عباس عبدی به مدافعان ازدواج دختران زیر ۱۸ سال: حاضرید کودکان دلبند خود را شوهر بدهید؟
روزنامه ایران در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت: بعید است که هیچیک از افرادی که در نهادهای حکومتی با تصویب این قانون مخالف هستند، خودشان حاضر شوند کودکان دلبند خود را در سنین کمتر از ۱۵ سال به ازدواج دیگری درآورند. زیر ۱۸ سال را نیز رضایت نخواهند داد، چه رسد به زیر ۱۵ سال. به علاوه این مثلاً ازدواج نافی حق دختر در تصمیمگیری درباره سرنوشت خودش است.
روزنامه ایران در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت: اینکه سنتیترین کشور منطقه یعنی عربستان سعودی نیز پذیرفته که حداقل سن ازدواج دختران را به لحاظ قانونی افزایش دهد، نشاندهنده آن است که مسأله مهمتر از آن است که گمان میکنیم.
حکومتی که تا چندی پیش زنان حق رانندگی نداشتند و از خیلی از حقوق دیگر محروم بودند و همچنان محروم هستند، این تغییر را پذیرفته است که حداقل سن ازدواج برای دختران و پسران را افزایش دهد. این امر مسأله مهمی است، ولی بسیاری از مردم نمیدانند دقیقاً چرا در ایران که به لحاظ سیاسی و اجتماعی توسعهیافتهتر است، هنوز مقاومتی نادرست در برابر تصویب چنین قانونی وجود دارد.
چند علت را میتوان برشمرد. اولین دلیل این است که برخی افراد چنین محدودیتی را خلاف شرع میدانند که دختری را در سن زیر ۱۸ سال از حق ازدواج محروم کنند. پاسخ این است که اولاً اگر این منطق را بپذیریم ممنوعیت زیر ۱۳ سال نیز خلاف شرع است. طبق فتوای مشهور چنین منعی وجود ندارد. پس اگر به هر دلیلی میتوان ۱۳ سال را پذیرفت، چرا ۱۵ یا ۱۶ یا ۱۸ سال را نتوان پذیرفت؟ اگر دلایل کارشناسی برای آن محدودیت وجود داشته است، در این صورت، ایراد ندارد. برای دفاع از افزایش حداقل سن ازدواج میتوان دلایل کارشناسی معتبر و متقنی ارائه کرد. بنابراین خلاف شرع دانستن آن مبنایی ندارد.
دلیل دیگری که میتوانند ارائه کنند مسأله رشد جمعیت و زاد و ولد است. متأسفانه باید گفت که حامله شدن در این سن لزوماً همراه با داشتن یک کودک سالم نیست. بویژه هنگامی که به موضوع تربیت کودک نیز توجه کنیم. به علاوه اگر یک دختر در این سن پایین ازدواج نکند به معنای آن نیست که هیچگاه ازدواج نخواهد کرد، طبیعی است که ۳ تا ۴ سال بعد ازدواج میکند. بنابراین هر تعداد فرزند که بخواهد در آن مقطع به دنیا خواهد آورد. فقط این امر با چند سال محدود تأخیر رخ میدهد. این حد از تأخیر ارزش آن را ندارد که دختران کودک را از حق تحصیل و کسب تجربه محروم کنیم و آنان را وارد مرحلهای از زندگی کنیم که به طور قطع هیچ آمادگی روحی و روانی آن را ندارند.
فراموش نکنیم که بالا بردن حداقل سن ازدواج تا 18 سال و کمتر از آن تا 16 سال با اجازه دادگاه، یک روند اجباری است و معلول هیچ توطئهای علیه وضع اجتماعی یا جمعیتی کشور نیست.
در سال 1385، حدود 9 درصد ازدواجهای کشور با دختران زیر 15 سال بوده است، ولی 10 سال بعد در سال 1395 به 5/5 درصد کاهش یافته است. نه فقط در طول زمان بلکه در عرض جغرافیا نیز این تحول را به وضوح میبینیم. مناطق کمتر توسعهیافته و فقیرتر درصد بیشتری از دخترانشان در سنین زیر 15 سال ازدواج میکنند در حالی که در مناطق مرفهتر مثل تهران، البرز، اصفهان و سمنان درصد ازدواجهای کودکان زیر 15 سال بسیار کم و در حدود 2 درصد کل ازدواجها است. این امر نشان میدهد که این رویداد محصول فقر است و با ازدواجهای مشابه در قدیم فرق دارد که خانوادههای مرفه نیز دخترانشان در سنین پایین ازدواج میکردند. در گذ
شته این امر یک فرهنگ بود و ریشه در فقر اقتصادی نداشت. ولی الآن ریشه اقتصادی دارد و به نوعی میتوان گفت که دختران کودک به ازدواج در نمیآیند، بلکه فروخته میشوند.
به علاوه تعداد طلاقهای موجود در این سنین نیز خطرناک است. در سال 1396، 1027 مورد طلاق برای زنان (بخوانید کودکان) زیر 15 سال رخ داده است. و در ۵ سال گذشته سالانه بهطور متوسط حدود ۲۰هزار طلاق برای زنان زیر ۲۰ سال رخ داده که با توجه به وضعیت خانوادههای این ازدواجهای زودرس باید نسبت به این تعداد از طلاق حساس بود. در مجموع به نظر میآید که منطق روشنی برای ممانعت از تصویب طرح قانونی در جلوگیری از کودکهمسری وجود ندارد. نه وجدان عمومی چنین چیزی را مانع میشود و نه آنکه ضرورتی عینی و شرعی برای جلوگیری از تصویب آن وجود دارد.
بعید است که هیچیک از افرادی که در نهادهای حکومتی با تصویب این قانون مخالف هستند، خودشان حاضر شوند کودکان دلبند خود را در سنین کمتر از 15 سال به ازدواج دیگری درآورند. زیر 18 سال را نیز رضایت نخواهند داد، چه رسد به زیر 15 سال. به علاوه این مثلاً ازدواج نافی حق دختر در تصمیمگیری درباره سرنوشت خودش است. اگر نمیپسندیم که کسی این حق را از ما سلب کند، نباید بپذیریم که این حق را از دیگران سلب کنیم. بهتر است به وجدان جمعی جامعه خود احترام بگذاریم.
نظر کاربران
واقعا که ،دختروپسرهای خیلی ازایناکه مدافع ازدواج درسنین پایین هستند الان با وجود45سال سن هنوزازدواج نکردند
پاسخ ها
شاید دختره ۱۴ ساله دوس داره شوهر کنه به تو چه؟
دین گفته دختر ۹ سالش شد میتونه شوهر کنه تو این وسط چی میگی؟
همین الان اگه یه دختر ۱۵ ساله قشنگ حاضر بشه زنت بشه با کله میپری تو محضر پس چرت نگو
من یه پسرم من حاضرم یه دختر ۱۴ ساله زنم بشه نه ۳۰ ساله
مرگ خوبه...واسه همسایه!
حالا توی این گرونی وبیکاریوکی ازدواج میکنه که از بیکاری روی سنش بحث میکنید صدقه سر مدیریت شماها سن ازدواج روز به روز بالاتر هم میره
در شرایط نامطلوب فرهنگی و آسیبهای متعدد اجتماعی و پایین آمدن سن بلوغ جسمی وجنسی و سیاسی و اقتصادی دختران و پسران دلیلی ندارد که در صورت تشخیص والدین و جوانان با در نظر گرفتن مخصوصا موارد شرعی وبه دور از بیان چند عنصر ناراضی ازدواج آنها تسهیل وتسریع و جلوی گناه را بگیریم
نه حاضر نیستند که کودکان خود را نه ساله شوهر دهند ولی بدشان نمیاید زن نه ساله بگیرن
پاسخ ها
دقبقا درست گفتيد
دمت گرم
ازدواج در کشور ما کلا حال خوبی نداره! نه به اون کودکی که درک از کودکیش نداره
چه برسه به ازدواج! نه اون بالغی که آمار طلاق بینشون بالا هست و نه اون جمعیت 10 میلیونی مجرد روی مرز ازدواج و نه اون 3 میلیونی که از سن ازدواج گذشتن!
کشوری که خودرو سازش 29 میلیون! پراید ثبت نام میکنه و با پُر رویی دو روز بعد اعلام میکنه 35 میلیون در زمان تحویل! انتظار دارین مسئولیییییییییینش به فکر معضلات ازدواج باشن؟ تو ازدواج بزرگاش موندن رفع مشکل ازدواج زیر 18 پیشکش!
آقای عبدی شما یا مسلمانی یا مسلمان نیستید. اگر مسلمان باشید باید حاضر باشید دختر زیر ۱۸ سال و حتی دختر ۹ ساله خود را شوهر بدهید.
پاسخ ها
بمیر بابا...از مسلمونی فقط همین چیزاشو یاد گرفتید
پس شما چه چیزشو یاد گرفتین؟ جهاد؟
دیدگاه آنها نسبت به مردم همواره، ارباب ورعیتی بوده وهست،دختران آنها ازمابهترون است..
پاسخ ها
اگر مسلمانی به این است نه. من مسلمان به شیوه شما نیستم .شما اگر حاضری دختر نه ساله را به برای دفع شهوت و ارزوهاییک مرد مسن به همسری بدهی مبارکت باشه زودتر دست به کار شو
ازدواج دختر نه ساله در اسلام واضحا آمده. حالا اگه شما اسلام آمریکایی را قبول دارید که در آن این کارها جرم است، خود دانید.
این طرز تفکر که سن ازدواج رفته بالا بخاطر نداریه غلطه چون هرچه افراد تنگ دست تر باشند زودتر به فکر ازدواج دادن بچه هاشون هستند تا گره ای را باز کنند در حالی که مشکلات بصورت فزاینده زیاد میشود
کار کردن زن ها یکی از ضروریات و معضلات جامعه امروزی است که فشار بر جامعه وارد میکند وگرنه اگر حقوق کافی برای مردان باشد و زنان وقت بیشتری در کنار خانواده خود باشند هم جامعه به رشد خود میرسد و هم زن و مرد راضی هستند.
پاسخ ها
خوب گفتی جامعه هم به فساد کشیده نمیشود، ولی فضای مجازی یاغیرمجازی که دین سست ایمانها راازبین برده چکار کنیم،،،
لطفا حلال را حرام نکنید.
پاسخ ها
اگر ما خانوم ها حیا وعفت خودراحفظ کنیم اینقدر بی بندوباری درکشور رواج پیدا نمیکند مسئولان نظام باید مسأله حجاب باجدیت پیگیری کنند
مرسی اقای عبدی واقعاً اگه یک نماینده حاضر به این کار شد برای مردم نسخهٔ بپیچند.
تا از شوهر به چه عنوان یاد کنی
! عشق و زندگی یا نفرت و هوس
دوس دارند
دوس داریم ازدواج کنیم باید از شما اجازه بگیریم