نگرانی از افزایش قیمت سیب زمینی
مدیر طرح تنظیم بازار خراسان رضوی گفت: نگران این هستیم که سیب زمینی در چند روز آینده گران شود.
خبرگزاری ایسنا: مدیر طرح تنظیم بازار خراسان رضوی گفت: نگران این هستیم که سیب زمینی در چند روز آینده گران شود.
حمیدرضا جوادی امروز در جلسه کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی مشهد در اتاق بازرگانی استان اظهار کرد: از زمانی که وزیر کشاورزی نامه آزاد شدن صادرات سیب زمینی را اعلام کردند، هر بار از مغازهداران، قیمت این محصول را میپرسم و نگران این هستم که سیب زمینی در چند روز آینده گران شود.
وی ادامه داد: حدود یک سال پیش بود که در خراسان رضوی موضوع صادرات دام زنده و واردات گوشت مطرح شد و این موضوع به ما چه آسیب بزرگی زد، ما در استان خراسان رضوی ظرفیتهای خوبی داریم که باید به آن ها بیشتر بپردازیم. ما باید ابتدا یک برنامه صادراتی بر اساس ظرفیتهای استانی تدوین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در ارائه برنامه صادراتی کمیسیون کشاورزی، اتاق باید به طور جد ورود پیدا کند و برگزاری دورههای آموزشی برای تخصصی کردن صادرکننده محصول کشاورزی نیز امری حیاتی محسوب میشود. تخصصی کردن صادرات بخش کشاورزی و آموزش اولویت مهم استان بوده که در این زمینه به یاری اتاق بازرگانی نیازمند هستیم.
جوادی با اشاره به اینکه ما در بخش کشاورزی شرکت مدیریت صادرات و واردات را تشکیل دادیم، تصریح کرد: محوریت اصلی این شرکت نیز تشکلهای بخش کشاورزی هستند که در حال حاضر در حال خرید سهاماند تا بتوانیم سرمایههای سرگردان را به نوعی مدیریت کنیم.
محمود بازاری، مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: رفع ممنوعیت صادرات سیب زمینی با کنترل انجام شده و به محض اینکه این سخن بیان شد در برخی از شهرستانها این محصول با حدود ۴۰۰ تومان افزایش قیمت همراه شد.
وی اظهار کرد: ما در بخش کشاورزی با توجه به ظرفیتهایی که داریم برنامههای خوبی نیز در چند سال گذشته اجرا شد، اما همچنان با چالشهای بزرگی روبه رو هستیم. ما در زمانی که نوسانات ارزی رخ میدهد، با چالش بازار داخلی و صادرات همراه میشویم و تنظیم کردن این چالشها یکی از نکات مهم در بخش کشاورزی بشمار میآید.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: یکی از علل وجود این عوامل این است که ما ظرفیتسازی مناسبی انجام ندادهایم و یا اینکه ظرفیتهای ایجاد شده به صورت پراکنده است.
بازاری با بیان اینکه به نظر من در برنامه ششم نیز احکامی که ما را به اهداف خود نزدیک تر کند مورد غفلت واقع شده است، بیان کرد: ما در عراق در ۸ ماهه ابتدایی سال شاهد ۶۰ درصد افزایش صادرات نسبت به دوره مشابه سال گذشته بودیم. باید به این امر دست پیدا کنیم که بستهبندی یک امر مسلم در صادرات است و باید در این زمینه آموزشهای لازم به تولیدکنندگان داده شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران در خصوص ممنوعیتهای صادراتی، گفت: این مساله از ۴ برنامه ۵ ساله در احکام برنامهها وجود داشته است. ممنوعیت صادرات در احکام دائمی ماده ۲۳ پیشبینی شده و ضوابط آن نیز بسیار سخت است و شروطی نیز مقرر شده که اجرایی کردن این شروط کار سختی است.
بازاری خاطرنشان کرد: ما به عنوان سازمان توسعه و تجارت تلاش میکنیم که محدودیتهایی را که بر سر راه صادرکننده برای صادرات وجود دارد را رفع کنیم.
وی ادامه داد: تراز تجاری یکی از راهحلهای شرایط کنونی است که باید از محل واردات انجام شود و ما بر این امر به صورت کلان پیگیر خواهیم بود.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران در خصوص نبود پالایشگاه برای گیاهان دارویی، گفت: ما از سالها پیش به دنبال وارد کردن تجیهزات از چین بودیم که در این زمینه پیشنهاد بودجهای خاص داشتیم که به سرانجام نرسید.
بازاری افزود: در حال حاضر در بخش صنعت و کشاورزی در احکام بودجه این ردیف ها وجود دارد اما استفاده هدفمندی در این راستا از آن نشده است. به نظر من برای خروجی این جلسه این مساله را در نظر بگیریم و پیشنهاد آن را به سازمان برنامه و بودجه نیز تقدیم کنیم که یک ردیف بودجه خاص برای آن در نظر بگیرند.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران بیان کرد: در حال حاضر ما ردیف مشخصی برای اینکه بتوانیم خطوط بسته بندی محصولات کشاورزی را برای صادرات و یا برای داخل کشور در مسیر هدفمند تجهیز کنیم نداریم که باید پیگیری شود.
وی در رابطه با موضوع هلدینگهای صادراتی، ادامه داد: یکی از احکام مهم ما در سیاست اقتصاد مقاومتی ایجاد شرکتهای بزرگ صادراتی است.
پیش بینی 1300 میلیارد تومان مشوق صادراتی در سال جاری
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران در خصوص مشوق های صادراتی، اضافه کرد: مشوقهای صادراتی از سال ۸۰ تا ۸۹ ردیف بودجه اختصاصی در اختیار داشت.
از سال ۹۶ دیگر ردیفی نداشتیم، اما در سال جاری با تلاش های صورت گرفته یک ردیف ۱۳۰۰ میلیارد تومانی را برای مشوق های صادراتی پیش بینی کردیم، در حال حاضر رقم زیادی را به ما اعطا نکردند ولی سازمان برنامه و بودجه قول داده است که در ماه های آینده تقریبا نصف این رقم را تخصیص دهد.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: برای سال ۹۸ نیز در لایحه بودجه پیشنهادات خوبی را ارائه و سعی کردهایم با هدفمندی، ارقام مناسبی را برای بخش های مختلف از جمله رایزن های بازرگانی، توسعه صادرات کالا و خدمات و تشویق شرکتهای بزرگ جذب کنیم.
بازاری در زمینه سیاست های ارزی، تصریح کرد: ما به سیاست کلی این موضوع نقد داریم، اما قبول داریم که صادرکنندگان کالا و خدمات، ارز را به چرخ اقتصادی بازگردانند.
وی در خصوص ممنوعیت اصلاح قیمتهای پایه، خاطرنشان کرد: ما در همین هفته قیمت اقلام لبنی را اصلاح کردیم و در هفته گذشته این اقدام را برای کالای زعفران انجام داده ایم.
نیازمند ایجاد پالایشگاه در زمینه گیاهان دارویی هستیم
غلامحسین هادیزادهرییسی، عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی ایران نیز گفت: مشکل اساسی کشور در صادرات زعفران و گیاهان دارویی آن است که ما در کشور یک پالایشگاه برای گیاهان دارویی نداریم و از توده صادر میکنیم.
وی اظهار کرد: حدود ۹ سال است که گیاهان دارویی را در سطح محدودی صادر میکنم، اگر پالایشگاهی در این زمینه وجود نداشته باشد، کیفیت موثر بودن گیاهان دارویی برای صادرکننده غیرقابل شناسایی خواهد شد.
وی بیان کرد: در بازارهای هدف این امر به شدت مورد ارزیابی قرار گرفته اما ما در انتهای صف قرار داریم. اخیرا ویتنام دو پالایشگاه، آمریکا ۱۴ پالایشگاه، اندونزی ۲ پالایشگاه، هند ۹ پالایشگاه و پاکستان ۴ پالایشگاه ویژه گیاهان دارویی را راهاندازی کرده است.
اما کشور ما با این حجم از وسعت و تنوع اقلیم بدون پالایشگاه بوده و با این شرایط نمیتوانیم کالای خود را با برچسب ماده موثر ویژه صادر کنیم؛ واردکننده و صادرکننده بدون یک پالایشگاه در خصوص گیاهان دارویی دچار یک سردرگمی میشود.
نبود تکنیک اقتصاد و نیازسنجی در بازارهای هدف از مشکلات در بخش صادرات
در ادامه این جلسه رضوی خبیر مدیر عامل تعاونی کشاورزان مشهد با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی که ما در بخش صادرات محصولات داریم، نبود تکنیک اقتصاد و نیازسنجی در بازارهای هدف است، تصریح کرد: همچنین از طرفی نمیتوانیم استانداردهای مورد نیاز بازار هدف خود را در کشورها بومی کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید زمینه بستهبندی و مزیتهایی که در کشاورزی خود مانند پسته و زعفران داریم را جدی بگیریم، ادامه داد: ما در واقع نتوانستیم این محصولات را به درستی در دنیا بشناسانیم.
مدیر عامل تعاونی کشاورزان مشهد با بیان اینکه تغییرات شدید نوسانات ارزی ما در کشور، نبود سیاستهای مشخص در عوارض گمرکی و سیاستهای دولت به دلیل حمایت از بازار مصرف داخلی که انجام میشود، سبب شده در شناسایی محصولات خود کند عمل کنیم، تاکید کرد: در شهریور ماه سال جاری شاهد منع صادرات گوجه فرنگی گلخانهای بودیم و این مساله به فرد صادرکننده ضربه وارد کرد.
رضوی خبیر با بیان اینکه در حال حاضر در بخش صادرات نیاز به هلدینگهای صادراتی داریم، گفت: در کنار آن با کمک وزارت امورخارجه به یک رایزن امور اقتصادی نیاز داریم، ما باید همواره بر حقوق بینالمللی در زمینه صادرات آگاه باشیم. در بخش صادرات باید به دنبال کاهش قیمت تمام شده باشیم و هرچه در این موضوع به خوبی عمل کنیم مسائل صادراتی ما نیز تقویت خواهد شد.
اگر ممنوعیت صادرات آب پنیر حل نشود، مشکل زیست محیط بزرگی رقم میخورد
مهدی هدایت نیا، مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات لبنی پاستوریزه خراسان رضوی گفت: اگر مشکل ممنوعیت صادرات آب پنیر حل نشود، مشکل زیست محیط بزرگی رقم خواهد خورد.
وی اظهار کرد: در بخش لبنیات موضوعی مهمی که مطرح بوده ممنوعیت صادرات آب پنیر است؛ در استان خراسان رضوی ۷ کارخانه وجود دارد که روزانه ۳۰۰۰ تن شیر در این کارخانجات فرآوری میشود. در حال حاضر ۴ ماهه که صادرات پودر آب پنیر ممنوع شده و در حال حاضر ما ۲۰۰۰ تن آب پنیر دپو شده داریم و انبارهای ما پر است.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات لبنی پاستوریزه خراسان رضوی بیان کرد: به دلیل آنکه به جای شیرخشک، پودر آب پنیر صادر میشد، صادرات آن ممنوع شد که باید جریان شیرخشک را به نوعی دیگر حل میکردیم نه آنکه صادرات آب پنیر را ممنوع کنیم.
هدایت نیا در رابطه با واردات شیرخشک، ادامه داد: به دلیل ظرفیتهای جدیدی که در کشور ایجاد شده، ظرفیت تولید شیر کشور جوابگوی کارخانجات نیست و این امر سبب افزایش قیمت شیر نیز می شود.
در ادامه نیز احمدرضا رضا زاده دبیر نظام صنفی کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: ما در بخش صادرات حدود ۱۵ مورد چالش اساسی داریم و این چالشها همچنان به قوت خود باقی مانده است. ما در صادرات باید به استمرار آن بیاندیشیم و در کنار آن باید به ثبات در تعرفهها نیز بپردازیم.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات صادرات میتوان به عدم تعهد تولید کننده و صادرکننده (کشاورزی قراردادی)، ثبات در قیمت ارز و داخلی، نداشتن برند، نبود اطلاعات از کشورهای هدف صادراتی، بستهبندی و نداشتن امکانات صادراتی مانند ماشین، ریل و هواپیما و قاچاق غیر رسمی اشاره کرد.
نظر کاربران
بر پدرشان لعنت تخمیر امید دوباره اجازه صادرات داده است!؟
پاسخ ها
دولت تدبیر و امید پدر مردم رو درآورد و مردم زیادی تو این دوره کشته شدند.
ما نگران نیستیم ... حتما گرونش کنید ...
آخی نگرانید اینو بگید تا بیشتر گرون بشه همه چی که سر به فلک کشیده اینم روش یعنی صادراتو آزاد میکنید بعد نگران میشید ...
نوبتی هم باشه نوبت سیب زمینی هستش که عرض اندام کنه آقایون مسئولین هم چیکار برای مرغ وتخم مرغ گوجه وپیاز وگوشت کردن که برای سیب زمینی بکنند
هر چیز بگین گران میشه رسانه ای کردن خودتون هست چه معلوم سیب زمینی انبار نکردی... بوق
واقعا این مسولین صادارات به مردم خدمت می کنند وای بر ما طبقه ضعیف دیگر سیب زمینی هم در وعده غذاییمان نخواهد بود خدا از شما نگذرد که این تصمیم را گرفتید
سیب زمینی انقدراهم ارزون نیست
والا
پاسخ ها
ازکشاورز میگیرن کیلوی ۷۰۰الا ۸۰۰این ارزون نیست کود کیلوی چنده خرج کشت برداشت ۵ماه در زمین خرجش میکنن با ۸۰۰تومان جبران میشه آخه کمی وژدان داشته باشیم امروز تو این مملکت فقط محصول کشاورزی ارزون در مقابل خرجش ۱۲۰درصد رفته بالا آیا خبر داری کشاورزان اگر امسال بااین قیمت بفروشن سال دیگه چه پیش میاد آیا خبر داری کشاورزان از دست نبود مدیریت دارن نفسهای آخر میزنن وای براون روزی گه این صنعت بخوابه اونموقع ملت میدانن چه بلای سر کشاورز آوردن من تو که خونه نشستیم کی خبر داریم سیب چه خرجی داره کود شیمیای از ۱۰هزار شده ۹۰هزار اونهم به درد نخور حالا شیمیای نه قبلا گونی خالی شده دونه دوهزار تومان فقط این میگم دیگه بقیش خودتان حساب کنی ببینی چه قدر میمونه برای کشاورز تراکتور به درد نخور بی کیفیت از تراکتور سازی میدم بیرون کم کمش ۸۰میلیون اونهم اشغال به درد نخور باید هرسال تعمیرش کنی دیگه خودت حساب کن ببین خرج چی مانده
تو این خراب شده هیچی ثابت نمی مونه یک روز فلان یک روز بهمان
پاسخ ها
دولت!
این روزها بایدخندید ازاحوال این کشور
یک رو سیب زمینی گران میشه یک روز گوجه الی بقیه اجناس دوباره اعلام میکنن ارزان شد
پاسخ ها
با سلام من یه کارگر روز مزدم خوشحال بودم که حداقل شکم زن و بچه هام با سیب زمینی سیر نگه میدارم شما را بخدا به اولیا به جان عزیزانتان اینو دیگه گران نکنید که خانه ام از گرسنگی میمیرند به خاطر خدا نکنید این کار را لطفا
چرنده کیلو 2000تومنه زنبیل وردار بیار
هورا هورا هورا
من ده روز پیش یه گونی خریدم گذاشتم انبار نیان بگیرنم بخدا نمیدونستم قرار گرون بشه
مملکتی که هر روز یا پیاز گرون میشه یا مرغ یا تخم مرغ یا گوجه. یا کوفت شماها برای چی زنده ای برید بمیرید
بدبختی تا کجا کهدبايد نگران قیمت سیب زمینی هو شدیم آمریکا لعنت به تو که سیب زمینی را هم تحریم کردی
صادرات به بهای گشنه نگه داشتن ملت ملت گرسنه هستند مسئولین بترسید از اون روزی که این ملت گرسنه بپا خیزند و تومار شما رو بپیچند .
کدخدای ده که مرغابی بود وای بر ان ده که چه رسوای بود
خیر نبینید انشاالله..
معلوم نیست تا کی مردم بایداین گرانیها راتحمل کنند ودولت با وعدهای فریبنده سر مردم را گرم کند
پاسخ ها
اگر امثال سیب زمینی ارزان باشه مطمئن باشید سال دیگه سیب زمینی به قیمت نمیاد چون اکثر کشاورزان نفسهای آخرشان میزنن اگر سیب زمینی کیلوی دو هزار از کشاورز نخرن مطمئن باشید سالی دیگه باید کیلوی ۱۰هزارتومان بخری خرج کشاورزی خیلی رفته بالا کشاورز پول کارگری هم براش نمیمونه پس بدانید اگر این شغل در دو سه محصول شکست بخوره محال دولت باونه کاری کنه یکی سال دیگه گندم که کم کشت میکنن وسیب هم اگر همینطوری از دست کشاورز کیلوی ۸۰۰تومان بکنه اونهم سال دیگه ۷۰درصد افت میکنه پس اونموق باید فکر حالا میکردن به فکر آینده باشید که وضع خیلی خراب چون کشاورزان در مزیقه کامل هستن سود محصولشان فقط برای میدان باری دلال خودشان دست خالی میرن خونه
مرغو گوشت و برنج ولبنیات و گوجه وبادمجون رو ازمون گرفتید حتی نمیتونیم بهش فکر هم کنیم حداقلش توروخداسیبزمینی گرون نکنید من بچه ی کوچیک دارم فقط سیب زمینی میخوره اونم توان خریدنشو دارم از دست میدم.
دولت تدبیر و امید پدر مردم رو درآورد و مردم زیادی تو این دوره کشته شدند.
نگران نباش ما خریم و خر خواهیم ماند
بحمدلله که سیب زمینی هم گران شد مدتی بود که فقط سیب زمینی میخوردیم راستش پول چیز دیگه رو نداشتیم خدارو شکر دولت اونو هم صادر کرد ازفردا خودمون و خانوادها مون زهر حلائل میخوریم یابریم دنبال مرگ موش بخوریم تا دولت راحت شه
آخه تواین کشور پهناور یک آدم درستکار مسلمان پیدا نمیشه که به این مسئولین عرض کنه بخدا مردم زیربار گرونی له شده وازشون چیزی باقی نمونده
بنده سرپرست یک خانواده ۵ نفره که هفت ساله از کارافتاده تامین اجتماعی باحداقل حقوق که هرماه میبابست 600 الئ 700هزار تومان این حقوق ناچیز رو فقط فقط برای خرید دارو هزینه کنم آخه مگه تهش چیزی میمونه که فکرخریدبکنی ماه به ماه نه رنگ مرغ و گوشت و برنج و میبینیم بخدا بااینهمه دارو که در 24 ساعت میخورم به گفته پزشکاه باید تقویت بشم اما بخدا هرماه یکبار رنگ میوه رو نمیبینیم بخاطر مصرف طدلانی داروها منجرشد حافظه کوتامدتم خیلی ۷یلی ضعیف بشه دکترم میفرماید هیچ را۶ی نداره بجز با تغذیه و خوردن مواد غذایی که برای حافظه خوب باشه آخه مگه ما تواین کشور آدم نیستیم پس توراخدا بیاید همه رو به گلوله ببندید خلاص بشین
این مدیران با ایمان ونخبه ،سیب زمینی رو هم از این ملت بیچاره دریغ میکنن،یواشکی بگیم نفهمن،یه دونه نون مونده برامون
آقا نگران نباش اینو هم گرون کنید خیلی هم گرون کنید . ممنون از مسئولین محترم