سوژه جدید؛ من و زندگیم، همین الان یهویی!
انتشار عکسهای دونفره در فضای مجازی و حرف زدن درباره زندگی شخصی و رابطههای زن و شوهری در شبکههای اجتماعی تبدیل به یک امر عادی شدهاست. اما آیا این عکسهای محبت آمیز خبر از یک زندگی خوب و شیرین دارد؟
خبرگزاری فارس: «ما دوتاهمین الان یهویی» جمله پرتکرار این روزهای فضای مجازی است. به طوری که حتی صفحات پرفالوئر زیادی وجود دارد که محتوای آنها تنها قصههای زندگی مشترک یک زوج مجازی است. زوجی که از لحظه لحظههایشان عکس میگیرند و برای دنبال کنندگان شبیه راویانی هستند که مدام اززندگی روزمرهشان با آب و تاب تعریف میکنند.
علاوه بر این پرفالوئرها زوجهایی هستند که رغبت زیادی دارند، خلوتهای دونفرهشان را با کاربران مجازی به اشتراک بگذارند. پس احتمالا شما هم زیاد با زوجهایی مواجه شدهاید که تصویر پروفایل و سلفیهای دونفرهشان در حال لبخند زدن است و مدام در مورد خوشیها و لحظات زیبای دونفرهشان پست میگذارند یا بهصورت مداوم در حال صحبت کردن از روابط شخصیشان هستند. اما وقتی شما در دنیای واقعی با آنها وقت میگذرانید به این فکر میکنید که این دو نفر چطورهمدیگر را تحمل میکنند.
برخی تحقیقات نشان میدهد برخلاف آنچه که ظاهر صفحات مجازی این قبیل افراد نشان میدهد، این قبیل زوجها پشت درهای بسته در حال دعوا و منازعه در مورد همهچیز از کارهای روزمره تا مسائل مالی و... هستند. اینجا هشت دلیل وجود دارد برای اینکه زوجهایی که از روابطشان در شبکههای اجتماعی پستهای زیادی منتشر میکنند، ممکن است آنطورکه بهنظر میرسد زندگیشان بر وفق مراد نباشد.
آن ها بقیه را متقاعد می کنند تا خودشان متقاعد شوند
وقتی دونفر بهصورت مداوم ابراز علاقه نسبت به یکدیگر یا تصویر خوشگذرانی و روابط عاشقانه خود را پست میکنند، در واقع میخواهند دیگران را متقاعد کنند که یک رابطه سالم و شاد دارند که در واقع فقط یک راه برای گول زدن خودشان است. یک متخصص روابط زوجین میگوید: «اغلب کسانی که پستهای بیشتری ازین دست دارند، دنبال این هستند که از دیگران برای رابطهشان تصدیق بگیرند. »
افرادی که پستهای بیشتری ارسال میکنند، به احتمال زیاد دچار اختلالات روانی نظیر خودشیفتگی هستند
یک تحقیق از مردان بین ۱۸ تا ۴۰ سال اینطور نشان میدهد که «کسانی که دچار اختلال خودشیفتگی (نارسیسیسم) هستند، سلفیهای بیشتری از خود ارسال میکنند و عکسهایشان را بیشتر ویرایش میکنند. بهطور خلاصه هرچه بیشتر درگیر شبکههای اجتماعی باشید و پست ارسال کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که دچار نارسیسیسم یا اختلالات روانی باشید.»
وقتی واقعا خوشحال هستید، هرگز با حضور در شبکههای اجتماعی حواس خودتان را از آن حس خوب پرت نمیکنید
وقت آزاد زیادی هست که شما میتوانید حس خوب خودتان یا عکسهای دونفرهتان را به اشتراک بگذارید. اما زوجهای خوشحالی که در حال لذت بردن از با هم بودن در زمان حال هستند، لذت بردن از همراهی با همدیگر را بهخاطر ارسال یک پست به شبکههای اجتماعی متوقف نمیکنند.
در تحقیقی روی ۱۰۰، محققین دانشگاه «نورثوسترن» دریافتهاند کسانی که بهصورت مکرر در مورد همسر خود پست ارسال میکنند، در واقع در زندگیشان احساس ناامنی میکنند.
زوجها وقتی جر و بحثهایشان را آفلاین نگه میدارند، بهتر آن را مدیریت میکنند
آیا تا الان جایی که یک زوج در حال دعوا با یکدیگر هستند، بوده اید؟ حالا فرض کنید که این جر و بحث برای تمام دنیا از طریق فیسبوک و توییتر و اینستاگرام یا یوتیوب، بهصورت زنده پخش شود. به جای ارسال یک ویدیو از جر و بحث، اختلاف نظرها باید در خلوت زوجها به بحث گذاشته شود. هیچ نیازی نیزی نیست که لحظات ناخوشایند خود را برای تمام دوستان، خانواده، و حتی آشنایان، بهصورت زنده ارسال کنید و حتی پست بگذارید و غیرمستقیم به آن اشاره کنید.
کسانی که پستهای بیشتری میگذارند، اعتماد به نفسشان وابسته به وضعیت رابطه عاطفی آنهاست
محققین دانشگاه آلبرایت این حالت را اعتمادبه نفس مشروط میگویند؛ یک فرم ناسالم از اعتماد بهنفس به این بستگی دارد که رابطه چگونه پیش میرود و اگر خوب پیش نرود اعتمادش را به طور کل از دست خواهد داد. این قبیل افراد در مورد رابطهشان در شبکههای اجتماعی لاف میزنند، حسادت دیگران را تحریک میکنند، یا از همسرشان جاسوسی میکنند! یکی از اساتید روانشناسی دانشگاه آلبرایت میگوید: «این نتایج نشان میدهد کسانی که این مشکل در آنها جدی است احساس نیاز میکنند که به دیگران و همسرشان و شاید خودشان ثابت کنند که رابطهشان خوب است، پس خودشان هم خوب هستند»
آن ها چیزی برای اثبات کردن ندارند
زوج هایی که واقعا خوشحال هستند نیاز به تایید گرفتن از شبکههای اجتماعی برای اینکه ثابت کنند چقدر خوب هستند، ندارند. آنها نیازی به خودنمایی، برانگیختن حسادت دیگران، یا ... ندارند. آنها آنقدر در رابطهشان احساس رضایت و خشنودی دارند که نیازی به حرص و جوش خوردن در مورد آن ندارند.
افرادی که از شبکههای اجتماعی دور هستند، خوشحالترند
موسسه تحقیقات شادی دانمارک میخواست بفهمد چه اتفاقی میافتد اگر افراد برای یک هفته از فیسبوک دور باشند. به همین خاطر یک تحقیق بر روی هزار و صد نفر انجام داد و بعد از آن نتایج را اعلام کرد.بعد از یک هفته بدون فیسبوک، افراد بصورت جدی سطح بالاتری از رضایت از زندگی را گزارش کردند.
محققان همینطور فهمیدند کسانی که بصورت مکرر از فیسبوک استفاده میکنند، احتمال بیشتری وجود دارد که احساس عصبانیت، افسردگی یا نگرانی کنند.
نظر کاربران
ایناهمونایی هستند که تو مهمونیها تو یک بشقاب غذا میخورن (که من حالم ازشون بهم میخوره)اما در خلوتشون محل سگ هم به همدیگه نمیزارن
این یعنی سرک کشیدن تو زندگی مردم دخالت نابجا اظهار نظر بی خردانه آقای نویسنده این متن و دیالوگ دبگه سوژه ای نداشتی درسته مراسم چهلم قتل خاشقجی هم رد شد منتظر سالگرد باش اینقدر با اندک سرگرمی مردم بازی سیاسی و رسانه ای نکنید یه کم ادب و نزاکت هم رعایت کنید بگذارید مردم نفسی بکشند اگه راست میگی گرانی ها و فشارهای وارده به مردم را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهید اقای مدیر که این جملات داری میخونی تا اجازه انتشار بدهی وجدان خودت قاضی قرار بده عین این مطلب درج کن شاید سیاسیون بخونند و بخود آیند
پاسخ ها
حالت خوبه؟!! چی چرت و پرت بلغور میکنی، نظر روانپزشک از افرادی که زیاد تو شبکه ها هستن و سلفی میگیرند و سعی دارن رل عاشقانه بازی کنن رو مطرح کرده، سرک چی؟! نشون دادی تو از همونها هستی که اونجات سوخت... از خدا بخواه شفات بده بنده ی خدا!!!!!!
خل و چل..
سیاسوسسیس چی میگی؟!!!