شرکت ملی نفت چین از ایران رفت
شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) که پس از خروج توتال از پروژه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، جایگزین آن شده بود، سرمایهگذاری در این میدان گازی را تحت فشار آمریکا کنار گذاشت.
فارس به نقل از رویترز: سه مدیر دولتی چین گفتند شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) برای به حداقل رساندن تنشها در میان مذاکرات میان پکن و واشنگتن و در واکنش به فشارهای آمریکا، سرمایهگذاری در پارس جنوبی ایران را به حالت تعلیق درآورده است.
پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است و بلوکه کردن سرمایهگذاری سیانپیسی در آن، درحالیکه تحریمهای علیه ایران بخش انرژی دوباره اعمال شده است، ضربهای به تلاشهای تهران برای حفظ تامین مالی پروژههای انرژیاش است.
ایران در ۲۵ نوامبر پس از خروج توتال از این کشور، اعلام کرد سیانپیسی به عنوان اپراتور فاز ۱۱ پارس جنوبی جایگزین توتال شده است.
یکی از این منابع آگاه گفت این سرمایهگذاری به دنبال ۴ دور مذاکرات با پکن از جمله یک دور که اخیرا در ماه اکتبر با مقامات ارشد امریکایی انجام شده است، متوقف شد. در این مذاکره مقامات آمریکای به سیانپیسی هشدار دادند تا از تزریق منابع مالی جدید به ایران خودداری کند.
مشخص نیست که آیا دولت چین دستور مستقیم توقف سرمایهگذاری را داده است یا نه، اما منابع آگاه گفتند این اقدام در میان مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا به لحاظ سیاسی منطقی است.
یک منبع آگاه آشنا به استراتژی جهانی سیانپیسی گفت: «چین رابطه با آمریکا برای چین از هر چیز دیگری مهمتر است. سیانپیسی، به عنوان یک نهاد دولتی از ایجاد هرگونه مشکل ناخواسته در این رابطه دوری خواهد کرد چراکه مذاکرات میان چین و آمریکا در جریان است.»
توتال، نخستین شرکت بینالمللی انرژی بود که برداشته شدن تحریمها به ایران بازگشت اما پس از بازگشت تحریمها ایران را ترک کرد.
نخستین منبع آگاه گفت ایران ۱۲۰ روز زمان دارد تا نقش سیانپیسی در پارس جنوبی به عنوان بررسی کند و تصمیم بگیرد که این شرکت چینی را به عنوان سرمایهگذار خاموش حفظ یا این توافق را لغو کند.
به گفته این منابع، درحالیکه این شرکت چینی مشارکت در پارس جنوبی را متوقف کرده است، آمریکا را متقاعد ساخته که به سرمایهگذاری در میادین نفتی آزادگان شمالی و مسجد سلیمان برای جبران میلیاردها دلاری که تحت یک قرارداد بیع متقابل هزینه کرده است، نیاز دارد.
این منابع افزودند بدون تامین فعالیتهای مهندسی تحت قرارداد و تامین تجهیزات تولید از سوی سیانپیسی، طرف ایرانی در حفظ تولید نفت خود با دشواری هایی روبرو خواهد شد.
نظر کاربران
بدبختی بد شرؤع شد امریكا را بزنید
حتی چین هم طرف ایران نیست.
به جهنم اقا زاده ها پول تو جیبیشون یکم کم میشه
ایران تقش در اومده بوش همه جا رو گرفته و این سیاست دلار وپایین آوردن زورشون به جیب مردم فقط میرسه مردمی که برای قرونش زحمت کشدید یا سرهم کلاه گذاشتید دو دستی به دولت نسپارید
بهتر گاز اضافه بر نیاز زیر زمین بماند برای ایران سال 1500 تا یخ نکنند
تحریم ها اثری ندارد هاهاها
معاهده منع گازهای گلخانه ای در ایران اجرا کرده با تحریم نفتی الودگی هوا حاصل استخراج نفت و گاز کاهش می یابد
اینم از چین چینتون!!!!
بره همون جایی که نادرشاه افشار رفت
ایکاش که برای همیشه از ایران برن ولی دوباره برمیگردم تا شیره ما رو نکشن ول نمیکنن
خاک بر چوک شدیم رفت برادران چینی هم تنها مان گذاشتن،خخخخخخ
سلام ودرود بخانواده اخبار داغ نمیدانم چطور برای شما پیام بزارم درست است کم سوادم ولی میدانم خیلی برای جمع اوری این اخبار زحمت میکشید همه خسته نباشید خداوند به شما ارامش روح وسلامتی جسم عطا بفرماید
به درک نه که به چیزی میرسه
عجب کارتی شده ایران فقط ننه قمر با ما بازی نکرده
هیشکی منافعشو بخاطر ایران به خطر نمیندازه و واس ملت خودشون ارزش قائل هستن ولی مسئولین ما....
به درک
بفرمایید این از داداشهای چینی... یهو بدین دست قرارگاه خاتم تمام بشه بره. تا صد سال آینده انشاءالله به لطف خدا و حضرت مهدی پروژه پارس جنوبی به سرانجام میرسد....
برجام رو دارید در عوض بیخیال زرشک ... مسخره کردید با این برجام تو خالی
برجام رو دارید در عوض بیخیال زرشک ... مسخره کردید با این برجام تو خالی
چین هم رفت فقط مونده روسیه جنایتکار
الا برکت الله رفتم که رفتم برنگردی انشاالله
این کار شنا سان اقتصادی چکار می کنند که نمی توانند برای اقتصاد مملکت برنامه ریزی کنند کشور را به بن بست اقتصادی نکشانند
اگر قرار است باج دهیم به ارباب اینها بدهیم بهتر است تا رعیت هاش.
تاریخ نشان داده که چین و حتی بیشتر روسها قابل اعتماد نیستند.
افرین باید بروند بیگانه ها از مملکت
چرا چین رفت
بچه خودمان این پروژه را فعال می کنند .
دنیا اقتصاد همراه با سیاست فعال است .
احمق ها را از سیاست بردارید .
مشکلات حل می شود .
هی جنگ راه بیندازید .
خیلی مبارکه!!!!!!
اعضای این دلت هرچه گفتندبرعکس ازاب درامد.اول توتال وحالاچین .
شرکتهای چینی که خوب در حال چاپیدن نفت ایران هستند چرا باید ایران راترک کنند ....
علی برکت الاه ،بسیار کار عاقلی را کرده اند ،هیچ کشوری آمریکا را به ایران نمیفروشد ،احمق که نیستند مثلا لامبورگنی را ول کنند بیان پراید ارابه مرگ سوار بشن
خدا را شکر
ایشاله همه شون برن گورشونوگم کنن
فکر کنم چینم سند خلیج فارس میخواد بنامش بزنیم .. اره خزر دادین روسیه خلیج فارس هم بدین چین تا وایسه. خخخخخ
هرکس قدرت آمریکا را هنوز درک نکرده الان موقعشه خوشو از خواب بیدار کنه ... دو اتیشه ها ببینید قدرت برتر آمریکا در دنیا و ایمان بیاورید
ایا شرکتهایی چون توتال یا هر شرکتی که در هر زمینه در ایران فعالیت میکنند و در بین کار از قرارداد خارج میشوند ایا متحمل پرداخت خسارت میشوند یا خیر ؟؟؟؟
اگر قراردادهای انها محکم و سخت بود مطمئنن باید خسارت پرداخت میکردند.