۸۱۹۷۶۸
۹ نظر
۵۰۱۲
۹ نظر
۵۰۱۲
پ

تاثیر طرح کاهش صفر‌های پولی ملی بر اقتصاد

طرح حذف چهار صفر از پول ملی در شرایطی که حتی رئیس کل بانک مرکزی هم می‌گوید که «می‌دانیم حذف چهار صفر از پول ملی تاثیری در رشد و تورم ندارد»، احتمالا مقدمه‌ای برای طراحی دیگر سیاست‌های اقتصادی در جهت اصلاح نظام بانکی است.

خبرگزاری ایسنا: طرح حذف چهار صفر از پول ملی در شرایطی که حتی رئیس کل بانک مرکزی هم می‌گوید که «می‌دانیم حذف چهار صفر از پول ملی تاثیری در رشد و تورم ندارد»، احتمالا مقدمه‌ای برای طراحی دیگر سیاست‌های اقتصادی در جهت اصلاح نظام بانکی است.

مطرح شدن طرح حذف چهار صفر از پول ملی در شرایطی است که اقتصاد کشور درگیر مسائل بسیار مهمتری از تعداد صفرهای پول ملی است. تورم، رکود و حجم بالای نقدینگی در کنار مشکلات تولیدکنندگان از اهم مسائل اقتصادی این روزهای کشور هستند که به نظر نمی رسد بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت نسبت به آنها غافل باشد.

با شروع تغییر و تحولات در تیم اقتصادی دولت و تغییر و تحولات در دو وزارتخانه اقتصاد و صمت و همچنین آمدن مهره‌های کلیدی مانند طیب نیا به شورای پول و اعتبار بانک مرکزی، بلافاصله بحث اصلاح نظام بانکی هم مطرح شد. افزایش حجم نقدینگی در سال های گذشته و رسیدن آن به مرز ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان یکی از عمده ترین کج کارکردهای نظام بانکی در چند سال گذشته بوده است.

با روی کار آمدن فرهاد دژپسند به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌جمهور اصلاح نظام بانکی را مهمترین تکلیف او عنوان کرد و دژپسند هم این موضوع را نخستین هدف خود به عنوان وزیر اقتصاد اعلام کرد؛ از سوی دیگر بانک مرکزی هم امسال را سال اصلاح نظام بانکی توصیف کرده است.

اما نسبت طرح حذف چهار صفر از پول ملی با اصلاح نظام بانکی چیست؟ آن هم در شرایطی که رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که می‌دانیم حذف چهار صفر از پول ملی تاثیری در رشد و تورم ندارد، گفته‌ که ادعا نکردیم حذف صفرها کاری حقیقی است، ‌بلکه یک کار ظاهری و اسمی است.

به نظر می‌رسد مطرح شدن حذف صفر از پول ملی مقدمه ای برای آغاز اصلاحات احتمالا پر سر و صدای بانک ها در آینده باشد، چرا که به گفته کارشناسان طرح حذف چهار صفر از پول ملی خود به تنهایی نمی تواند چاره ای برای حل مسائل اقتصادی باشد مگر این که این طرح با سایر سیاست های اقتصادی همراه شود.

حذف صفر از پول ملی نیازمند تغییرات گسترده در سیستم های کدگذاری مالی و همچنین چاپ اسکناس است. طرحی با چنین هزینه ها و بار مالی زیادی که دارد مطمئنا نمی تواند بدون اهداف اقتصادی طراحی شده باشد؛ جدیت در اجرای این طرح می تواند نشان از احتمال طراحی مجموعه ای از سیاست‌های اقتصادی در ماه‌های آینده داشته باشد که حذف صفر تنها بخش کوچکی از آن است.

از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند هرچند که کاهش صفرهای پول ملی نمی‌تواند به عنوان عاملی اقتصادی موجب کاهش تورم شود اما این مساله به لحاظ روانی می‌تواند باعث ایجاد جوی روانی شود تا از آن طریق شهروندان هراس کمتری از افزایش قیمت کالاها داشته باشند و از سوی دیگر نرخ پول ملی در قیاس با دلار هم تعدیل شود تلقی افت ارزش پول ملی نسبت به دلار هم از بین برود؛ امری که شاید در کوتاه مدت بتواند اینگونه هم بشود اما قطعا بعد از مدتی اگر تورم کنترل نشود دوباره صفرها به جای خود برمی‌گردند.

حذف صفر از پول ملی ایران در جمهوری اسلامی تاکنون چندین بار و در سال‌های ۱۳۷۲ و ۱۳۸۶ مطرح شده است، اما هیچ‌گاه اقدامات اجرایی به صورت جدی در راستای آن انجام نشد. در سال ۱۳۹۵ هم برای نخستین بار، حذف چهار صفر از پول ملی به طور جدی‌تری از سوی مسئولان وقت پیگیری شد تا جایی که در جلسه هیات وزیران، واحد پول ایران، تومان و برابر با ۱۰ ریال ‌تعیین شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

ایمپلنت اقساطی دندان با ضمانت مادام العمر

برای مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ببخشید مردم مگه بیسوادن؟!!! حب سرمایشون هم صفراش کم میشه! حقوقشون هم همینطور! پس هیچ تاثیری نداره، بیخودی خودتون رو گول نزنید!

  • بدون نام

    اقتصاد کشور را با کار و تلاش جهادی و توجه به ظرفیتهای داخلی می توان نجات داد نه با حذف صفر ها در دولت اصلاحات!!!!!!!!!!!!!

  • بدون نام

    بریم جشن بگیریم مشکلات حل شد

  • بدون نام

    دلارو خودتون گرون میکنین برا جبران وکسری بودجه که توسط خودتون دزدیده شده اختلاس شده.یا حذف صفر میخواین درستش کنین
    دردسر جدید برا مردم بدبخت.

  • بدون نام

    آخی !!!چه دلسوز ملتند،میخوان جو روانی جامعه رو جوری درست کنند که مردم نگران کم شدن ارزش سرمایه هاشون نباشن
    جدا شما حالتون خوبه؟؟!!!

  • بدون نام

    شما ایا بابرداشتن این چهار صفر میتوانید چهار قرص نان به سفره خالی مردم واضافه کنید مردم راباکم وزیاد کردن صفرویک بازی ندهید جدا فکربرطرف نمودن فقروتنگدستی از زندگی مردم باشید بیایید بین مردم ومشکلات راازنزدیک دیده وچاره اندیشی کنید

  • علی۲۲۰

    فعلا سردرگمند مشتی بیسواد.

  • امیر

    یه ادامس 200 تومنی شده 2000 تومن به عبارتی 20 000 ریال این 4 صفرش کم بشه میشه 2 ریال حالا میخوای سکه دو ریالی ضرب کنی حالا جنسی که به ریال چهار تا صفر نداره بخوایم بخریم باید یه چیزی هم دستی بگیریم ؟خب من الان 15000000ریال حقوق میگیرم یعنی میشه 1500 ریال میشه بگی تو اقتصاد چه تغییری بوجود میاد ؟برای دزدیهای حضرات حجم پول کمتر میشه دیگه حساب ارزی نمیخوان مستقیم میذارن تو جیبشون یه دسته صدتایی 100000تومنی الان رو اختلاس کنن سرمایه یکسال یه شهرستان رو چاپیدن تو جیب هم جاش میشه خودتونو گول نزنید خر همون خره فقط دارید پالونش رو عوض میکنید

    پاسخ ها

    • حمید

      خره اون خر نیست. یک شیطنت اروپا تورم ۵۰۰ درصدی یک شبه ۳ تا صفر میذاره جلوی پولی که دو روز قبلش ۴ صفرش را برداشتید.........

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج