ثروتمندان ۱۱ برابر فقرا یارانه پنهان دریافت میکنند
یک اقتصاددان در مورد اشتباهات اقتصادی دولت در برابر تحریمها گفت: دولت در ماههای اول واکنش غلطی به تحریمها نشان داد، تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار یکی از واکنشهای غلط دولت به تحریم ها بود.
خبرگزاری فارس: سید محمد صادق الحسینی اقتصاددان گفت: ما کشوری هستیم که دهههای متمادی مسائل را حل نکردیم، مداوم مسائل را گذاشتیم که دولتهای بعدی حل کنند و دولتها به هر نحوی خواستند، از مسائل فرار کنند. این مسائل در حال حاضر به ابر چالش تبدیل شدهاند.
وی افزود: ابر چالش بیکاری، محیط زیست، نظام بانکی و ابر چالش مسائل منطقه ای مهمترین ابر چالشهایی هستند که کشور با انها درگیر است. بیکاری موجود تا دو دهه آینده یکی از معظلات کشور است، ابر چالش محیط زیست و کم آبی را باید جدی گرفت. حال علاوه بر این ابر چالش هایی که کشور با آنها درگیر است یک شوک سیاسی و اقتصادی به نام تحریم ها به کشور وارد شده است.
وی گفت: هدف سیاستگذاری نباید ایجاد اشتغال باشد، بلکه به دلیل اینکه امکان حل ابرچالش بیکاری در دهه آتی را از دست داده ایم، منابع و قوانین کار ما باید مبتنی بر ایجاد شغل باشد نه حفظ شغل موجود؛ ضمن اینکه باید به نرخ بیکاری بالا عادت کنیم و منابع در جهت مدیریت تبعات ناشی از بیکاری حرکت کند.
این اقتصاددان افزود: شوک جدید با وجود این ابرچالش ها موثر است، اگر تحریم هایی که بر کشور ما اعمال شد بر ترکیه، آلمان و ایتالیا اعمال می شد ساختار اقتصادی این کشورها از هم می پاشید. آلمان بیشتر از ۵۰ درصد GDP آن واردات است، این در حالی است که ایران حدود ۲۲ درصد GDP ان واردات است، شرایط ما شرایطی است که اقتصاد ما با وجود تحریم ها تاب آورده است.
الحسینی ادامه داد: ذکر این نکته لازم است که بدانیم خود تحریم نیست که سرانجام تحریم را مشخص می کند، واکنش تحریم شونده است که سرانجام تحریم را مشخص می کند. اگر واکنش درست نشان بدهید مانند روسیه که اجازه داد نرخ ارز نوسان کند، نرخ تورم را عادی افزایش داد و دخالت نکرد، رقابت را از بین نبرد و انحصار درست نکرد این یک واکنش دردست است. از طرف دیگر واکنش عراق به تحریم ها یک واکنش غلط است.
این اقتصاددان گفت: دولت در ماههای اول واکنش غلطی به تحریم ها نشان داد، تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار یکی از واکنش های غلط دولت به تحریم ها بود. ارز ترجیهی گذاشتیم، خرید و فروش دلار را قاچاق اعلام کردیم ، بورس کالا را بستیم، نظام دادوستد اقتصادی را محدود و غیر رقابتی کردیم و بر عکس روسیه عمل کردیم و اینها از جمله اشتباهات دولت بود.
وی گفت: در همه سالهای اخیر، مشکل ما این بود که نرخ ارز را سرکوب کردیم. در این دوره هم این کار را کردیم. اگر بخواهیم نرخ ارز را کنترل کنیم باید تورم را مهار کنیم. اقتصاد ما در کنار ژاپن یکی از بسته ترین اقتصادهای جهان است. در تحریم ها به سه حوزه خانوار، بنگاه های اقتصادی و بودجه دولت فشار زیادی وارد میشود. اگر بودجه دولت را متناسب با تحریم ها ننویسم به مشکل بر میخوریم ، همین الان کسری بودجه بزرگ سال آینده مشکل ساز خواهد بود.
این اقتصاددان گفت: باید تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم، یارانه انرژی یکی از تهدید هاست که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم. ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان به حامل های سوخت میدهیم، این یارانه پنهان یعنی قیمت واقعی یک حامل انرژی با قیمتی که اکنون عرضه می شود است. ما گرفتار یک اقتصاد حمایتی شدیم که ضد رقابت و رانت آور است
وی گفت: ۴۲ درصد ایرانی ها ماشین دارند و حدود ۵۸ درصد ماشین ندارند، پس ما یارانه سوخت را به ماشین دارها میدهیم و کسی که ماشین ندارد استفاده نمیکند. در حال حاضر ثروتمندان ۱۱ برابر فقرا یارانه پنهان دریافت میکنند.
نظر کاربران
اللهی ازگلوشون پایین نره گیرکنه توگلوشون
من ادمهای میشناسم که چند دهنه مغازه دارن بعد یارانه میگیرن بعد خیلی ادم میشناسم که نون نداره یارانش قطع شده بعد دولت مردامون دم از عدل علی میزنن
بزرگترین مشکل اقتصاد کشور این است که دولت پول نفت را قلمبه فقط در جیب خودش می گذارد و خرج عائله خودش می کند و بقیه مردم هم جونشون درآد کار کنند پول در بیارن مالیان آن را هم بدهند.
پول نفت فقط باید برای سرمایه گذاری در بخش تولید شود و بعد به مردم واگذار شود.
اقا کی گفته ما چالش دارم درعوضش چاله است یادش بخیر اقایی می گفت دولت چهاردرصدیه راست می.گفت خدارفته گان همه را بیامرزه مادز بزرگم میگفت یادت باشه رفتاررییس جمهور عین مستاجره بیخیا ابادانی و.. .کشوزه بهانه هم داره ولی شاه صاحب خانه است وام و ... میگیره تا کشورش را اباد کنه تا همه ببینند وبهش به به بگند اری براد ...چنان شد
حالافهمیدن اگرحالافهمیدن خیلی احمق بودن
الحق این خبر عین واقعیت است ...
یارانه آب و برق نسبت به متراژ منزل ، یارانه سوخت ، یارانه گوشت یخی که دولت وارد می کند و از رستورانها سر در می آورد و یارانه های دیگر را دولت باید در این جنگ اقتصادی به خود مردم بدهد و قیمتها را واقعی کند به شرطی که یارانه با تورم زیاد شود ، بار عظیمی از دوش دولت برداشته می شود و زمینه قاچاق و سواستفاده هم برچیده می شود
خدا پدرتو بیامرزه اینا یکنفرشون درامد یکروزش به اندازه درامد یکسال هزار تا کارگره بگذریم که شعور وسوادشون وتلاششون برای پول دراوردن یکصدم یک کارگر هم نیست
اره والا
چرا نمیگید ثروتمندان ۱۰۰ برابر فقرا چرخ اقتصاد مملکت را میچرخانند مگه ثروتمند شدن جرمه بجای تشویق تنبیهش میکنید
پاسخ ها
کسی تنبیه ش نمیکن ثروتمند ان را. چرا یارانه میگیرن. این همه فشار به دولت میاورن الاقل خودشون بگن ما نمیخواهیم.
حق کارگرها را خوردن که سرمایه دار شدن.
من اقتصاددان نیستم ، گیرم بیسواد ، شمای اقتصاددان چرا ؟ اگر عدالت در جامعه وجود داشته باشد « اگر» میزان مالیات ، اشتغا لزایی ، و تولید ثروت قشر مرفه ، هزاران هزار بار بیشتره ، من از صدهامیلیاردها صحبت می کنم !! ان وقت .......تو داری ازچی صحبت می کنی !!!!!! چند صد هزار ...... التماس تفکر .
چرا بطور شفاف نمیگید
بگید دارند دزدی میکنند و خلاص
یارانه پنهان دیگه کدوم صیغه هست و ازکجا اومده؟؟؟
عدالت اجتماعی وعده داده شده......اینه؟