شده پس از صدور مجوز توسط پژوهشکده باستانشناسی و با هدف نجات محوطه باستانی شهران غربی انجام شد.
جهانی با تأکید بر اینکه به دلیل اجرای یک پروژه عمرانی در جوار محوطه باستانی شهران، بخشی از این محوطه به مخاطره افتاده است تصریح کرد: مذاکراتی با مالکان این مجتمع که در کنار اتوبان رشت قزوین قرار دارد انجام شده بنابراین احتمال تبدیل شدن آن به سایت موزه وجود دارد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از موافقت مالکان مجموعه آتیهسازان با تبدیل آن به سایت موزه خبر داد و اظهار داشت: انجام این کار خطیر از حساسیتهای بسیار زیادی برخوردار است بنابراین قصد داریم این تصمیم را بهصورت کاملاً تخصصی مورد بررسی قرار دهیم.
نظر کاربران
چرا حرف از سکه وکوزه زده نشده؟ مردم احمق هستند که فکر نمیکنند این آثاروباستانی رو که در میارند کجا میبرن چجور ازشون دیگه خبر نیست؟چطور گنج قارون الان کجاست چکارش کردند؛خاک تو سر مردم که مخبر دولت شدن تا که شاید تحویلشون بگیرند...احمق ترین مردم دنیا هستیم