عاقبت نزدیک شدن نرخ تورم به سود بانکی
افزایش تورم و نزدیک شدن آن به نرخ سود بانکی باعث شده سرمایهگذاری در بانکها دیگر آن جذابیت سابق را نداشته باشد و به گفته یک اقتصاددان، اگر این مساله باعث شود که سپردهگذاران بانکی سرمایهشان را از بانکها خارج کنند میتواند باعث ایجاد تلاطم در بازارهای دیگر شود.
خبرگزاری ایسنا: افزایش تورم و نزدیک شدن آن به نرخ سود بانکی باعث شده سرمایهگذاری در بانکها دیگر آن جذابیت سابق را نداشته باشد و به گفته یک اقتصاددان، اگر این مساله باعث شود که سپردهگذاران بانکی سرمایهشان را از بانکها خارج کنند میتواند باعث ایجاد تلاطم در بازارهای دیگر شود.
اعلام تورم ۱۸.۴ درصدی توسط بانک مرکزی برای آبانماه امسال نشاندهنده نزدیکتر شدن هرچه بیشتر تورم به نرخ سود بانکی است. این شرایط میتواند باعث شود تا برخی از سپردهگذاران ترغیب شوند تا پول خود را از بانکها خارج کنند؛ هرچند یک اقتصاددان در این باره معتقد است سرمایهگذاری در بانکها به دلیل امنیتی که برای سرمایهها فراهم میکند کماکان جذابیت خود را دارد.
قدرتاله اماموردی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نزدیک شدن رقم رسمی تورم اعلام شده به نرخ سود پرداختی توسط بانکها، به نحوه محاسبه نرخ سود واقعی پرداخت و گفت: نرخ سود واقعی پرداختی توسط بانکها از کسر نرخ سود اسمی از نرخ تورم به دست میآید که با توجه به نرخ بالای تورم روز به روز در حال کم شدن است. با این حال بعید به نظر میرسد این مساله باعث شود تا خروج آنچنانی سرمایهها را از بانکها داشته باشیم چرا که عمده سپردهگذاران در این عرصه افراد محافظهکاری هستند که نمیتوانند ریسک حوزههای دیگر را بپذیرند.
او با بیان اینکه اگر سرمایهها از بانکها خارج و توسط سپردهگذاران مصرف شود میتواند باعث ایجاد تورم و نقدینگی بیشتر شود، اضافه کرد: این فرض هم البته در شرایط فعلی بعید است اما ممکن است اگر نرخ تورم بیشتر از اینها شود و سپردهگذاران احساس کنند که سرمایهگذاری در بانکها برایشان به صرفه نیست سرمایه خود را در بازارهای سرمایهای دیگر مانند بازار بورس یا مسکن سرمایهگذاری کنند.
این اقتصاددان خروج سرمایهها از بانکها و سرمایهگذاری در حوزههای دیگر را مخرب توصیف کرد و گفت که این مساله باعث عدم تعادل در حجم سرمایهها و ایجاد تلاطم در بازارهای مقصد این سرمایههای سرگردان شود.
با اینکه نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار ۱۵ درصد است اما نرخ سودی که عملا پرداخت میشود تا ۲۳ درصد نیز افزایش دارد. هرچند این سود نسبت به نرخ تورم اندک به نظر میزسد اما با اتفاقاتی که در بازارهای سرمایهای دیگر مانند بازار ارز و سکه و حتی طلا اتفاق میافتد سرمایهگذاری در بانکها کماکان از امنیت بیشتری برخوردار است.
نظر کاربران
نرخ بانکاروبالاببريد با15 درصد اصلا جواب نميده
شما حاضر نیستین برای تسهیلات کاری کنید تورم چه ربطی داره به سود سپرده شما اشتباه کردین کاهش دادین
بانکها باعث پویایی اقتصاد در کشور هستند که به هر دلیل پول از بانک خارج شود بسیار مخرب خواهد بود .ولی بااستفاده از بانکها می توان حجم بسیار زیاد پول سرگردان در کشور را جمع اوری کرد و تمام پروژه های نا تمام را که به دلیل کسری هزینه تعطیل ویا اجرا نمیشون را اجرا کرد که باعث رونق اقتصاد شوند ،هرکس که باعث خارج شدن پول از بانکهاشودبه جزبد بختی هیچ فایدهای برای مردم ومملکت واقتصاد ندارد . واین تکرار معمای همیشگی خواهد بود
در درج نرخ تورم منظورشون ۱۸۴ درصد بوده نه ۱۸.۴ درصد
تورم که حداقل دویست درصد است
شوخي ميكني !!!
نزديك شدن نرخ تورم به سود بانكي !!!!!
حداقل دويست درصد تورم داريم اون وقت ميگي تازه رسيده به سود بي ارزش 15 درصدي بانكي !!!
چقدر شماها پر رو هستيد. زندگي مردم نابود شده . نصف مردم نميتونن حتي شكمشون رو سير كنن . وقاحت هم حدي داره . شما ديگه شور همه چي رو درآورديد.
باید نرخ سود بانکی افزایش پیدا کنه! حالا که دیگه بانک غیر مجاز نداریم! پس همه چی باید تحت کتترل بانک مرکزی باشه!
خداازتون نگذره باگرونى بازار
آقای اقتصاددان!
بالا بردن سود بانکی باعث فلج شدن تولید و تبدیل شدن مشکلات مالی بزرگ امروز به مشکلات بسیاربزرگتر در آینده خواهد شد. همچنین باعث سرازیر شدن سود از جیب اقشار فقیر به غنی می شود و شکاف طبقاتی را افزایش می دهد. اگر از حلال و حرام بودن آن هم بگذریم.
هروقت ۳۰۰درصدشداین تیتررابزن
این اقتصاد لامراد همش میلنگه
یکی نیست به اینها بگه که بانکها نقدینگی تولید نمی کنند بلکه فقط نقدینگی را جابجا می کنند و خود دولت است که نقدینگی تولید میکند و تورم ایجاد میکنه.