سه سناریوی پیشنهادی برای قیمت بنزین
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان " مساله بنزین، رویکردها و مخاطرات" سه سناریو را برای قیمتگذاری و شیوه توزیع بنزین پیشنهاد داده است.
باشگاه خبرنگاران جوان: مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان "مساله بنزین، رویکردها و مخاطرات" سه سناریو را برای قیمتگذاری و شیوه توزیع بنزین پیشنهاد داده است.
این سناریوها به ترتیب، افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بنزین بدون اختصاص سهمیه، افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بنزین با فرض اختصاص سهمیه ۶۰ لیتری بنزین به هر خودرو، آثار تورمی افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی بنزین با فرض اختصاص سهمیه ۲۰ لیتری در ماه برای هر فرد است.
طبق سناریوی اول گزارش مرکز پژوهشها افزایش قیمت بنزین به دو هزار تومان اثرات مستقیم و غیر مستقیم در نرخ تورم میگذارد.
طبق سناریوی دوم با افزایش قیمت بنزین به ۲۰۰۰ تومان و تخصیص سهمیه ۶۰ لیتری بنزین برای هر خودرو تورم ۱.۶ درصدی را به دنبال خواهد داشت.
بر اساس سنایوری سوم نیز سهمیه ۲۰ لیتری برای هر فرد با در نظر گرفتن قیمت بنزین ۲۰۰۰ تومان نرخ تورم را به میزان ۱.۳ درصد افزایش میدهد.
در پایان این گزارش به پیشنیازهای اجرای موفق طرح افزایش قیمت بنزین اشاره شده است و در نهایت تاکید شده است که افزایش چند برابری قیمت بنزین باعث رشد تورم و به دنبال افزایش نرخ ارز، خواهد شد که به این دلیل مجددا نیاز به افزایش بیشتر قیمت بنزین وجود دارد.
انتهای این گزارش با این جمله تمام شده که "در صورتی که سوخت مصرفی دو و نیم میلیون وسیله نقلیه از بنزین به CNG تغییر یابد، پیشبینی میشود جایگزینی بنزین در حدود ۲۰ میلیون لیتر در روز خواهد شد که صرفه سالیانه حدود ۱.۵ میلیارد دلاری به همراه خواهد داشت.
نظر کاربران
بابا پدرمون رو دراوریدید. یک روز کلا تکذیب می کنید, یه روز, دوباره خبر میگذرد,. چرا این نگرانی ها رو به سطح جامعه می کشانید, مگر این دولت وووزارت نفت سخنگو نداره؟؟؟
با این تورم و رکود گرانی و بیکاری و افت ارزش پول ملی .پس باید مثل دی ماه منتظر اعتراضات مردم بود.
آخه دیگه می خواین بنزین گران کنید دیگه چرا اینهمه صغری کبری میچینید این هم گران کنید خیال خودتون و مردم بدبخت راحت کنید این ملت بخت برگشته که دیگه چیزی واسه از دست دادن نداره فقط جو نشون مونده همه رو بکشید خیال خودتون و مردم راحت کنید آخه وقاهت وبیشرمی تا کی ؟ جالب اینجاست که دم از عدل وداد هم میزنید شما ها از خوارج بدترید تاریخ در مورد شما قضاوت خواهد کرد ظلم پایدار نیست
فقط به دنبال راهی هستید که مردم را هر روز گرفتار تر از دیروز کنید تا مبادا کسی فرصت فکر کردن به زندگی بهتر را داشته باشد.سرگرم کردن مردم با فقر .
وقتی رای به کلیدمیدیدفکرگم کردن کلیدنکرده بودین،خدابزرگه شایدپیداشد،
بدنبال راهی هستن که آرام و بیصدا نرخ بنزین بالا ببرن،اول با سهمیه بعدش بگن حالا آزاد..تاملت براش نرخ جدید عادی باشه..بعله ملت خرنیست.
پاسخ ها
آخر این دولت مر
دم را خر می داند اگر بنزین گران شود مردم باید تمام پمپ بنزین آتش بزنن
افزایش قیمت بنزین بهتره از سهمیه بندی است .
دلایل
ایجاد بازار سیاه بعد از سهمیه بندی مثل هنوز هیچی نشده تاکسی ها وعده فروش بنزین به جایگاه ها را داده اند .
دو نرخی شدن در سهمیه جایگاه ها را شلوغ می کند .
مثل دوره قبل از ۴۰۰ به ۱۰۰۰ افزایش یافت ولی بانظم مردم بنزین می زدند .
خدا نکند جیره بندی در شأن ملت عزیز نیست .
دوگانگی و تبعات آن زجر آور خواهد بود .
پاسخ ها
اینها هم همین را میخواهند مردم را به مرگ میگیرند که به تب راضی شوند
اگه کمی بوجه کم میارن رو میارن که چگونه مردم سر کیسه کنیم.
سال قبل باحقوق 2سکه میتونستم بخرم ولی الان 1سکه هم نمیتونم بخرم این یعنی یک سوم شدن قدرت خریدمردم .
بگو مرگ بر آمریکا
پاسخ ها
با توجه به درامد بالای مردم و رفاه متلعق ایران از مسولین دلسوز انتظار میرود هر چه سریعتر قیمت بنز ین را حتی بالاتر از قیمت جهانی افزایش دهند .
خاک بر سر تون خدا لعتتون کنه که ارامش را از مردم گرفتید.
این مسئولین از فضا اومدن ..... خستمون کردین...
چقد کثیف و پستید شما اینقد مساله بنزین و مطرح میکنید تا واسه مردم عادی بشه و هر غلطی که میخواید میکنید
یعنی چی بگم به این مغز متفکر کارشناساتون.بنزین دوبرابر بشه و یک وسه دهم درصد تورم بیاره ؟!!!!آخه برادر اخبی..گرانقدر راحت جنسا میشه دوبرابر...چرادلتون میخاد مردم آرامش نداشته باشند...چرا میخان ریشه فقیر فقرا رو بکنید و بخشکونید....شما نه ابزار قدرتمند دارید نه کنترل رو محتکرین و سودجویان و بازیگردانای اصلی بازار...فقط حرف میزنین...بازار دست دلال و تولید کننده سودجویه...سبد غذایی و امنیت غذایی و بهداشت مردم رو بیش از این بخطر نندازین..
چرا اول یه چیزو چو میندازین بعد مردم به مرگ میگیرین که به تب راضی شن
مراحل افزایش قیمت بنزین در ایران:
۱- پردهبرداری از چند پروندهی قاچاق سوخت
۲- انتشار آمار و نمودار مقایسهای قیمت سوخت در ایران و اروپا (بدون اشاره به تفاوت درآمدها)
۳- صحبت از عدالت اجتماعی و وعدهی تخصیص ماحصل به اقشار ضعیف
۴- احیای کارت سوخت
۵- وضع سهمیه
۶- تکنرخی (گران) کردن نهایی