رسانه اصولگرا: آقای رئیس جمهور! عذرخواهی کنید
سایت اصولگرای تابناک، نزدیک به محسن رضایی نوشت: رئیس جمهور به تازگی در اظهار نظری از مردم خواسته در کنار مشکلات و گرانی ها، زحمات هم دیده شود و مردم با مقایسه آنچه در کشور به آنها ارائه می شود با آنچه در کشورهای همسایه به مردم می دهند، شاکر نعمات باشند! انگار آقای رئیس جمهور عادت کرده اند به جای تلاش برای بهبود وضعیت نابهنجار و عذرخواهی از مردم به واسطه آنچه دولت برایشان فراهم کرده است، از بالا به پایین نگاه کند و از آنها بخواهد شاکر همین وضعیت موجود باشند!
سایت اصولگرای تابناک، نزدیک به محسن رضایی نوشت: رئیس جمهور به تازگی در اظهار نظری از مردم خواسته در کنار مشکلات و گرانی ها، زحمات هم دیده شود و مردم با مقایسه آنچه در کشور به آنها ارائه می شود با آنچه در کشورهای همسایه به مردم می دهند، شاکر نعمات باشند! انگار آقای رئیس جمهور عادت کرده اند به جای تلاش برای بهبود وضعیت نابهنجار و عذرخواهی از مردم به واسطه آنچه دولت برایشان فراهم کرده است، از بالا به پایین نگاه کند و از آنها بخواهد شاکر همین وضعیت موجود باشند!
حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» دوشنبه هفته گذشته در جمع علما و روحانیون اهل تسنن و تشیع استان گلستان، با بیان اینکه «گرانی واقعیت است اما نان، خدمات و انرژی در ایران ارزانترین در منطقه است» گفت: باید در کنار واقعیت های اقتصادی ناشی از گرانی و مشکلاتی که در کشور ایجاد شده است، مردم ارزانی ها و خدمات را هم ببینند و شاکر نعمات موجود در کشور باشند؛ موضوعی که خیلی در رسانه ها بازتاب نیافت.
رئیس جمهور با اشاره به شمار بالای دانشآموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاهها، امنیت بالای کشور، تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ۸۰ میلیون ایرانی و قیمت ارزان آب، برق، انرژی و گندم در مقایسه با سایر کشورها، تأکید کرد: «امروز در کشور مشکل وجود دارد اما اگر درد و رنج را میبینیم، زحمت دیگران را هم ببینیم و شاکر نعمات باشیم.»
در مورد سخنان رئیس جمهور سه نکته مهم وجود دارد؛ اول اینکه انگار آقای روحانی انتقاداتش به دولت قبل را فراموش کرده و یادش افتاده برخی خدمات ارزان و محدود در کشور ارائه می شود، دوم آنکه رئیس جمهور از برخی به اصطلاح ارزانی ها در کشور و قیاس آن با کشورهای منطقه سخن گفته اما یادش رفته حقوق و دستمزد مردم در کشور ما با همین کشورها را مقایسه کند و سوم اینکه مطابق با برخی اسناد و آرشیو خبرهای موجود وضعیت فعلی را از دو سال قبل بسیاری از کارشناسان به دولت و رئیس جمهور هشدار داده بودند، اما گویا کارشناسانی که چنین مسائلی را گفته اند از دید رئیس جمهور و اطرافیانش کارشناس نبوده اند.
وضعیت فعلی اقتصاد کشور بارها در چهل سال گذشته پس از انقلاب دستخوش تغییرات و تحولات و نوسان های اساسی قرار گرفته است؛ اما مجریان امور کشور هر بار با بی توجهی از کنار این موضوعات گذشته اند و به جای پیدا کردن ریشه، علل و عوامل این نوسانات شدید به منظور جلوگیری از تکرار دوباره آن، صرفا به فکر رفع مشکلات موجود و طرح توجیهاتی در برابر اذهان عمومی نسبت به این مسائل بوده اند.
نزدیک ترین نمونه نوسانات و به هم ریختگی اقتصادی کشور که در سال ۹۷ رخ داد، را می توان در تحولات و تکانه های شدید اقتصادی کشور در اواخر سال ۹۰ و سال ۹۱ جست و جو کرد؛ موضوعی که «حسن روحانی» در جریان رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری در سال ۹۲ به شدت از آن انتقاد کرد و خوابیدن مردم جلوی بانک ها برای دریافت ارز و تغییرات لحظه ای قیمت های کالا را دور از شأن ملت ایران می دانست و تأکید می کرد، برای آن برنامه دارد و جلوی تکرار آن را خواهد گرفت؛ اتفاقی که هیچ وقت نیفتاد.
اقتصاد کشور در دولت «محمود احمدی نژاد» قرار بود بر اساس آنچه اقتصاد اسلامی و اقتصاد عدالت محور خوانده بود، پایهریزی شود؛ مسأله ای که با شعار «آوردن پول نفت بر سر سفرههای مردم» نظر مردم را به خود جلب کرد. او اجرای طرحهای طرح تحول اقتصادی، احداث بنگاههای زود بازده، طرح مسکن مهر، طرح هدفمندسازی یارانهها و صندوق مهر امام رضا را در اولویت کاری در این هشت سال قرار داد. اما بر خلاف شعارها وضعیت بسیار ناامیدکننده بود.
در جریان دولتهای نهم و دهم و در مدت هشت سال زمامداری محمود احمدینژاد، اکثر شاخصهای کلان اقتصادی ایران تنزل پیدا کردند؛ برای نمونه، میزان نقدینگی کشور از زمان آغاز به کار دولت نهم تا زمان اتمام دوره دولت دهم به میزان شش برابر افزایش یافت. بر مبنای شاخص تورم نیز میتوان از ۵۶درصد تورم در انتهای دوران زمامداری احمدینژاد نسبت به ابتدای دوران تصدیگری وی اشاره کرد. کارشناسان این عدم موفقیت احمدینژاد در تحقق وعدههایش را تحت تأثیر چند عامل میبینند: سیاستهای اقتصادی نادرست، فقدان انضباط مالی و تحریمهای علیه ایران.
پس از پایان دولت احمدی نژاد گزارشهای تکاندهندهای از سوی مجلس و دولت «حسن روحانی» دربارهٔ تخلفات دولتمردان منتشر شد و رئیس جمهور جدید به کارگیری تیم باتجربه و توانمند در کابینه اش را دلیلی برای جلوگیری از اتفاقات تلخ اقتصادی خواند. اما پس از پنج سال انگار این تیم با تجربه هم نتوانست مانع از جلوگیری از نوسانات شدید اقتصادی، کاهش ارزش دارایی های مردم و سقوط شدید ارزش پول ملی بشود.
برخی اقتصاددانان از جمله اقتصاددانان نهادگرا هشدارهایی به دولت و رئیس جمهور داده بودند و حتی «فرشاد مومنی» در سال ۹۵ با طرح موضوعی مبنی بر اینکه «آیندگان درباره روحانی چگونه قضاوت میکنند؟» گفته بود: به حسن روحانی خاضعانه اینگونه بحث کارشناسی خود را مطرح می کنم: درک می کنیم که در این اقتصاد سیاسی شما انگیزه خود را برای طراحی یک برنامه میان مدت با کیفیت تا حدود زیادی از دست داده اید و آثار این بی انگیزه بودن به وضوح در اسنادی که تاکنون تحت عنوان برنامه ششم منتشر شده قابل مشاهده است. اما آیندگان درباره حسن روحانی از موضع تاکتیک هایی که در برابر رقبای بعضا غیرمنصف خود اتخاذ کرده داوری نخواهند کرد، بلکه از موضع اینکه چقدر مصالح بلندمدت و میان مدت را به ملاحظات کوتاه مدت ترجیح داده درباره وی و همکارانش داوری خواهد کرد.»
وی ادامه داد: «لذا مشفقانه به ایشان و کل ارکان ساختار قدرت این نکته را گوشزد می کنم که راه نجات ایران از طریق طراحی یک برنامه میان مدت توسعهی با کیفیت عبور می کند و به جای دامن زدن به این زد و خوردها، باید ساز و کار و بسترهایی فراهم کرد که امکان طراحی چنین برنامه ای با همکاری تمام اجزای ساختار قدرت فراهم شود.»
مومنی در پاسخ به این که آیا شرایط اقتصادی کنونی می تواند در انتخاب مجدد حسن روحانی در انتخابات سال آینده تاثیر منفی داشته باشد، گفت: «بدون تردید تأثیرات منفی جدی خواهد داشت، چون طبقات فرودست به شرحی که اشاره شد به هیچ وجه احساس بهبود وضعیت نمی کنند.»
این مسائل با نگاه خوشبینانه دولت نسبت به «برجام» و بی عملی پس از آن، باعث شد که بار دیگر تکانه های اقتصادی شدید، به شدت مردم به ویژه طبقه متوسط و فرودست را تحت فشار قرار دهد. حالا رئیس جمهور به جای تلاش برای حل مشکلات و عذرخواهی از مردم نسبت به آنچه سرشان آورده، بدون ذکر نیمه دیگر داستان از شاکر بودن در قبال ارزانی ها نسبت به کشورهای منطقه می گوید؛ بدون اینکه دستمزد و حقوق مردم ما را با آنها قیاس کند. این نگاه و راه غلط هم جای عذرخواهی دارد و هم اصلاح.
نظر کاربران
روحانی_استعفا
پاسخ ها
ودولتتش وکسانی که ماشین میخرن
درود بر روحانی
یکی از بی عرضه ترین رئیس جمهوری که تو این 4 دهه سر کار اومده همین شیخ حسنه
همشون باید از مردم عذرخواهی و جول و پلاس خود را جمع نمایند
شیخ حسن بدترین رئیس جمهور دنیا
مهم اینه روحانی در مصاحبه با رشیدپور گفت مردم بابت دلار نگران نباشن و همین حرف خیال همه ملت رو راحت کرد
موقع مصاحبه :دلار زیر پنج هزار تومان
چند ماه بعد:دلار بیست هزار تومان
علی برکت اله
اگر با کشورهای همسایه مقایسه کنیم خیلی ما بدبختیم و اونا باید شاکر باشند.
رئیس جمهور عزیزم واقعا سپاسگذاریم خیلی باید خدارو شکر کنیم
واقعا خیلی نازی خیلیییی
آقای رئیس جمهور به والله که اسم اعظمه خیلی از مردم که شما میگید بایست از دولت تشکر کنند به نان شب هم محتاجند و پول نان ندارند.جناب رئیس جمهور حقوق کارمند وبازنشسته وکارگر به ریال پرداخت میشه نه به دلار که شما می فرمائید کالاهای اساسی ارزان است و با خارج از ایران مقایسه می کنید. بجای فرار به جلو با این حرفها به داد ملت در این ایام نزدیک به عید نوروز برسید.
من به گوینده کاری ندارم ولی در این شرایط دنیا و برخی کشورهایی دور ونزدیک علیرغم مشکلات جدی معیشتی در کشور با قدردان و شکر گذار خداوند متعال بود چه اینکه شکر نعمت نعمتت افزون کند و کفران نعمت نعمت را از کف بیرون میکند ما شاکر باشیم و با کمتر نق زدن حداقل مایه ناامیدی واختلاف بین مردم مقاوم ایران که در شرایط جنگ نابرابر اقتصادی هستند نشویم
پاسخ ها
ما ازخدا راضی ایم.. از روحانی و دارو دسته ش راضی نیسیم. معذرت خواهیشم به درد عمه ش میخوره
خدا را به این روزهای مصیبت فاطمه زهرا سلام الله علیها مارا از شر روحانی خلاص کند بعضی هافکر میکنند که حال مردم خیلی بد نیست اما از کدام دید بگوئیم فرهنگی اقتصادی اجتماعی و....این همه فساد از کجا امد همه اینها از بی کفایتی مسئولین و عدم مدیریت آنهاست
پاسخ ها
سرنوشت هر قومی رو خودش تعیین میکند نه کسی دیگر حتی ائمه ع.
من سایر استانهای کشور را کار ندارمچون از وضعیت شان کم اطلاعم آقای رئیس جمهور بفرمایند برای استان اردبیل در طول دودوره ریاست جمهوری چه برکت الهی داشته وچه گرهی از بیکاری هزاران جوان استان کرده اند وکدام کارخانه وکارگاه ویا بیمارستان وکدام جاده وریلی کشیده اند اردبیل روستایی بزرگ بدون امکانات با 1.5 میلون جمعیت
پاسخ ها
کل کشور همین وضعیته
آقای روحانی ترا بخدا ارزش پولمان را از سالهای جنگ تا امروز را حساب کنید وبعد هرچه دلتان میخواهد بگویید اگر حقوقها ملیونی شده منت سر ملت نگذارید
عذر خواهی بدرد ما نمیخوره ریشه گرانی رو بکنید
هرچه بگنددنمکش می زنند/ وای به روزی که بگنددنمک
...
این است تفکر غرب زده لیبرال واصلاح طلب بی کفایت ! که بجای عذرخواهی از ملت هنوزیه چیزی دستی هم باید بهشون بدیم که این وضعیت رو به بوجود آورده اند. مچکریم روحانی!!؟؟
انگار قبل حسن اینا رو نداشتیم!!!!
ملتی که بدون شناخت واز روی هوای دل ...به روحانی رای دادباید بفهمد که بازی خورده است ...
ما مردم بدبخت ک زورمون به مسئولین نمیرسه چون بی عرضه ایم تنها راهمون اینه ک بریم بمیریم.
چه غلطا.... پدر مردم و هر جوری خواستی درآوردی .جیب سرمایه دارهارو خوب پر کردی .بدترین رییس جمهوری که دیدم تو بودی .حقوقم به سر ماه نمیرسه .میترسم برم چیزی بخرم .با خانواده جرات نمیکنم یه بار برم بیرون .شاکر باشم ؟ برای چی ؟
این از ملت ایران نیست که هوای مردم رو داشته باشه
پاسخ ها
برو بابا خودتونو جمع کنید ۰ ایران شد ویران
روحانی واگذارت بخدا ..
روحانی پدرمردمو دراوردی همه ملتو فقیرو بیچاره کردین انتظار تشکرهم داری.والاه خیلی روداری
مگه تو این مملکت کسی عذرخواهی بلده ؟!! آقای اصول گرا شما چی ؟ شما بلدی ؟