سعید لیلاز: اقتصاد ایران گروگان بانکها است
سعید لیلاز: در کنار موسسات مالی مجاز و غیرمجاز، بانکها هم مانند آنها عمل میکنند. در واقع آنها اقتصاد و ثبات اقتصادی ایران را به گروگان گرفته اند.
سعید لیلاز، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در روزنامه سازندگی نوشت:
۳۳ هزار میلیارد تومان پول پرقدرت از محلی نامعلوم برای طلبکاران موسسات مالی غیرمجاز خرج شده است که اگر ضرب در ضریب فزاینده پولی ۷ تا ۷,۵ شود، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی ایجاد خواهد کرد.
این نقدینگی تا همینجا هم تورم ایجاد کرده است. تورمی که باعث شد بانکها بدهی صدها هزار میلیاردتومانی خود را پاک کنند.
زیانهای انباشته بانکها به این ترتیب از بین رفت. چراکه املاک آنها دو برابر شد و ذخیره ارزیشان به یکباره با رشد زیادی همراه شد. این میزان رشد و از بین رفتن زیانهای انباشت شده، به صورت کاذب صورت گرفته است.
فردریش انگلس، متفکر آلمانی جمله معروفی دارد. او میگوید: «این اسکناس را اختراع کردند که بدون بالا رفتن از دیوار بتوانند جیب مردم را بزنند.»
الان هم در مورد بانک ها همین اتفاق افتاده است. در کنار موسسات مالی مجاز و غیرمجاز، بانکها هم مانند آنها عمل میکنند. در واقع آنها اقتصاد و ثبات اقتصادی ایران را به گروگان گرفته اند.
زمانی که ماجراهای ثامنالحجج پیش آمد، گفته می شد این موسسه ۱۲ هزار میلیارد تومان سپرده جذب کرده است، اما زمان بررسی و تحقیقات مشخص شد این موسسه خیلی کمتر از این مقدار موجودی دارد.
نظر کاربران
چرا یک کارمند بانک پس از بازنشستگی میلیاردره چرا بانکها مالیات نمیدن چرا هرسال بانکها سود و زیان یا بیلان مالی نمیدن جواب نمیدن حساب نمیدن چون هر بانکی یک دولت مستقله با این تفاوت که بجای خدمات به مشتریان ضعیف ازار میدن وبه سپرده گذاران کلان خدمات در کاخ لاکچری قلهک میدن
البته حرف ایشون درسته که اقتصاد گروگان بانکهاست و کار ناشایستی بوده این کاردولت، ولی ضریب فزایندگی پول وقتی هست که این پول به صورت سپرده دیداری تو بانک میرفت، پولی که مستقیم به دست مردم میرسه دیگه ضریب تکاثر نداره و به همون اندازه فقط خلق پول شده.
بخاطر همین همه سنگها می خوره به پیشانی خوزستان ...
سرنوشت مدیران ثامن الحجج چه شد ؟
ضرر و زیان وارده به نظام را چه کسی پاسخگو ست ؟
فقر و بیچارگی مردم ثمره این موسسه و امثال آنست که پول مردم را چپاول کردن