۸۱۱۹۳۶
۸ نظر
۵۰۰۸
۸ نظر
۵۰۰۸
پ

اثرات نرخ تورم بر سودهای بانکی

سبقت گرفتن نرخ تورم اعلام‌شده توسط مرکز آمار (۱۸ درصد) از نرخ سود مصوب بانک مرکزی (۱۵ درصد)، پدیده‌ای است که یک اقتصاددان معتقد است می‌تواند باعث خروج سپرده‌ها از بانک‌ها و تاثیرگذاری بر بازارهای سرمایه‌ای دیگر شود.

خبرگزاری ایسنا: سبقت گرفتن نرخ تورم اعلام‌شده توسط مرکز آمار (۱۸ درصد) از نرخ سود مصوب بانک مرکزی (۱۵ درصد)، پدیده‌ای است که یک اقتصاددان معتقد است می‌تواند باعث خروج سپرده‌ها از بانک‌ها و تاثیرگذاری بر بازارهای سرمایه‌ای دیگر شود.

فرشید سیم‌بر - عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تهران - در گفت‌وگویی با اشاره به نرخ رسمی اعلام شده تورم توسط مرکز آمار (۱۸ درصد) با مقایسه این نرخ نسبت به نرخ سود بانکی گفت: نرخ تورم از نرخ سود پایه‌ای که بانک مرکزی برای بانک‌ها مشخص‌ کرده، فراتر رفته است.

از سوی دیگر نزدیک شدن نرخ تورم رسمی به حداکثر سود پرداختی توسط بانک‌ها باعث می‌شود بسیاری از سپرده‌گذاران احساس کنند که دیگر سرمایه‌گذاری در بانک‌ها نمی‌تواند همچون گذشته برایشان سودآور باشد.

او با بیان اینکه خرده سرمایه‌گذاران بانکی بیشترین آسیب را از این وضعیت خواهند دید، ادامه داد: اگر سپرده‌گذاران در بانک‌ها احساس کنند که این حوزه نمی‌تواند سود موردنظر را به آنها پرداخت کند، ممکن است سرمایه‌های خود را در حوزه‌های دیگری مانند بورس یا حتی مسکن یا سکه وارد کنند که در این صورت احتمالا باعث ایجاد تلاطماتی در آنها بازارها خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به وظیفه اصلی بانک مرکزی در حفظ ارزش پول اظهار کرد: اگر بانک‌ها بتوانند متناسب با این افزایش تورم سود بیشتری به سپرده‌ها پرداخت کنند احتمالا می‌توانند جلوی خروج سرمایه‌ها را از بانک‌ها بگیرند و در نهایت از ایجاد تلاطم در بازارهای سرمایه‌ای دیگر یا ایجاد تورم بیشتر جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا، با اینکه نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار ۱۵ درصد است اما نرخ سودی که عملا پرداخت می‌شود تا ۲۳ درصد هم افزایش دارد. هرچند این سود نسبت به نرخ تورم اندک به نظر می‌رسد اما با اتفاقاتی که در بازارهای سرمایه‌ای دیگر مانند بازار ارز و سکه و حتی طلا اتفاق می‌افتد ظاهرا امنیت بیشتر کماکان اصلی‌ترین جذابیت بانک‌ها در بازارهای سرمایه‌ای است.

ابتدای این هفته نیز طبق تصویب شورای پول و اعتبار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت از ابتدای بهمن‌ماه سال جاری از روزشمار به ماه‌شمار تغییر خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    واقعا که مملکته خب جلوی تورم وگرانی بگیرین دیگه اخه عقلم چیز خوبیه که سود به تورم ربط میده

  • کامران

    خاک تو سر این دولت بی تدبیر وامید

  • بدون نام

    واقعا ادم نمیدونه اقتصاد ما چرا اینقدر خرابه

  • مهدی

    تورم مه ربطی به تحریم داره نه چیز دیگه
    بانک ها دارن هز ماه 10 هزاررررر میلیارد تومان نقدینگی به پول کشور اضاف میکنن.و ایم باعث میشه پول کشور بی ارزش بشه.
    ...

  • جوان یک دهه قبل

    ما دیگه تمام کردیم. و نیاز به گزارش و آمار نداریم

  • بدون نام

    درسته
    نرخ سود سپرده ۱۵ درصده بعد بانک با پول مردم کاسبی میکنه و سودی که تو چند ماه بدست میاره صاحب حساب تو ۱۰ سال هم بدست نمیاره مثلا همین چندماه پیش پژو پارس ۳۰ میلیون بود الان شده ۹۰ میلیون
    حالا به نظر شما صاحب حساب چند سال باید صبر کنه تا با سود ۱۵ درصد سی میلیونش بشه نود میلیون
    بعد جالب اینجاست که اعلام میکنن تورم ۱۸ درصده ولی درستش حداقل ۲۰۰ درصده

    پاسخ ها

    • رضا

      منم موافقم اونوقت میگن ما میخواهیم امنیت سرمایه گذاری ایجاد کنیم تازه خارجیا بیان ایران سرمایه ها سرازیر بشه!!!!

  • بدون نام

    بی عرضگی مسیولین مملکت ایران ندا نم کاری ها ی شان چنان اوضاع اقتصادی را بهم ریخته که درست کردنش به این زودی ها محال

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج