۷۹۸۱۱۰
۲۱ نظر
۵۰۱۵
۲۱ نظر
۵۰۱۵
پ

حجاریان: سال ۸۸ پوست اصلاحات را کندند

حجاریان؛ تئوریسین اصلاح‌طلب می گوید: معتقدم پس از انتخابات ۸۸ پوست اصلاحات را کنده‌اند پس، ابتدا باید صبر کنیم تا پوست جدید در بیاید و بعد پوست‌اندازی کنیم!

ایسنا نوشت: یک تئوریسین اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است حامیان جریان اصلاحات این جریان را تنها بگذارند، دست از حمایت بکشند و حتی به جریانی مرسوم به براندازی بپیوندند؛ پیش‌بینی کرد که ریزش جدی از سمت حامیان اصولگرایان به سمت جریان اصلاحات صورت خواهد گرفت؛ اما براندازها به چنددلیل از جمله عدم وحدت در فرماندهی،تعارض راهبردها و وابستگی به پول‌های کثیف و وابستگی به برخی کشورهای منطقه شانسی برای پیش‌رفت ندارند.

حجاریان: سال ۸۸ پوست اصلاحات را کندند

سعید حجاریان گفت: اصلاح‌طلبان سال ۹۲ در مخمصه گرفتار شده بودند. از یک سو، رد صلاحیت کاندیدای واقعی‌شان از پیش مشخص بود، از سوی دیگر، آقای هاشمی که رأی بالایی داشت و گزینه مناسبی به حساب می‌آمد، رد صلاحیت شد! لذا فرصت بسیار کمی برای تصمیم‌گیری وجود داشت.

تنها گزینه ما، آقای روحانی بود. با سابقه‌ای که از او سراغ داشتیم، احتمال می‌دادیم با عادی کردن فضا چه در داخل و چه در سطح جهانی اوضاع را از وضعیت بلبشوی مابعد معجزه نجات دهد و نوعی اعتدال را برقرار کند تا در پرتو آن، قدری آلام مردم کم شود و فضایی برای تنفس گشوده شود.

اهم اظهارات حجاریان به شرح زیر است:

*آقای عارف هم در مقایسه با آقای روحانی این توان را نداشت که سیاست خارجی ما را رو به راه کند زیرا روحانی از مدت‌ها قبل در زمینه مذاکرات فعال بود و تیم داشت و امید می‌رفت بتواند سر این مشکل را به بالین نهد. لذا تنها گزینه اصلاح‌طلبان در آن سال، جناب روحانی بود که انتخاب شد. قصد اصلاح‌طلبان این بود، با انتخاب روحانی به مردم فرصتی برای تنفس داده شود و سیلی را که پیش‌بینی می‌شد بعد از هشت سال فعالیت دولت معجزه بر سر مردم آوار شود، کنترل کند. لذا از شعارهای اصلی خود یعنی پیگیری بی تنازل دموکراسی، موقتاً دست کشیدند تا اوضاع بسامان شود.

*ما اگر می‌دانستیم از جانب نیروهای تمامت‌خواه این همه سنگ پیش پای روحانی خواهد افتاد و از آن سو، دولت دست راستی مانند ترامپ بر سر کار خواهد آمد، شاید بهتر بود اساساً عطای انتخابات را به لقایش می‌بخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمی‌زدیم.نه اینکه بخواهم، تنزه‌طلبی کنم اما خود دولت روحانی هم استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت . بنابراین ما به لحاظ اخلاقی هم نمی‌توانستیم وظیفه‌ای در قبال وی داشته باشیم.

*معتقدم پس از انتخابات ۸۸ پوست اصلاحات را کنده‌اند پس، ابتدا باید صبر کنیم تا پوست جدید در بیاید و بعد پوست‌اندازی کنیم!

*بخش عظیمی از مردم، گرفتار مشکلات معیشتی‌شان هستند و شعارهای مذکور در مقطعی از زمان درمیان بخشی از الیت های جامعه سر داده شد و توسط رسانه‌های مجازی بازتاب پیدا کرد. لذا، این که بگوییم مردم از فلان دسته یا گروه به‌کلی بریده‌اند، کمی اغراق‌آمیز است؛ به‌وجود آمده و آنهم به‌خاطر در هم آمیختگی نهاد دین و دولت است.

*اصلاح‌طلبان برخلاف اصول‌گرایان چندان قیم‌پذیر نیستند و هر کدام‌شان، ایده و عقیده ‌مستقل دارند. این ایده‌ها بعضاً سالم و بعضاً با اغراض سیاسی آمیخته است و بخشاً با آلودگی‌هایی همراه است. در میان جناح راست، گوش شنوا از بالادستشان بیشتر است ، مانند شورای دوم تا چهارم که می‌دیدیم برون خموش و درون پر غوغا بود. اما برعکس، اصلاح‌طلبان آنچه را دارند، روی دایره می‌ریزند و به همین دلیل، گزک به جناح رقیب می‌دهند تا این اختلافات را آگراندیسمان (*بزرگ‌نمایی) کنند و استفاده خود را ببرند. در کنار این موارد، مشتی خنّاس هم با لطایف‌الحیل (*حیله‌ورزی) سعی در برهم زدن آرامش دارند و از هر کاهی، کوه می‌سازند و البته،‌ابزارش را هم دارند.

*دولت اساساً عقدی با اصلاح‌طلبان منعقد نکرد که بخواهد از آن عبور کند. یعنی در سال ۹۲، به قدری فرصت کم بود که اصلاح‌طلبان با دولت بر سر موضوعات خاص به ائتلاف نپرداختند و از این گذشته، روحانی برنامه ائتلافی نداشت. منتهی شعارهای روحانی بخشاً برآورده کردن خواسته‌های اصلاح‌طلبان هم بود که به هیچ یک از آن‌ها وفادار نماند و به همین خاطر شاید بتوان گفت، خودش از خودش عبور کرده است.

* زمانی که عرصه بر اصلاحات تنگ شود، مردم به گزینه‌های دیگر فکر کنند. اما من معتقدم، ریزش جدی از سمت اصول‌گرایان به سمت جریان اصلاحات صورت خواهد گرفت،‌ کما اینکه تاکنون این‌گونه شده است؛ پس از ظرف اصلاحات چیزی کم نمی‌شود. از این گذشته، باید به براندازها هم فکر کرد؛ آن‌ها با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان‌اند. اولاً، وحدت فرماندهی ندارند. ثانیاً، راهبردهای مشخص ندارند و حتی بعضی راهبردهای‌شان در تعارض با یکدیگراست. ثالثاً، بعضی از آن‌ها به دولت‌های منطقه‌ای وابسته شده‌اند و از پول‌های کثیف ارتزاق می‌کنند و بعضی دیگر حتی اصول اولیه دموکراسی را در میان خودشان مراعات نکرده ولی ادعا می‌کنند که می‌خواهند دموکراسی را در ایران حاکم کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    باید از ریشه کنده میشد عقده ایها

    پاسخ ها

    • @

      شما اصلاح طلبا همیشه خودتون رو از مردم چند پله بالاتر دیدین و فکر کردین عقل کل هستین در حالی که قده یه نخود عقل فهم و درک سیاسی از کشور و جهان نداشتین.شما به ظاهر خط امامی هستین ولی در باطن هیچ اعتقادی به امامو انقلاب ندارین طرز فکر شما منش شما وابسته کردن کشور به غرب و مستعمره کردن کشور به غربیا مخصوصا آمریکا اینو میشه از دوستان شما که هر ساله فرار میکنن از کشور و پناهنده غرب میشن فهمید! شما اصلاح طلبا اعتقادی به اقتدار ندارین.شماها مدام از سیستم جهانی و دهکده جهانی حرف میزنید و میگید کشور ایران هم باید با دیگر کشورها همسو باشه در حالی که میبینیم کشورهای غربی اروپایی سر منشا فساد هرزگی بی بند و باری و به هیچ اصول و قانونی پایبند نیستن. چرا اینقد شما اصلاح طلبا دوست دارین تا ایران هم مثه باقی کشورها بشه!چه هدفی رو دنبال میکنین؟ موافقت شما با سند 2030 دقیقا همینو نشون میده! شماها میخاین اصول انسانی فرهنگ ایرانی و فرهنگ خانواده رو از بین ببرین به چه قیمتی؟ به قیمت اینکه بقیه کشورها بگن ایران هم شبیه ما شده شبیه ما فکر میکنه؟ لعنت به شما وطن فروشای خائن و وابسته به غرب لیبرال

  • بدون نام

    دیگه چی میخواین از جون ما ، روتو برم ، پوست کلفت!

    پاسخ ها

    • @

      در همه جای جهان احزاب شکل میگیرن تا برای کشورشون مفید باشن تا برای سربلندی کشورشون قدم مثبتی بردار

  • بدون نام

    اصول گرا و اصلاح طلب هر دو يكي هستند براي منفعت طلبي خودتون
    با مردم با اين دو واژه بازي نكنيد

  • بدون نام

    سال88بقول حجاریان پوست اصلا حات را کندند
    وهسته ومیوه ان اشکار شد
    یعنی روحانی وباندش

    پاسخ ها

    • علیم

      ... روحانی اصلاح طلب نیست میانه رو هست . فقط مردم بین بد و بدتر بد رو انتخاب کردن چون اگه رییسی میومد الان یا دلار ۴۰۰۰۰ تومن بود یا داشت خزانه هارو خالی میکرد تا اوضاع اقتصادی رو خوب نشون بده . مثل محمود جونتون ...

    • بدون نام

      علیم،چرند نگو.

  • مردم

    كم چرت و پرت بگو

  • بدون نام

    دیگه حنای شما رنگی نداره

  • سربندی

    انتخاب آزادانه(!) شورای شهر تهران که زبده ترین اصلاحاتچی هاست، به غیر از نابود کردن تهران و انتخاب شهردارانی ناتوان و بعد هم مستعفی چه اقدام مثبتی انجام داده و یا نمایندگان لیست امید جز فعالیت در بازار صرافی و واردات گسترده چه هنری داشته اند

  • بدون نام

    بروباباشماپوست مردم کندیدفرصت طلب هاحناشما یکه رنک نداره خائنین مزدبگیرسعویها

  • علی

    آقای حجاریان عین واقعیت گفته ایشاا... ک حل شه مشکلات.

    پاسخ ها

    • احد صالح

      ههههههههه
      جهانگير و واقعيت گويي ؟

  • بدون نام

    اصلاح طلب و اصولگرا هر کدوم به فکر منافع خودشون هستند به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند و در نهایت هدف مشترکی دارند که بر همگان معلومه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      احسنت

  • احد صالح

    حماقت خودتان بود آقايان اصلاح طلب با تز مسخره فشار از پايين چانه زني از بالا

  • بدون نام

    شما آقا سعید حجاریان از اون منفعت طلبان و احزاب بادی که در ایران فراوانند هستید ورو طناب هیچ حزبی در ایران نمیشه رختی اویزان کرد .دعواهاتون رو بزارید کنار مرفهین بی درد مردم تا کی باید تحمل گرسنگی و نداری رو بکنند .

  • بدون نام

    مردک شما پوست مردم را کندید

  • الهم صل علی محمد و ال محمد

    بله روحانی و نوبخت و بدبخت و ظریف اصولگرا هستن.

  • بدون نام

    چرت نگو ممنون

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج