یک اقتصاددان:
طیبنیا نقشی در تیم اقتصادی دولت ندارد
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، گفت که با پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی و موافقت رییس جمهور، علی طیبنیا جایگزین مسعود نیلی در شورای پول و اعتبار شد. شورای پول و اعتبار یک شورای تخصصی است و طیبنیا نه به عنوان یک عضو حقوقی بلکه به عنوان اقتصاددان متخصص در این حوزه به عضویت این شورا در آمده است. شورای پول و اعتبار یک فعالیت اجرایی محسوب نمیشود که بیانگر تغییری اساسی در جهتگیری تیم اقتصادی دولت محسوب شود.
خبرگزاری ایسنا: یک اقتصاددان معتقد است که عضویت طیبنیا در شورای پول و اعتبار یک فعالیت اجرایی محسوب نمیشود که بیانگر تغییری اساسی در جهتگیری تیم اقتصادی دولت محسوب شود.
رحمانی - عضو هیات علمی دانشگاه تهران، اظهار کرد: با پیشنهاد رییس بانک مرکزی و موافقت رییس جمهور، علی طیبنیا جایگزین مسعود نیلی در شورای پول و اعتبار شد. شورای پول و اعتبار یک شورای تخصصی است و طیبنیا نه به عنوان یک عضو حقوقی بلکه به عنوان اقتصاددان متخصص در این حوزه به عضویت این شورا در آمده است.
وی افزود: با توجه به اینکه طیبنیا از اقتصاددانان صاحب نام و دارای سابقه طولانی حضور در نظام تصمیم گیری و اجرایی از جمله شورای پول و اعتبار بوده، حضورش امری طبیعی و انتصابی مناسب قلمداد میشود.
رحمانی خاطرنشان کرد: عضویت در شورای پول و اعتبار یک فعالیت اجرایی محسوب نمیشود که بیانگر تغییری اساسی در جهتگیری تیم اقتصادی دولت محسوب شود و برای تصمیم گیری در مسائل پولی و بانکی لازم است وقفهای در تکمیل بودن اعضای این شورا بهویژه از منظر اعضای متخصص آن به وجود نیاید. از طرف دیگر، با توجه به دیدگاه طیبنیا که اقتصاد دانی دارای دیدگاه معتدل اقتصادی و در راستای علم اقتصاد متعارف شناخته میشود، حضور وی خلاف آنچه که برخی رسانهها ذکر کردهاند، چرخش و تغییر جهت در تفکر سیاستگذاری محسوب نمیشود.
وی ادامه داد: خلاف آنچه برخی به طیبنیا نسبت دادهاند که اقتصاددانی نهادگرا محسوب میشود، اگر بر اساس تعریفی که از نهادگرایی در ایران متداول شده است مد نظر باشد، وی اقتصاددانی نهادگرا محسوب نمیشود، بلکه اقتصاددانی معتقد به سودمند بودن علم اقتصاد متعارف است که نهادگرایی به مفهوم دقیق کلمه نیز بخشی از این اقتصاد متعارف است.
این اقتصاددان افزود: لازم است اشاره شود که تصمیم مسعود نیلی همانند تصمیم هر فردی برای ادامه یک مسئولیت یا عدم تداوم آن قابل احترام است.
حتی اگر تصور کنیم وی هم مانند هر انسان دیگری در حوزه تخصصی خود و تحلیل اقتصاد دارای اشکال باشد که همه ما به عنوان یک انسان در معرض آن هستیم، چیزی از توانایی و ارزش او به عنوان یک اقتصاددان دارای درک عمیق از اقتصاد ایران و صاحبنظر در مسائل اقتصاد کلان کم نمیکند؛ لذا هیچ تقابلی در طرز تفکر این دو وجود ندارد و طیبنیا هم قصد گرفتن جای نیلی را ندارد بلکه صرفا خواسته در کمک به رییس بانک مرکزی در شرایط حساس کنونی همکاری و پشتیبانی داشته باشد.
نظر کاربران
طیب نیا زدسیف با کاهش نرخ سودبانکی عامل اصلی گرانی دلار و طلا و به طبع آن، گرانی های اخیر کالاها هستن نه تحریم! با کاهش سودبانکی سپردگذاران پولهای سرگردان خود رو به سمت دلار و سکه بردن و این عاملی شد برای کاهش دلار و طلا در بازار! که فاجعه گرانی اخیر رو رقم زد.
آخه این بابا حساب پس داده اهل زدوبند نیست
حیف آدم با سوادی در اقتصاد است
پس ایشون آبدارچیه؟؟؟