۸۱۵۳۰
۳ نظر
۵۰۰۵
۳ نظر
۵۰۰۵
پ

اتحادیه ها و اصناف، خواهان افزایش قیمت ها

در حالی که دولت بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی تاکید دارد، اتحادیه های تولیدی و اصناف خواهان افزایش قیمت ها هستند.

اتحادیه ها و اصناف، خواهان افزایش قیمت ها
روزنامه هفت صبح: در حالی که دولت بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی تاکید دارد، اتحادیه های تولیدی و اصناف خواهان افزایش قیمت ها هستند.

بحث تثبیت قیمت کالاهای مصرفی و اقلام خوراکی در حالی به واقعیت انکارناپذیر بازار تبدیل شده که از سه ماه گذشته تاکنون دست اندرکاران تنظیم بازار از ذخایر مطمئن کالایی و تشدید نظارت ها به عنوان راهکارهای اصلی مقابله با گرانی و گرانفروشی یاد کرده انداما با این وجود افزایش هزینه تمام شده تولید، مشکلات تامین و عرضه کالا و عدم پرداخت بدهی دولت به تشکل های تولیدی زمینه های افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله لبنیات را فراهم کرده است.

این در حالی است که معاونوزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه ترین اظهارات خود عنوان کرده است که رویکرد ولت ثابت نگه داشتن قیمت کالاهای اساسی و جبران مابه التفاوت از طریق منابع یارانه ای است، سیاستی که طبق اظهارات تشکل های تولیدی تاکنون اجرا نشده است و به دلیل انجام تعهدات طی سه ماه گذشته منجر به افزایش هزینه های تمام شده تولید شده است.

در همین زمینه رئیس سازمان حمایت در گفتگو با هفت صبح با بیان اینکه رویکرد دولت ثابت نگه داشتن قیمت کالاهای اساسی و جبران مابه التفاوت از طریق منابع یارانه ای است، عنوان کرد: «مصوبه تنظیم بازار ابلاغ شده است و منتظر هستیم که مصوبه دولت نیز در این خصوص ابلاغ شود.»

سید جواد تقوی درخصوص برخی ادعاها مبنی بر تعیین قیمت لبنیات براساس نظام عرضه و تقاضا نیز گفت: «لبنیات جزو اولویت های تنظیم بازار است و هر کالایی از اولویت تنظیم بازار خارج شود در شرایط عرضه و تقاضا و فضای رقابتی باید قیمت تعیین شود ولی لبنیات به دلیل سلامت محور بودن همچنان از اولویت لازم برخوردار بوده و دولت سعی دارد که از کمترین نوسان قیمت برخوردار باشد.»

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نظارت سازمان حمایت بر قیمت گذاری لبنیات عنوان کرد: «قیمت محصولات در این بخش نیز با توجه به رویکرد دولت تغییری نخواهد داشت. در حال حاضر ریشه اصلی برای تعیین قیمت ها در این بخش، نهاده است، از این رو به دلیل تک نرخی شدن ارز و ابلاغ ارز رسمی در لایحه بودجه ۹۲، یک نرخ واحد برای نهاده خواهیم داشت و این نرخ است که قیمت شیر خام، محصولات لبنی و گوشت را تعیین می کند.»

رئیس سازمان حمایت درخصوص تغییر اولویت کالاها نیز عنوان کرد: «این مهم براساس شرایط موجود در بازار تعیین می شود اما بی شک کالاهایی که در سبد هزینه غذایی خانوار بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، شیوه مناسب توزیع و تعیین قیمت منطقی آنها در دستور کار ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت قرار دارد.»

قیمت شیر خام باید ۳۰ درصد افزایش یابد

سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص تثیت قیمت کالاهای اساسی در حالی مطرح می شود که تولیدکنندگان به دلیل عدم انجام تعهدات دولت در زمینه پرداخت یارانه طی ماه های گذشته خواستار افزایش قیمت در بخش کالاهای اساسی به ویژه لبنیات و مرغ شده اند. در همین زمینه مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با اشاره به افزایش قیمت کنجاله و ذرت اعلام کرد که با این وضعیت قیمت شیر خام ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند.

سعید سلطانی سروستانی خواستار افزایش قیمت لبنیات در بازار شدو عنوان کرد: براساس آنچه در قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شده است، یارانه شیر باید پایدار باشد. زمانی که یارانه شیر مصرف کننده قطع شد، قرار بود یارانه به تولیدکننده داده شود و از طریق قیمت برای مصرف کننده متعادل شود. این در حالی است که یارانه ۵۵۰ میلیارد تومانی شیر در تیر ۹۰ قطع شد و قرار شد این یارانه به تولیدکنندگان در قالب تامین نهاده و خوراک دام داده شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران درخصوص وضعیت قیت شیر و اینکه آیا نهاده طبق توافق انجام شده، به قیمت سال گذشته تحویل دامدار می شود، عنوان کرد: «ما به عنوان نماینده دامدار پنج ماه است که به خاطر عمل به توافق چهار جانبه ای که شده بود شیر را با قیمت ۱۰۸۰ تومان درب دامداری عرضه می کنیم ولی دولت با توجه به این توافق در این مدت علوفه ای تحویل نداده است.»

از ابتدای تیر ماه حتی یک کیلو علوفه نیز دریافت نکرده ایم و از بین این چهار سازمان که توافق انجام شده، تنها دامداران به قول خود عمل کرده اند. وقتی قیمت همه مواد اولیه برای تولید یک کالا گران می شود قطعا روی محصولات نیز اثر دارد. بنابراین در حال حاضر که قیمت نهاده به دلیل حذف ارز مرجع افزایش یافته، دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت، قول تحویل نهاده با نرخ های سال گذشته را داد که ۵ ماه است به این وعده عمل نمی شود.

رئیس اتحادیه سراسری دامداران با اشاره به صحبت های رئیس جمهور وبرای جلوگیری از قیمت شیر با تحویل نهاده به نرخ سال گذشته، خاطر نشان کرد: «با توجه به این توافق قرار شد اختلاف قیمت نهاده با ارز ۱۲۲۶ و ۲۴۷۷ تومان را تامین و این پول را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهد تا همانندس ال گذشته قیمت نهاده تغییر نکند.

این در حالی است که بارها به رئیس جمهور، معاونت برنامه ریزی و وزیر صنعت نامه زدیم ولی جوابی دریافت نکرده ایم و در این شرایط دامداران برای عمل به وعده خود، شیر را با نرخ گذشته یعنی ۱۰۸۰ تومان تحویل می دهند اما دیگر نمی توانیم جواب دامداران را بدهیم. باید همه دامداری ها تعطیل شود تا مسئولان متوجه شوند در چه شرایطی فعالیت می کنند؟ هم اکنون قیمت آب معدنی به شیر نزدیک شده، در حالی که فرایند تهیه شیر در دامداری ها بسیار متفاوت اس و زحمتی که دارد قابل مقایسه نیست ولی باید شیر به قیمت آب معدنی تهیه شود. بنابراین از مسئولان درخواست می کنم بیش از این دامداران را سرگردان نکنند.»

او با بیان اینکه در ستاد تنظیم بازار دعوت نشده ایم و خبر نداریم چه تصمیمی اتخاذ شده، تصریح کرد: «طبق قانون باید تولیدکنندگان در همه تصمیم گیری ها حضور داشته باشند و اگر در تنظیم بازار تصمیمی اتخاذ شود که به ضرر تولیدکننده باشد، مورد قبول ما نیست.»

مرغداران قیمت سازمان حمایت را قبول ندارند

از سوی دیگر قیمت مرغ نیز از جمله کالاهای اساسی در بازار محسوب می شود که مقرر شده است نرخ آن در بازار تثبیت شود اما مرغداران مدتی است نسبت به افزایش هزینه های تولید مرغ هشدار داده اند و افزایش قیمت نهایی مرغ را خواستار شده اند اما پشتیباتنی امور دام زیر بار افزایش قیمت نرفته است.

در همین زمینه محمد یوسفی رئیس هیات مدیره انجمن مرغداران گوشتی عنوان کرد: «به منظور پیشگیری از وارد شدن خسارت بیشتر به مرغداران یا باید قیمت نهاده ها به نحوی کاهش یابد یا قیمت مرغ افزایش یابد چرا که در حال حاضر تولیدکننده در حاشیه زیان قرار دارد و تولید برایش صرفه اقتصادی ندارد.»

رئیس هیات مدیره انجمن مرغداران گوشتی کشور خواستار تعیین قیمت مرغ با تعامل اتحادیه ها و مسئولین وزارتخانه ها شد تا تصمیمی عادلانه اتخاذ شده و بتوانیم تولیدکنندگان را از وضعیت بحران خارج کنیم.

رئیس هیات مدیره انجمن مرغداران گوشتی کشور درخصوصوضعیت بازار مرغ و بحث قیمت گذاری ها گفت: «در حال حاضر مرغداران منتظر افزایش قیمت مرغ و ساماندهی بازار مرغ و خروج از وضعیت بحرانی تولیدات خود هستند.»

یوسفی ضمن مخالفت با قیمت شش هزار و ۵۰۰ تومانی تعیین شده برای مرغ از سوی سازمان حماتیت از مصرف کننده، تصریح کرد: «سازمان حمایت حدود یک ماه پیش قیمت هر کیلو مرغ گرم را از مرغداری ۶۵۰۰ تومان اعلام کرد اما هم اکنون قیمت مرغ نه براساس نرخ سازمان حمایت بلکه براساس عرضه و تقاضا د بازار تعیین می شود.»

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران قیمت عرضه مرغ را در هر کیلوگرم براساس ۵۹۰۰ تومان در بازار اعلام کرد و گفت: «باید نرخ مرغ با قیمت ۷۵۰۰ تومان در بازار به دست مصرف کننده برسد.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • babak

    مردم بدبخت هم خواهان کاهش قیمتها

  • بدون نام

    من از تولید کننده مرغی که آشناست پرسیدم، میزان سود شما چقدر است که جواب داد در عرض یکسال 100% سرمایه بر می گردد که هیچ صنعتی حتی ساخت و ساز چنین سودی ندارد اما باز ناراضی هستند!!!

  • arash

    خیلی کم درقوانین جاری نفع مصرف کننده درنظرگرفته شده است این دفعه خودتولیدکننده درمصرف کالاهای دیگرویاموادخام تولیدی باید جوراینها رابکشدولی بنظرم کارهای خدماتی بیشترین رشدقیمتهاراشاهدبوده اندنگاه به دستمزددندانپزشکان بندازیدیازیرمیزی های سایرپزشکان هیچ دولتی تاحال به نفع مراجعین به پزشکان کاری انجام نداده است حالاکاربه بازارنداریم که هیچ گونه ضابطه ای درمورددرصدسودبراجناس رارعایت نمیکنندیاکارخانه های اتوموبیل سازی که مستقیماتوسط دولت گردانده میشوندببینیدچه گردوخاکی میکنندتا قیمتهارابالانگه دارندومردم این قارقارک هاراتوخیابونابگردونندوسرب وگوگردتوحلق مردم فروکنندفقط من نمیدانم مقصرکیست مردم یاعوامل اجتماعی یامسئولین یاهمه ویک اپیدمی حاداقتصادی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج