دفاع سردار علایی از رضایی درباره عملیات کربلای ۴
سخنان محسن رضایی درباره چرایی برگزاری عملیات کربلای چهار در زمان جنگ با انتقادات بسیاری مواجه شد. در همین رابطه سایت «تابناک» نزدیک به رضایی از هر گونه واکنش به این سخنان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، خودداری و تنها به گفتگو با سردار علایی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس بسنده کرده است که در ادامه می خوانید.
سخنان محسن رضایی درباره چرایی برگزاری عملیات کربلای چهار در زمان جنگ با انتقادات بسیاری مواجه شد. در همین رابطه سایت «تابناک» نزدیک به رضایی از هر گونه واکنش به این سخنان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، خودداری و تنها به گفتگو با سردار علایی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس بسنده کرده است که در ادامه می خوانید.
در سالگرد عملیات کربلای ۴ و کربلای ۵ هستیم. چه شد که فرماندهان تصمیم به انجام این عملیات گرفتند؟
در سال ۱۳۶۵ جمهوری اسلامی ایران به دنبال انجام یک عملیات سرنوشت ساز بود تا بتواند ضربه ای اساسی به ارتش صدام وارد کند و جنگ را به سوی پایان ببرد. طرح سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام یک عملیات بزرگ از دو محور یکی با عبور از اروندرود و حمله به مواضع سپاه هفتم ارتش عراق به منظور توسعه سرپل عملیات فاو بود و دیگری نیز عبور از محور شملچه برای نزدیک شدن به شرق بصره با حمله به مواضع سپاه سوم ارتش بعثی بود.
این اولین بار در طول دوران جنگ بود که چنین عملیات گسترده ای با بکارگیری حدود ۲۵۰ گردان رزمی طرح ریزی می شد. برای انجام این عملیات با انجام تبلیغات رسمی از اعزام سپاه یکصد هزار نفری حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم خبر داده می شد.
برخی معتقدند کربلای ۴ و ۵ دو عملیات مجزا و برخی میگویند کربلای چهار یک مرحله از عملیاتی واحدی بوده که برای فریب دشمن به عنوان عملیات مستقل اعلام شده است. نظرتان چیست؟
بعد از آن که عملیات کربلای ۴ در شب چهارم اسفند ماه ۱۳۶۵ به عنوان عملیات بزرگ سرنوشت ساز با ناکامی مواجه شد و به دلیل هشیاری دشمن به موفقیت نرسید و در همان مراحل اولیه متوقف گردید، قرار شد با توجه به موفقیتی که دو لشکر ۵۷ ابوالفضل و ۱۹ فجر در عبور از آبگرفتگی شلمچه داشته اند، تمرکز قوا برای عبور از شلمچه انجام گیرد که دو هفته بعد در ۱۹ دی ماه این عملیات انجام گرفت و اسم آن کربلای ۵ گذاشته شد.
در واقع عملیاتهای کربلای ۴ و ۵ هر دو بخش هایی از یک عملیات سرنوشت ساز هستند که با هم طراحی شدند اما برای ایجاد غافگیری، تلاش شد به ارتش عراق نشان داده شود که عملیات بزرگ سالانه ایران، همان عملیات کربلای ۴ بوده که انجام شده است و با عقب بردن نیروها از منطقه عملیاتی به ارتش عراق وانمود شد که رزمندگان اسلام قصد انجام عملیات دیگری را ندارند تا ارتش عراق فریب خورده و بتوان عملیات کربلای ۵ را انجام داد.
اگر کربلای ۴ انجام نمیشد، آیا امکان اجرای موفق کربلای ۵ وجود داشت؟
عملیات کربلای ۵ و عملیات کربلای ۴ هر دو بخش هایی از یک عملیات بزرگ بودند که با هم طرح ریزی شده بودند. اگر عملیات کربلای۴ موفق می شد، طبیعتا دیگر عملیاتی به اسم کربلای۵ وجود نداشت. از طرفی اگر عملیات کربلای۴ نیز ناکام نمیماند، عملیاتی به اسم کربلای ۵ انجام نمی شد.
قطعنامه ۵۹۸ پس از عملیات کربلای پنج تنظیم و توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد. آیا کربلای ۵ در صدور قطعنامه ۵۹۸ تاثیری داشت؟
بعد از عبور رزمندگان اسلام از اروندرود در دهه فجر ۱۳۶۴، آمریکا و شوروی که دو ابرقدرت آن زمان بودند به این نتیجه رسیدند که ایران می تواند برنده جنگ تحمیلی باشد و مطمئن شدند که بدون مداخله نظامی آنها، رژیم بعثی عراق بازنده خواهد بود. پس از انجام عملیات کربلای ۵ و عبور رزمندگان ایران از سخت ترین مواضع ارتش عراق که در شلمچه قرار داشت، کار تدوین قطعنامه ۵۹۸ سرعت گرفت و شورای امنیت سازمان ملل آن را در اواخر تیر ماه سال ۱۳۶۶ به تصویب رساند. در واقع می توان گفت که پیروزی در جبهه های زمینی باعث جدی شدن قدرت های جهانی برای رفتن به دنبال راهکاری سیاسی از طریق شورای امنیت سازمان ملل بود تا جنگ برنده و بازنده نداشته باشد.
برخی فرماندهان گفتهاند اگر عملیات کربلای ۴ و ۵ انجام نمیشد، عراق به فاو حمله میکرد. نظر شما چیست؟ تبعات حمله ارتش بعث عراق به فاو چه میتوانست باشد؟
از روزی که ایران توانست با گرفتن ساحل دور اروندرود، رأس البیشه و فاو را تصرف کند و ارتباط عراق را با خلیج فارس قطع نماید، ارتش عراق به دنبال بازپس گیری فاو و تسلط بر اروندرود بود، زیرا صدام با از دست دادن فاو، تمام بهانه خود برای شروع جنگ که به دست آوردن تمامی اروندرود بود را از دست داده بود.
یکی از اهداف طرح ریزی عملیات کربلای ۴ در واقع توسعه سرپل عملیات والفجر۸ بود که تأمین فاو را می توانست تضمین کند. انجام عملیات کربلای ۵، موجب شد تا قوای مانوری ارتش عراق در جبهه شلمچه و ۵ ضلعی، درگیر شوند و نتوانند در سال های ۱۳۶۵ و ۱۳۶۶ به فاو حمله کنند و عملیات ارتش عراق را به تأخیر انداخت.
نظر کاربران
خود فرماندهان جنگ میگفتند برای برنده شدن در جنگ نیاز به تعداد زیادی نفرات و تجهیزان نظامی دارن که فراهم کردنش میسر نیست حالا چطور شد که میگید خارجی ها احتمال برنده شدن ایران رو میدن و قطعنامه ۵۹۸ رو وسط کشیدن .چرا اینقد دروغ؟
تابناک مخواد ماس مالی کنه
اگر عملیات فریب دشمن به اسم کربلای ۴ نبود عملیات پیروزمندانه اصلی کربلای ۵ شکل نمی گرفت ، پس از کربلای ۵ بود که قطعنامه در شورای امنیت تصویب شدچون دشمن به اقتدار نظام پی برد ، متأسفانه برخی جریانات سیاسی اصلاحطلب که کشور را به چنین وضعی انداخته اند با زیر سوال بردن آن می خواهند افکار عمومی را از مشکل اصلی که اقتصادی است دور کنند.
پاسخ ها
جریان سقوط هواپیمای یاسوج به کجاکشید؟ ماست مالی؟
شما که همگی راست میگویید!!!مردم خطای دید دارند !
وای اگر از پس امروز بود فردایی!
دماغ سوختگی برای کسانیکه محسن رضایی را هدف قرار داده اند.
درود بر سردار رضایی و فرماندهان جنگ تحمیلی درود بر رزمندگان سپاه اسلام به لطف و عنایت خدا کفر را از ریشه کندند
آقا محسن یکی از فرماندهان بزرگ سپاه است هم در جریان جنگ تحمیلی هم در برهه کنونی کوبیدن آقا محسن کوبیدن سپاه است پشت چنین مردان بزرگ وانقلابی رو خالی نکنید