قاچاق خاک ایران به بهانه صادرات گُل!
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب گفت: امیدواریم مسئولین موضوع قاچاق خاک را جدی بگیرند چون خاک یک منبع تجدیدناپذیر و یا دیرتجدیدپذیر است و تشکیل یک سانتیمتر از آن سالها زمان میبرد.
خبرگزاری ایسنا: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب گفت: امیدواریم مسئولین موضوع قاچاق خاک را جدی بگیرند چون خاک یک منبع تجدیدناپذیر و یا دیرتجدیدپذیر است و تشکیل یک سانتیمتر از آن سالها زمان میبرد.
دکتر حسین بشارتی افزود: متأسفانه ادامه قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده صحت دارد و طی آن یک سری افراد سودجو با بهانههای مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمع آوری و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میکنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود.
بشارتی افزود: برخی به بهانه صادرات محصولات گلدانی خاک صادر میکنند برخی هم در پوشش سیمان این کار را انجام میدهند.
وی ادامه داد: این برای کشور یک فاجعه است، شاید در کوتاه مدت اثرات این اتفاق خود را نشان ندهد اما نسل آینده به راحتی از کنار این موضوع نخواهد گذشت و ما را نخواهد بخشید.
این پژوهشگر برگزیده جشنواره بینالمللی خوارزمی خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولین موضوع قاچاق خاک را جدی بگیرند چون خاک یک منبع تجدیدناپذیر و یا دیرتجدیدپذیر است و تشکیل یک سانتیمتر از آن سالها زمان میبرد بنابراین باید از آن حفاظت کنیم. این خاک مثل یک سفره است که همه ازآن بهره میبرند و اگر فقیر شود همه ضرر میکنند.
پیش از این مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده، قاچاق خاکهای ایران از دهه ۸۰ شروع شده و همچنان ادامهدار است.
طی سالهای گذشته «قاچاق خاک» یکی از موضوعات چالشبرانگیز بوده است. علی مریدی در پاسخ به این پرسش که آیا از ایران خاک قاچاق میشود؟ به ایسنا، گفته، قاچاق خاک مراتع و مزارع را داریم اما در مورد قاچاق خاکهای معدنی من گزارشی دریافت نکردهام.
این کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد قاچاق خاکهای مراتع و مزارع ایران اظهارکرد: قاچاق خاکهای مراتع و مزارع بیشتر از استانهای جنوبی از جمله استان فارس صورت میگیرد.
مریدی در پاسخ به این پرسش که خاک ایران به کجا قاچاق میشود، گفت: مقصد این خاکهای قاچاقشده کشورهای حاشیه خلیج فارس بهویژه امارات و قطر است که در امارات برای ساخت جزایر مصنوعی و در قطر برای خشک کردن دریا استفاده میشود.
وی تاکید کرد: قاچاق خاک از ابتدای دهه ۸۰ شروع شد و هنوز ادامه دارد البته در سالهای اخیر به دلیل کم شدن تقاضا و افزایش حساسیتها، قاچاق خاک تا حدی کنترل شده است.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به ارزش بالای خاکهای معدنی کشور گفت: خاکهای معدنی هم که برای تولید فولاد، آهن و مس استفاده میشود و ارزش اقتصادی بالایی دارد، در قالب صادرات و از مبادی رسمی از کشور خارج میشوند که با توجه به ارزش بالای این نوع خاک، صادرات آن هم به محیط زیست و هم به اقتصاد کشور ضربه میزند.
مریدی با بیان اینکه خاک عنصر ارزشمندی است و برای صادرات آن هم باید مبلغ واقعی آن گرفته شود، اظهارکرد: اعتقاد من این است که باید خاک معدنی را که ارزش اقتصادی بالایی دارد در کشور به فولاد و مس تبدیل کنیم و محصول و کالای تولیدشده را از کشور صادر کنیم تا ارزشافزوده و فرصتهای اشتغال آن برای کشور خودمان باشد و به عبارت ساده از خامفروشی خودداری کنیم.
دو سال پیش هم معصومه ابتکار، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برداشت بیرویه و حتی قاچاق خاک جزیره هرمز خواستار برخورد نهادهای نظارتی با موضوع قاچاق خاک شده و به ایسنا گفته بود: قاچاق خاک هرمز که امری غیرقانونی است، موجب مشکلات زیست محیطی می شود.
مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمانجنگلها، مراتع و آبخیزداری نیز در همان سال ۹۵، ضمن تایید خبر قاچاق خاک از کشور، با اشاره به اینکه قانونگذار صدور هر گونه خاک کشاورزی، مرتعی و نباتی را به خارج از کشور ممنوع کرده است، اعلام کرد که دستگاههای متولی خاک باید به سرعت دور هم بنشینند و با قاچاق خاک از کشور مقابله کنند. صادر کردن خاک حاصلخیز کشور با هیچ منطقی مجاز شمرده نمیشود. خواهش میکنم همه دستگاهها حساسیتهای لازم را داشته باشند.
در گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس هم نسبت به قاچاق خاک حساسیت نشان داده و اعلام کرده بودند که خاک ایران در پوشش سیمان، قاچاق میشود.
نظر کاربران
عجب مردمی داریم ولا دست داعش رو از پشت بستن خدا قوت پهلوان خسته نباشی دلاور
خاک بر سر ملتی که خاک خود را برای پول بفروشد
پاسخ ها
مردم نمیفروشن شازده ازما بهترون که قدرت خیلی زیادی دارن میفروشن
مملکت رو یه سری آدم دارن به تاراج میبرن
رتبه اول وطنفروشی . بی انصافها بخاطر پول نسل آینده را نابود نکنید
رتبه اول وطنفروشی . بی انصافها بخاطر پول نسل آینده را نابود نکنید
ملت ما این کار نمی کنند کار بیگانگان است
پاسخ ها
ساندیستو خوردی پسر جون
خیلی وقته این کار کثیف توسط عواملی انجام میشود وپول هنگفت به جیب مبارکشان میرود خاکی که زمانی سجده بر ان ارزوی بیگانه بود امروزه قطر امارات بحرین را کرده بهشت اقایان مسول تجزییه ایران مگر این جیب شما چقدر عمق دارد که هر چی سر راهتان هست راهی دیار عربها میشود
به هیچی رحم نکردند
خدا باعث و بانیاشو لعنت کنه واقعا
نماینده های محترم مردم، اگر عرضه ندارین قاچاقچی رو پیدا کنید من راهش و میگم
خریدار این خاک شرکتهای پیمانکاری بزرگ دولتی هستند، طبعا صادر کننده ها هم بزرگ و کم تعداد هستند. اولا از وزارت اطلاعات کمک بگیرید، دوما نقش مشتری رو در حاشیه خلیج بازی کنید تا فروشنده ها رو پیدا کنید.
البته شاید هم این کار و کردین و به اسامی رسیدید که قابل پیگیری نبوده.
پاسخ ها
ما که از این خاک نمی توانیم استفاده کنیم پس چه بهتر است آن را صادر کنیم
کار من وتو که نیست اینم لابد یک آقازاده هست خاک هم مدتها هست که به تاراج میبرن علی برکت الله
ای خدا لعنتشون کنه
نگین که دولت نمیدونه ...
پاسخ ها
دوست عزیز دولت درگیر انتصاب داماد عزیزشه خبر نداره بنده خدا
نگین که دولت نمیدونه ...
خدا لعنتتون کنه
کاری با این کشور کردید که قوم تاتار و مغول نکرد
یعنی می خوام ببینم ما بعنوان یه کشور نفت خیز منبع درآمد کم داریم که خاک قاچاق می کنیم؟ یا بعضیا بیش از حد حریصن !!!!
چی کارکردین همه رو کردین دزد
برای نابودی ایران آمدند خدا لعنتشون بکنه
آقای معاون اول رییس جمهور این همه شهید دادیم،برای اینکه یک وجب از خاک وطن به دشمن ندیم حالا راحت خاک وطن به تاراج می رود و همه مسیولین خوابند؟
دیگه چیزی هم مونده اخه چرا جلوی این این غارتها را نمی گیرید
بگویید چه کسی یا کسانی
و ممنوع شود
مگر کشور مسئول ندارد
....
ای خدا اینا به خاک ایران هم رحم نمیکنن
حیف خون اون همه شهید که ریخته شد تا یه وجب دست بیگانه نیوفته ....
شاید خودشون بحرینی و قطری هستن که براشون مهم نیست
خدایی من به این نتیجه رسیدم رضا شاه ومحمد رضا شاه وطن فروش واقعی بودن!!!!