امکان اقدام فوری ایران برای غنیسازی ۲۰ درصد
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره عمل نکردن اروپاییها به تعهدات برجام در قبال کشورمان و تمهیدات لازم برای بازگشت پذیری هستهای در صورت نیاز هشدار داد که اگر بخواهیم میتوانیم حجم و درجه غنی سازی خود را "فوری" افزایش دهیم.
خبرگزاری صدا و سیما: رئیس سازمان انرژی اتمی درباره عمل نکردن اروپاییها به تعهدات برجام در قبال کشورمان و تمهیدات لازم برای بازگشت پذیری هستهای در صورت نیاز هشدار داد که اگر بخواهیم میتوانیم حجم و درجه غنی سازی خود را "فوری" افزایش دهیم.
علی اکبر صالحی با اشاره به عمل نکردن اروپا به تعهدات خود تصریح کرد: البته برگشت به قبل، تعبیر درستی نیست، این یعنی چیزی را از دست داده باشیم و بخواهیم آن را بازگردانیم، اما هیچ چیز را از دست نداده ایم بلکه برخی محدودیتها را پذیرفته ایم که اثری بر صنعت هستهای ما ندارد، زیرا همچنان به غنی سازی ادامه میدهیم؛ با این تفاوت که در گذشته ۴ یا ۲۰ درصد غنی سازی میکردیم اکنون به ۳ و ۶۷ صدم درصد رسیده است و پذیرفتیم که تا زمان معین، غنی سازی ۲۰ درصد متوقف شود.
صالحی گفت: اکنون به غنی سازی ۲۰ درصد نیاز نداریم، زیرا به اندازه چند سال، ذخیره اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی داریم و اگر تولیدی هم داشته باشیم باید آن را ذخیره کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این که غربیها میگویند جلوی غنی سازی ۲۰ درصدی ما را تا ۱۰، ۱۲ سال گرفته اند برای آن است که چیزی برای گفتن به مردمشان داشته باشند والا ما ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی به اندازه کافی داریم و توان بالقوه برای بازگشت را نیز نگه داشته ایم.
صالحی افزود: اکنون درحدی فعالیت میکنیم که به حجم ۳۰۰ کیلوگرم نرسیم، اما اگر از برجام خارج شویم میتوانیم از این حجم بالاتر برویم
وی، داشتن حجم مشخصی از اورانیوم غنی شده را یکی از تعهدات برجامی ایران دانست و تاکید کرد: البته این نیز محدودیت نیست، زیرا اگر اراده کنیم میتوانیم محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم را برداریم. اکنون درحدی فعالیت میکنیم که به حجم ۳۰۰ کیلوگرم نرسیم، اما اگر از برجام خارج شویم میتوانیم از این حجم بالاتر برویم و از آن برای تبدیل به سوخت لازم برای رآکتور اراک استفاده کنیم.
صالحی افزود: ما به اندازهای ذخیره اورانیوم غنی شده نگه میداریم که نیازهای کشور را تامین کند پس این موضوع نیز محدودیت محسوب نمیشود
رئیس سازمان انرژی اتمی، تولید نکردن فلز اورانیوم را از دیگر محدودیتهای پذیرفته شده برجام دانست و گفت: البته قبل از برجام نیز این فلز را تولید نمیکردیم؛ در عین حال این محدودیت نیز برای زمان مشخصی است.
وی با بیان این که اکنون نیازی به تولید فلز اورانیوم نداریم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان بالقوه تولید فلز اورانیوم را دارد چنانکه ۱۵ سال پیش اعلام کرد که این فلز را در حد آزمایشگاهی تولید کرده است. ما کارخانه تولید فلز اورانیوم نداشته ایم، اما اگر بخواهیم میتوانیم مقدمات ساخت این کارخانه نیز ایجاد کنیم.
صالحی، محدودیت دیگر برجام را مربوط به رآکتور آب سنگین اراک دانست و افزود: برخی درباره رآکتور اراک طوری صحبت میکنند که افکار عمومی تصور میکند این رآکتور کار میکرده است در حالی که هنوز راه اندازی نشده بود و تا رسیدن به مرحله نهایی، کار زیادی داشت.
وی با رد ادعای بتن ریزی در این رآکتور تصریح کرد: هرچه میگوییم فقط در برخی لولههای آن بتن ریخته شده است، برخی با انتشار عکسهای فوتوشاپی، چاله رآکتور را پر از سیمان نشان میدهند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به فرایند مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک گفت:طراحی رآکتور قدیمی مربوط به ۵۰ تا ۶۰ سال پیش روسیه بود، اما اکنون در حال مدرن شدن و بهینه سازی است تا کارآمدی آن افزایش یابد و بتواند تولیدات متنوع بیشتری داشته باشد.
وی در پایان اظهار داشت: یگانه تفاوت وضع کنونی با قبل از برجام این است که اکنون در حال ساخت دو نیروگاه هستهای جدید مانند نیروگاه بوشهر هستیم که قبل از برجام وجود نداشت، اما پس از برجام توانستیم با برقراری روابط علمی با اروپا، امکانات علمی زیادی کسب کنیم درحالی که در گذشته هیچ همکاری علمی با ما نداشتند.
نظر کاربران
قسم بخور
فکر نکنم جرات ایکارو داشته باشین
اقای صالحی بلاخره نفهمیدیم میتونیم یا نمی تونیم !!!! قبلا میگفتین اراک کامل شده الان میگین نه ناقص بود!!!!!قبلا 4 تا 20 بود الان 3/74تا 20هست !!!!!بلاخره اونا به ملتشون دروغ میگن و شما به ملت راست میگین !!!!ما کیک زرد نیاز نداریم ولی داریم !!!!!!الان کل دنیا رو آوردن به انرژی خورشیدی ما باز میخواهم نیروگاه اتمی بسازیم اگه برا تولید برق و انرژی سالمه که خورشیدی بهتره ولی اگه برا مقاصد......... هست پس اونا راست میگن که ما انرژی پسته ای داریم !!!!!!!!!!
پاسخ ها
یه مشت مزخرف نوشتی به جای نظر ! دنیا هنوز با سوخت فسیلی و انرژی هسته ای میچرخه و انرژی خورشیدی صرفا به مقدار محدود در بعضی مناطق آفتابگیر استفاده میشه که اونم قابل اعتماد و ارزان نیست. الان هم غنی سازی ما 3.74 درصدی تا 300 کیلوگرم در برجام است. سوخت 20 درصد هم فقط به صورت سوخت راکتور تحقیقاتی و دارویی دانشگاه و اندازه ی مصرف آن میتونیم تولید کنیم. همه چی واضح و ثابته . فقط بعضی ها ترجیح میدند خودشون رو به نفهمی بزنند یا دنبال جوسازی و جنجال هستند
منم حیرون موندم.هر روز یه چیز جدید میگن.
فورا ضمن رد بر جام و غنی سازی .
و سیمان آب سنگین را بردارید .
و سی اف تی را هم قبول نکنید .
مطمئن باشید هیچ غلطی نمی توانند بکنند .
براحتی میتوان آنها را دور بزنیم .
اصلا دیگر برجام وجود ندارد .
نیازی به گزارش و تو بوق هم ندارد .
فقط خودتان افزایش بدهید .
خب بسم ا... اگر راست میگی رو کن....اگر حلوای عروسی مادرت خوردی اروپا هم بهتون کمک میکنه
دو تا نیروگاه جدید بوشهر چه ربطی به اروپا داره؟ این دوتا رو هم که روسها قراره بسازن. چه توان عملی بالایی از مراوده با اروپا پس از برجام در خصوص نیروگاه اتمی به دست اوردیم؟ چرا سر ملت کلاه می ذارید؟ این نیروگاهها با مالیات مردم بدبخت با قیمت گزاف به دست روسهای نامرد با پایینترین کیفیت و در طولانی ترین زمان ممکن ساخته میشه، یه سیستم پیش پا افتاده ش از کاربیفته به روسها محتاجیم. از کدوم توان حرف می زنی؟
نظرات رو منتشر کنید
وقتی شما هربار یک حرف می زنید ملت حرف شماراباورنمیکنند چه برسد به اجنبی ها
نظرات ؟؟؟؟
شعار ندهید فقط عمل کنید ّ باید غنی سازی صنعتی رو شر وع کنیدِ و به چرت وپرت های ۱+۵گوش ندهید
اینم مثل پرتاب ماهواره نشه
واسه پرتاب ماهواره هم از دوماه قبل تبلیغات بود ولی اخرش پفکی از اب دراومد حالا هستهای هم مثل اون نشه .ملت چطور باور کنن .اگه داشتی چرا تحویل دادی
به همکاری اروپا هم فقط دو هفته مهلت دادین شد یکسال و خبری نشد حالا ۴ روز تو ۴ سال نشه خوبه
دانشمندان ایران فرمول انرزی هسته ای رو میدونند همین و بس دیگه بقیه حرفها همه چرته هر لحظه بخواهند نقطه چین