جمعی از روحانیون شناخته شده: درباره FATA مصلحت مردم مهم است
سید حسین موسوی تبریزی دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، محمد تقی فاضل میبدی مدرس حوزه، هادی غفاری، عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام، حسین انصاری راد نماینده مجلس ششم و محسن غرویان مدرس حوزه در گفتگو با «ایران» به نقد دیدگاه مخالفان مذهبی FATF و رمزگشایی از سخنان حسن روحانی پرداختند که در زیر میخوانید...
سید حسین موسوی تبریزی دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، محمد تقی فاضل میبدی مدرس حوزه، هادی غفاری، عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام، حسین انصاری راد نماینده مجلس ششم و محسن غرویان مدرس حوزه در گفتوگو با «ایران» به نقد دیدگاه مخالفان مذهبی FATF و رمزگشایی از سخنان حسن روحانی پرداختند که در زیر میخوانید...
ضرر تحریک احساسات
سیدحسین موسوی تبریزی، دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم: امروز برخی با استناد به فقه و نظرات فقها و مراجع سعی میکنند با FATF مخالفت میکنند؛ در حالی که باید از آنان خواست فرصت دهند تا مطابق رویکرد امام، مسائلی از این دست در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود.
در چنین جلسهای قطعاً متخصصان خبره هر حوزه حضور خواهند داشت و درنهایت مطابق مصلحت نظام و کشور و مردم و اسلام تصمیمگیری میشود، نه اینکه امروز در تریبونهای عمومی مانند نمازجمعه سروصدا شود؛ زیرا تحریک احساسات جز ضرر به جامعه چیزی نخواهد داشت. اساساً یکی از مشکلات ما این است که هر اظهارنظر و هر مخالفتی به نام دین انجام میشود؛ درحالی که این امر درنهایت باعث ایجاد ضدیت با دین در جامعه شده و جوانان ما را نسبت به دین بدبین میکند.
هادی غفاری، عضو مجمع نیروهای خط امام: ما و برخی دوستان در مظان اتهام هستیم که زندگی خودمان آرام میگذرد؛ بچه هایمان رفاه دارند و گرانی خیلی به ما فشار نمیآورد. وضع مالی خیلی از دوستان را میدانیم اما اینجا بحث توده مردم است که اگر درباره لوایح یاد شده تصمیم درست گرفته نشود، فشار مالی مضاعفی را متحمل میشوند. در پایان باید گفت اگر ما به قانون معتقدیم، مخالفت راه دارد.بهتر بود کارشناسانِ مخالف، نمایندگان را قانع کنند و نظر نمایندگان را برگردانند تا به پیوستن به FATF رأی ندهند.
حسین انصاری راد، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ششم:
در هفتههای گذشته شماری از روحانیون از تریبونهای مذهبی از جمله نماز جمعه در این باره موضعگیری کرده اند؛ من شماری از این ائمه را میشناسم و با دیدگاه فقهی آنان آشنا هستم. اینکه ما بدون هیچ استدلال کارشناسی شدهای با یک لایحه در نماز جمعه مخالفت کنیم، جای بحث است. بویژه که در اسلام حتی احکام شرعی نیز تبصرههایی دارد.
حال که اسلام درباره جاری شدن احکام شرعی مصلحت و عدم مفسده را در نظر دارد، تکلیف درباره تصمیماتی درباره اداره کشور روشن است: مصلحت، مصلحت و مصلحت.
محسن غرویان، مدرس حوزه علمیه قم: اگر ما الزامات روابط اقتصای را رعایت نکنیم، حتی کشورهای همپیمان ما مانند چین و روسیه نیز ناچار به قطع یا کاهش همکاری خود با ما هستند. هزینهای که به گفته رئیس جمهوری کشورمان به مردم تحمیل میشود، همینجاست. چون علاوه بر کاهش اقلام، هزینه داد و ستد بالا رفته و هزینهاش روی دوش مردم خواهد بود.
بر این اساس مصالح ملت ایجاب میکند اگر پیوستن به قراردادی به لحاظ کارشناسی به سود ملت است، امضا و اجرایی شود. سخن آقای روحانی ذیل همین موضوع درباره بدفهمی درباره اسلام هم از این منظر قابل توجه است که گاه ما قرائتهایی از اسلام یا تفسیرهایی میبینیم که خشک، منجمد و به ضرر مصالح ملت است. منظور روحانی این است که اسلام را باید طوری تفسیر و اجتهاد کرد که به مصلحت ملت و کشور باشد.
FATF هیچ تقابلی با نص قرآن و شریعت ندارد
محمد تقی فاضل میبدی، عضو محققین و مدرسین حوزه علمیه قم: لوایح FATF هیچ تقابلی با نص قرآن و شریعت ندارد. اگر متخصصان و کارشناسان یا به تعبیری، عقلای قوم و مصلح اندیشان کشور بر این نظر هستند که تصویب این لوایح به مصلحت کشور است، واجب است که تصویب شود. اما اگر کارشناسان و متخصصان گفتند که نباید تصویب شود، واجب است که تصویب نشود، هرچند امروز کارشناسان نظر اول را دارند. در این میان، به هیچ وجه نباید این مسائل را از فقیه پرسید، زیرا اصلاً در شأن فقیه نیست که در این موضوعات وارد شود.
نظر کاربران
سیاست از دین جدا باید بشود
پاسخ ها
حرف این آقایان را تأیید میکنم ولی دین از سیاست جدا نیست
شما اگه به فکر مردم بودید این وضعیت ما نبود
نشون میده فشارهای امریکا خیلی تاثیرگذار بوده.
دمتون گرم گل گفتی