آیا ائمه جمعه هم بازنشسته میشوند؟
امامجمعه بندر لنگه از مقام معظم رهبری خواسته است تا ائمه جمعه هم مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان شوند.
روزنامه شرق: امامجمعه بندر لنگه از مقام معظم رهبری خواسته است تا ائمه جمعه هم مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان شوند.
حجتالاسلام رکنی به خبرآنلاین گفته است که «استدعای ما از مقام معظم رهبری هم همین است که این قانون در مورد ائمه جمعه نیز اجرا شود و بنده حاضرم اولین کسی باشم که از همین تریبون نماز جمعه با مردم خداحافظی کنم. حتی اگر این قانون شامل همه هم نشود، برخی باید داوطلب باشند تا جوانان بانشاط و پرتلاش در این جایگاهها قرار بگیرند».
او همچنین گفته است: امثال ما کار خودشان را کردهاند و الان هم بهتر از این نمیتوانند کار کنند و این نیز طبیعی است و ما باید خودمان پیشقدم شویم.
درمقابل اما امامجمعه سابق تبریز، آیتالله محسن مجتهدشبستری، به ایرنا گفته است هرچند این قانون (منع بهکارگیری بازنشستگان)، قانون خوبی است اما اطلاق فراگیر آن درباره همه مناصب، از جمله ائمه جمعه شاید درست نباشد.
او گفته: اصل قانون خوب و درست است و قانون درباره کارمندان عادی که به سن بازنشستگی میرسند باید اجرا شود، چراکه موضوع اشتغال جوانان اهمیت دارد، اما درباره برخی از مناصب اینگونه نیست؛ بهطورمثال، ممکن است به دلیل بازنشستگی یک امامجمعه، برای مدتی آن شهر بدون امامجمعه باشد و این برنامه در آنجا تعطیل شود، چراکه ممکن است فرد مناسبی برای جایگزینی وجود نداشته باشد.
امامجمعه سابق تبریز با بیان اینکه «مدت خدمت ائمه جمعه برای بازنشستگی آنها، ملاک مناسبی نیست»، تأکید میکند: ممکن است فردی در سن پایین و جوانی برای چنین سمتی انتخاب شده باشد و با وجود گذر زمان، همچنان توان فعالیت داشته باشد، بنابراین همانطور که رهبری فرمودند اصل قانون صحیح است، اما اطلاق فراگیر آن، حتی در مواردی که نیروی جایگزینی وجود ندارد و نیروهای موجود توان ادامه کار را دارند باید اصلاح شود. بااینحال مجموعا، این قانون به دلیل توجه به جوانگرایی، خوب و صحیح است.
استعفاهای مشترک
ائمهجمعه با حکم مقام معظم رهبری انتخاب میشوند. ایشان در سال ۱۳۷۲، دستور به تشکیل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه دادند. یکی از کارهای این شورا، تهیه و تصویب چارت سازمانی تشکیلات نماز جمعه، ایجاد یک معاونت برای پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری و البته مواردی است که ائمهجمعه در نماز جمعه طرح میکنند.
ائمهجمعه عموما سالهای زیادی را پشت تریبونهای نماز جمعه سپری میکنند و بعد هم به دلایلی که آن را کهولت سن میخوانند از جایگاه خود استعفا میدهند، اما این استعفاها به معنای بازنشستگی نبوده و اساسا بازنشستگی برای این جایگاه تعریف نشده است.
اوایل سال جاری بود که استعفای برخی از ائمهجمعه ابهاماتی را در فضای مجازی ایجاد کرده بود. همگی آنها اگرچه کهولت سن را دلیل درخواست خود دانستند، اما در کنار استعفای برخی از این ائمهجمعه، حاشیههایی هم ایجاد شده بود که از قضا در فضای مجازی دستبهدست شده بود.
از جمله این حواشی، استعفای امامجمعه ایلام بود که ماشین سواری او (پرادو) و تصویر آن در شبکههای مجازی بازنشر شده بود. استعفای امامجمعه شیراز یعنی اسدالله ایمانی هم البته جزء استعفاهای پرحاشیه بود، اگرچه او به تاریخ اردیبهشت ۹۷ یعنی چند روز بعد از استعفا درگذشت.
اما جوانگرایی و تأکید بر این موضوع از جمله محورهایی است که شورای سیاستگذاری ائمهجمعه نیز از آن سخن گفتهاند. حجتالاسلام ابوالقاسم علیزاده، معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمهجمعه، در همین رابطه به روزنامه صبح نو گفته بود: مطالبه مردم و جوانان کشور این است که تریبونداران ائمهجمعه رو به جوانگرایی پیش بروند تا علاوهبر درک نسل جوان، بتوانند مردم را در ارتباط با نیازهای روز و مسائل مختلف دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی اقناع کنند و این خواسته توده مردم است.
نظر کاربران
نه
پاسخ ها
بازنشسته برای چی حقوقهای آنچنانی را ول میکنند
آخه برای چی استعفا !؟
من که چشمم آب نمیخوره
درستش هم همینه .مگر چه تفاوتی از نظر قانون بین مردم و امام جمعات است