در ماجرای سیرجان اینستاگرام خدمت کرد
کلید واژه شفافیت مدت هاست در ادبیات مسئولان به وفور به کار می رود. این مفهوم البته بیشتر از آنکه نمود عملی پیدا کند، تبدیل به یک شوی زینتی در سخنرانیها شده است.
ابتکار: کلید واژه شفافیت مدت هاست در ادبیات مسئولان به وفور به کار می رود. این مفهوم البته بیشتر از آنکه نمود عملی پیدا کند، تبدیل به یک شوی زینتی در سخنرانیها شده است. شاید بتوان گفت نمونه بارز شفافیت عملی در ابعاد وسیع، سال گذشته در انتشار کلیات لایحه بودجه نمود یافت که البته حرف و حدیثهای آن در افکار عمومی تا به امسال نیز ادامه پیدا کرده است.
تا جایی که سخنان حسام الدین آشنا در خصوص دست و پاهای عجیب و غریبی که در بودجه وجود دارد تبدیل به یک بمب خبری در رسانهها شد. در این بین باید گفت بازوی اصلی مفهوم شفافیت در کشور گستره شبکههای اجتماعی است که توانسته مسائل را چنان با سرعت در بین مردم منتشر کند که حتی ضرب و شتم دختر ۱۵ ساله توسط پسر جوان توانست در کمتر از دو ساعت باعث دستگیری او شود.
این کارکرد اگرچه زیانهایی را به طور طبیعی متوجه طبقات اجتماعی میکند که باید در جای خود آسیب شناسی شود، اما باید گفت که لاجرم بسیاری از رفتارهای مسئولان که تا پیش از این پنهان نگاه داشته میشد، امروز به میدان قضاوت افکار عمومی آورده میشود. این آوردگاه اما یک حلقه مفقوده تاریخی دارد و آن فرهنگ عدم پذیرش نقد از سوی برخی مسئولان و مردم است.
به طور واضح اگر بخواهیم نبود فرهنگ نقدپذیری را در جامعه واکاوی کنیم باید به مسئله تاریخی فرهنگ کتمان واقعیت و بیان آن در قالب کنایات و استعارات در طول دههها و حتی سدههای گذشته در محدوده جغرافیایی فلات ایران رجوع کنیم. با این حال حتی اگر نخواهیم خود را در معرض مقایسه فرهنگ غربی قرار دهیم که حتی پرتاب کردن تخم مرغ به رئیس جمهوری فرانسه هم با برخوردهای تندی که ما انجام میدهیم، روبهرو نمی شود، اما در گفتمان دینی مورد قبول مسئولان و مردم نیز حضرت علی(ع) خطاب به مردم می فرماید: «از برخورد همراه با ظاهرسازی و مدارا بپرهیزید و خیال نکنید اگر سخن حقی به من گفته شود، قبول آن، بر من سنگینی خواهد کرد و یا اینکه خودبزرگ بین باشم»
روش و منشی که علیرغم استفاده مکرر از کلید واژه هایی چون شفافیت و نقدپذیری باز هم با واکنشهایی چون ممنوع التصویری افراد، فیلترینگ و... روبهرو می شود. به نظر میرسد در شرایط فعلی باید خاضعانه بپذیریم که قدم گذاشتن در ساحت مسئولیت و با توجه به شرایط عصر حاضر، با گذشته تفاوت های فراوانی کرده است. امروز دیگر نمیتوان بسیاری از مسائل را با مردم در میان نگذاشت و انتظار داشت اگر مسئلهای پا به عرصه افکار عمومی گذاشت، میشود با بگیر و ببند بتوان منفذهای قضاوت عمومی را بست.
شاید بهتر باشد بیش از آنکه رویه تظاهر به نقدپذیری و شفافیت را پی بگیریم، قواعد آن را با تمام تاوانهایش رعایت کنیم. اینکه در نهایت با تمام دشواریهای پذیرش فرهنگ شفافیت، نتیجه به نفع همه مردم و حتی مسئولان خواهد بود شکی نیست. باید بپذیریم که همواره اذهان عمومی را با پنهانکاری، تنها به سمت رجوع آنها به اخبار غیررسمی و آمیخته با دروغ سوق خواهیم داد. اگرچه پذیرش فرهنگ اندیشه مخالف نه تنها در مسئولان که باید توسط مردم نیز نهادینه شود.
نظر کاربران
این هم یک سناریو از پیش تعیین شده بود اگر به آن دختر ،دختر گفته شود مانند یک بی کس کار اون هم از تهران به سیرجان چه دل گندهای این پشتش داستان داشته دستشان درد نکنه از این نمایش نمادینشان واقعا احمق خود آقا پسر هستش احمق ریشه اش کثافت است دقیقا آن دختر هم لنگه خودش بیشعور که به شعور ملت بی حرمتی کرد بی شخصییت بی هویت
پاسخ ها
خودت فهمیدی چی گفتی بنده خدا؟
احسنت
نفهمیدم چی فرمودید!
لطفا یه بار دیگه شمرده و درست حسابی بگید بفهمم چی گفتید.
من که کلا این رو صحنه سازی دیدم
این ماجرا خیلی بودار بود انگار ازقبل همچیز و میدونستن
اتفاقا آموزش پرورش بسیار ضعیف
بی فرهنگی و ادعای فرهنگ ۲۵۰۰ ساله
عدم اموزش فرزند داری و ٔ.. این عوامل اصلین
اینم ازخاصیت خوبشم بگی همه مشکلات ازاینستا بیکاری وفقرنجومی بی ابی کم بودجگی...
اینم ازخاصیت خوبشم بگی همه مشکلات ازاینستا بیکاری وفقرنجومی بی ابی کم بودجگی...
آنقدر این دختر وپسر احمق وبی فکر رو معروف کردید که بعضی دختر وپسرای بی فکر وبیکار بدشون نمیاد اینطور معروف بشن قبول کنید تا زمانیکه این مسائل در مملکتمون مهم بشه دیگه مسائل بیکاری وگرونی وفقر وفساد و.. .نادیده گرفته بشه مسئولین بی فکر مملکتمون لذت می برند وبیشتر در مجلس چرت میزنند وبا حقوق های کلان به ریش مردم می خندند چون مطمئنن که مردم سرگرمند
ی سناریوی ساختگی
مرگ بر اینیستا وصاحبانش وپیروانش که قتلگاه عقیده وایمان است پستویی برای گناه وبی حرمتی
پاسخ ها
آ آ آ ه ه ه ه !!!!