بهروز افخمی؛ هیاهوی بسیار برای روی بورس ماندن؟!
مروری بر موضعگیری ها و اظهار نظرات این روزهای بهروز افخمی این پرسش را در ذهن اهل مطالعه و سینما ایجاد می کند که به واقع او در پی چیست؟
بانی فیلم: مروری بر موضعگیری ها و اظهار نظرات این روزهای بهروز افخمی این پرسش را در ذهن اهل مطالعه و سینما ایجاد می کند که به واقع او در پی چیست؟
او که زمانی شهید آوینی را متاثر از فروغ فرخزاد می دانست و اخیرا هم بی توجه به دیدگاه های مثبت چهره های شاخص ادبیات ایران همچون پرویزناتل خانلری و مجتبی مینوی به دنیای شخصی و ادبی صادق هدایت، او را بشدت نواخت، حالا شروع کرده به تاختن علیه اصغر فرهادی.
او چهارشنبه هفته گذشته در نشستی در حاشیه نهمین جشنواره سینمایی فیلم «عمار»، گفته «اعتبار برخی جشنواره های خارجی در حال کاهش است. مشخص بود اسکار دوم که به فیلم «فروشنده» تعلق گرفت از لج ترامپ بود. با این حال اگر در خلوت فکر کنید این سوال طرح می شود که واقعا این فیلم در حد اسکار بود یا خیر؟»!
هوای حمایت یکپارچه و چشم بسته از فرهادی را در مقابل افخمی نداریم، اما اینکه سینماگری در جایگاه او این چنین عنان گسیخته علیه مفاخر فرهنگی و چهره های هنری مملکت حرف می زند و بدون آوردن فکت و حجت، آنان را زیر سوال می برد، نه شایسته خودش است و نه زیبنده فرهنگ و هنر این کشور.
افخمی نشان داده اهل مطالعه و تامل است و اقتباسهایش از ادبیات در سینما از «گاوخونی» تا «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» تصویر آدمی فکور از او را متبادر می کند. «همجنسگرای منفعل» صادق هدایت و «اسکار گرفتن فروشنده از لج ترامپ» تعابیری نیستند که شنونده بی منطق و تحلیل از افخمی بپذیرد. مگر اینکه او تحت تاثیر کرسی ها و لوکیشنهایی بوده که در آنها قرار گرفته باشد. او برخی از این حرفها را در صدا و سیما زده و این آخری را در جشنواره اصولگرای عمار.
پیش از آن هم که در «هفت» جایزه کن را مختص فیلم هایی دانسته بود که خلاف قواعد اخلاقی و دینی هستند و تمایلات دگرباشی و انحرافات جنسی دارند.
آیا این مواضع ناشی از نیت او برای جلب رضایت، نظر و خوشایند صاحبان رسانه هایی است که او این روزها با آنها طرح دوستی و همکاری ریخته، یا برخاسته از دیدگاه های خودش است؟
برای این پرسش نمی توان به پاسخ روشنی رسید و خود افخمی هم ظاهرا تمایلی به توضیح بیشتر در این باره نمی بیند. هرچند صحبتهای این کارگردان بیشتر شبیه صحبتهای برخی از اهالی فوتبال است که برای دیده شدن حرفهای جنجالی می زنند.
این فیلمساز ۶۲ ساله چهار سال است فیلم نساخته و ترجیح داده گرفتار «هفت» و دیگر برنامه های سینمایی باشد. «روباه» آخرین فیلم او نوروز سال ۹۴ اکران شد و تنها چیزی نزدیک به ۱۲۷ میلیون تومان فروخت که شکست مطلق بود. هر چند او از این قضیه چندان هم دلخور نشد، چون به گفته سید محمود علوی، وزیر اطلاعات هزینه ساخت فیلم مذکور را وزارتخانه متبوع او داده بود.
افخمی که از «هفت» کنار رفته و شاید کنار گذاشته شده بزودی با برنامه ای مشابه راهی شبکه تهران خواهد شد تا در ایام جشنواره فیلم فجر بدون تریبون نماند. با این حال مشخص نیست در این شبکه که بینندگان به مراتب پایین تری از شبکه سه دارد، رفتارها و صحبتهایش دیده و شنیده خواهد شد یا خیر.
نظر کاربران
به نظر من فيلم در باره الي از همه بيشتر لايق اسكار بود
فروشنده چيز خاصي نداشت غير از بازي تحسين برانگيز شهاب حسيني
اینایی که اینطوری به افخمی حمله میکنن همونایی هستن که ادعای دموکراسی و روشن فکری دارن!
بابا یه خورده به بقیه هم احترام بذارید...
نظر شخصیش رو گفته
از زمانیکه سریال میرزا کوچک خان جنگلی را از ناصر تقوایی گرفتند و به ایشان دادند عزیز کرده شد
این افخمی هم فهمیده لباسشو کجا پهن کنه خشک بشه هر طرف رانت باشه همون سمتی غش میکنه