۷۹۷۸۳۴
۲۴ نظر
۵۰۱۴
۲۴ نظر
۵۰۱۴
پ

اتمام‌حجت ظریف با روحانی درباره توافقنامه پاریس

ظریف وزیر خارجه و زنگنه وزیر نفت در دو نامه جداگانه به روحانی خواستار تسریع در روند تصویب الحاق ایران به کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل و تصویب آن پیش از اجلاس آذرماه این کنوانسیون شدند.

خبرگزاری مهر: محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه و بیژن زنگنه، وزیر نفت در دو نامه جداگانه به حسن روحانی، رییس جمهوری درخواست کرده اند تا الحاق ایران به توافقنامه پاریس مجددا در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شود؛ چرا که به گفته ظریف، ملحق نشدن ایران به این توافقنامه می تواند موجب باز شدن پرونده ای علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل شود.

بر اساس متن سندی که ایران ارائه داده، ایران متعهد می شود که طی مدت زمان ۱۰ سال یعنی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میلادی در راستای کاهش تولید ۲۱۰ میلیون تن کربن گام بردارد که اجرای این تعهد نیازمند هزینه ای معادل ۵۲.۵ میلیارد دلار است. کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد ضمن دعوت کشورها برای ملحق شدن به این کنوانسیون و مشارکت در کاهش تولید گاز کربن، مطرح کرده است که اگر کشورهایی که به این کاهش تولید کربن تعهد می دهند.

اتمام‌حجت ظریف با روحانی درباره توافقنامه پاریس

تعهد خود را در موعد و میزان مقرر معهود از سوی آن کشور عملیاتی نکنند، این کنوانسیون می تواند « هر اقدامی» در مقابل آن کشور داشته باشد. در این شرایط اگر ایران تعهدی برای اجرا داشته باشد و آن را در موعد و میزان معهود عملیاتی نکند، بی شک مورد جریمه قرار می گیرد و چون نوع و شرایط این جریمه مشخص نیست، بنابراین پذیرش تعهد اجرای آن می تواند ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد و جایگاه سیاسی ایران وارد کند.

نامه وزیرامور خارجه به رئیس جمهور به این شرح است:

حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری

موضوع: ورود تدریجی شورای امنیت سازمان ملل متحد به موضوع تغییر آب و هوا

با سلام و احترام؛

به استحضار می‌رساند بحث تغییر آب و هوا برای چندمین‌بار است که طی یک دهه اخیر در شورای امنیت به عنوان بالاترین نهاد امنیتی بین‌المللی سازمان ملل متحد طرح می‌گردد. این اتفاق بیانگر اهمیت روزافزون معضلات ناشی از تغییر آب و هوا در عملکرد شورای امنیت است که به تناوب و در برهه‌های مختلف توسط کشورهای غربی که ریاست دوره‌ای این شورا را بر عهده می‌گیرند، این‌بار توسط سوئد به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت در دستور کار شورا قرار گرفته و تدریجاً موضوع را به رویه‌ای نانوشته تبدیل می‌کند.

به این ترتیب، شورای امنیتی عملاً به موضوع تغییر آب و هوا به عنوان موضوعات امنیت بین‌المللی، ورود پیدا کرده است که در آینده می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای مختلف بخصوص جمهوری اسلامی ایران دربر داشته باشد، کشورهای مخالف طرح این موضوعات در شورای امنیت، روسیه و چین و جنبش عدم تعهد، به مرور زمان و به دلایل مختلف، حساسیت خود را از دست داده و در آینده حتی ممکن است با آن همراهی کنند.

با عنایت به شکل‌گیری مقررات و هنجارهای حقوقی بین‌المللی در زمینه تغییر آب و هوا در سطح جهانی از جمله از طریق موافقتنامه پاریس، ضرورت تسریع در مراحل تصویب موافقتنامه مذکور در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و اجرای آن بر اساس برنامه مشارکت ملی کشورمان و الزامات ناشی از مفاد موافقت‌نامه احساس می‌شود، ارائه توجیهات و پاسخگویی فعال دستگاه‌های تخصصی ذیربط به نگرانی‌های احتمالی می‌تواند مسیر را به این منظور هموار نماید و باعث شود اقدام قانونی کشورمان به موقع و با در نظر گرفتن منافع کشور انجام پذیرد.

محمدجواد ظریف

وزیر امور خارجه

نامه وزیر نفت به رییس جمهوری نیز به این شرح است:

حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی

رئیس‌ محترم جمهوری اسلامی ایران

با عنایت به نامه شماره ۴۹۲۰۵۹۵ مورخ ۱۳۹۷/۶/۳ وزیر محترم امور خارجه به حضرتعالی و رونوشت به این وزارت (تصویر پیوست) با موضوع ورود تدریجی شورای امنیت سازمان ملل متحد به موضوع تغییر آب و هوا، ضمن حمایت از پیشنهاد آن وزارت مبنی بر شروع در مراحل تصویب الحاق جمهوری اسلامی ایران به توافقنامه پاریس، موارد زیر را به استحضار می‌رساند.

۱ـ در سند مشارکت مد نظر معین ملی (INDC) مصوب آبان ماه سال ۱۳۹۴ هیئت محترم وزیران در بخش تعهدات غیرمشروط برنامه‌های جامعی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کشور در نظر گرفته شده است که وزارت نفت نیز به تبعیت از سند مذکور، اقدامات لازم را برای اجرایی شدن آن در دستور کار دارد. امید است بخش‌های مصرف‌کننده انرژی کشور نیز که سهم عمده‌ای در انتشار کربن دارند، به وظایف خود در این رابطه عمل نمایند. اجرای سند INDC در سطح تعهدات غیرمشروط نه تنها مزیتی برای کشور در حوزه بین‌المللی تغییر اقلیم و توافقنامه پاریس است، بلکه با مصرف بهینه انرژی از اتلاف سرمایه‌های ملی کشور جلوگیری می‌شود.

۲ـ در صورت اجرای کامل توافقنامه پاریس و تعهدات مندرج در اسناد INDC کشورها طی دو دهه آینده در نتیجه اجرای برنامه‌های اقتصاد کم کردن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش کارایی انرژی در سطح جهان و همچنین اعمال ضوابط و مقررات سخت‌گیرانه بین‌المللی در رابطه با مصرف و توسعه سوخت‌های فسیلی از جمله نفت و گاز، تقاضای جهانی نفت کاهش یافته و به تبع آن، قیمت نفت و درآمدهای صادراتی کشور محدود می‌شود. این وضعیت در صحنه انرژی جهان فارغ از الحاق کشور به توافق‌نامه پاریس، مسیر خود را دنبال خواهد کرد.

۳ـ با وجود خروج دولت ترامپ از توافق‌نامه پاریس، اما تاکنون ۱۸۰ کشور از ۱۹۲ کشور عضو کنوانسیون تغییر اقلیم به طور رسمی به توافق‌نامه پاریس ملحق شده‌اند که همه کشور از ۱۵ کشور عضو اوپک شامل الجزایر، اکوادور، کنگو، نیجریه، کویت، قطر، عربستان سعودی، امارات و ونزوئلا از جمله این کشورها هستند.

۴ـ اگرچه اجرای طرح‌های کاهش انتشار در حوزه انرژی، دارای توجیه اقتصادی بوده و می‌تواند با مشارکت بخش خصوصی انجام شود، لیکن تأمین سرمایه اولیه مورد نیاز و همچنین دسترسی به فناوری نوین مسئله اساسی است. در عین حال، موضوع تحریم‌ها مانع جدی برای دسترسی به فناوری و منابع مالی بین‌المللی تغییر اقلیم بوده که لازم است ‌دستگاه دیپلماسی کشور این موارد را در سطوح مختلف بین‌المللی مطرح نماید و راهکارهای مؤثر و عملی به دستگاه‌های اجرایی پیشنهاد داد.

در هر حال، عدم الحاق رسمی ایران به توافق‌نامه پاریس، ضمن اینکه می‌تواند کشور را در معرض هجمه‌های بین‌المللی مبنی بر عدم مشارکت در حل یکی از معضلات جهان قرار دهد، فرصت استفاده از مزایای توافقنامه و تأثیرگذاری بر فرآیند تصویب‌ برنامه اجرایی آن و تعدیل موارد محدودکننده‌ی تقاضای جهانی نفت و گاز را از کشور سلب می‌کند. لذا پیشنهاد می‌شود چنانچه حضرتعالی موافقت دارید، دستور فرمایید اقدامات لازم برای تسریع در روند تصویب الحاق جمهوری اسلامی ایران به توافق‌نامه پاریس قبل از اجلاس بیست و چهارم اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (COP۲۴) در لهستان در ۱۲ الی ۲۴ آذر ماه سال ۱۳۹۷ صورت پذیرد.

بیژن زنگنه

وزیر نفت

اتمام‌حجت ظریف با روحانی درباره توافقنامه پاریس

اتمام‌حجت ظریف با روحانی درباره توافقنامه پاریس

اتمام‌حجت ظریف با روحانی درباره توافقنامه پاریس

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بهانه ها پشت سرهم دارن میان.
    اف ای تی اف، سی تی اف ، پیمان آب و هوایی پاریس و...
    باز برجام خوب بود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ساست اصلاح طلبان وقت کشی ست وظریف اینهمه هزینه کردن رفتن برگشتن دبگه‌بس نیست نتیجه صفرتاکی میخوای باموگرینی جلسه بذاری،الهی بمیری که نابودمون کردی

    • بدون نام

      ما در یک دهکده ی جهانی داریم زندگی میکنیم و همه باید به حق بهتر و سالمتر زیستن یکدیگر احترام بگذاریم،به خصوص کشور ما که ادعای تمدن چند هزار ساله داره

    • @

      اصلا چرا هرچی سند و لوایحه تو این دولت داره اعمال میشه؟ چرا این ظریف و ملا حسن همشو نخونده دارن تصویبش میکنن! ...

    • hassan.h

      دنیای عجیبیست آمریکا با قلدری این معاهده را (پس از پذیرش و اجرا )زیر پا گذاشت و هیچ بازدارنده ای بر علیه خود ندید ولی ایران ناچار است بپذیرد و اجرا کند و گرنه...

    • بدون نام

      لطفا تعهد ندین و مردمو بدبخت نکنین. اقای ظریف از این پیمان خارج بشین خودت گفتی هر وقت بخوایم از هر توافقی میتونیم خارج بشیم.

  • بی نام

    باسلام به نمایندگان مردم شریف ومظلوم ایران.لطفا گول این نامه ها ووعده وعیدها و تهدیدات را نخورید پشت سر رهبر ،وبا توجه به فرمایشات آقا در خصوص این کنوانسیون های جهانیکه ایراد برای شما داشتند،پیش رویدوعمق اساس این قراردادها را کنکاش بفرمایید .مواظب باشید گول نخورید.حق یارتان ملت پشتیبانتان

  • نااشنا

    پس تابستان روزی دوساعت برق رو قطع میکردید احتمالا مقدمه ای برای پیوستن به پیمان پاریس بوده؟

    پاسخ ها

    • @

      دقیقا کاربر. من در یه کامنتی راجب این قضیه کامل توضیح دادم ولی متاسفانه سانسورچی سانسور کرد حرفامو.سند پاریس رو بدون اطلاع نمایندگان مجلس و مردم امضاء کردن و اجراش کردن الان برگشتن میگن بایسی تصویب بشه

  • شمس

    چهارتا کارخونه هم مونده میخوان اینها هم تعطیل کنند اگه خوب بود که ترامپ ازش خارج نمیشد این باید هرچه زودتر برکنار شود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ظریف باید استیضاح و برکنار شود
      ...

  • بدون نام

    امریکا از این توافق اومد بیرون حالا ما گیر دادیم بریم و ملحق بشیم؟؟؟ عجیبه

  • بدون نام

    آمریکا دشمن ایران بوده وهست توافق برجام وهیچ توافق دیگری این دشمنی رابه دوستی تبدیل نخواهد کرد وایران باید یکبار برای همیشه تصمیم خود رابگیرد یا ذلت یا اینکه امید به همکاری اروپا وآمریکا را از سر بیرون کردن وروی پای خود ایستادن راه دومی وجود ندارد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شعر نگو الن چهل ساله کجایم شما از کسانی هستید که بهتون رسیده جز 10 درصد هستید90 درصد ملت به نتیجه دیگه ای رسیدن

    • بدون نام

      -

    • hassan.h

      این 10درصد و 90 درصد را از کجا استخراج کردید
      مبنای تعامل ما با همه غربیها متن برجام است
      هر چقدر غربیها به آن پایبند باشند مودت بین ما و آنها زیاد و از تنش ها کاسته خواهد شد و هر چقدر عهد شکنی کنند به تنش و دشمنی دامن زده اند (برجام پیمان صلحیست بیما و دنیای غرب)و

  • بی نام

    حسن عباسی را زندانی نکنید تا ایشان بگویند داستان این دو نامه وزیرچرا وبه چه منظور نوشته شده است.خدایا به ما رحم کن

  • بدون نام

    یکی به من بگه آمریکا که از این‌معاهده خارج شده چه رفتاری باهاش میکنند؟ هر رفتاری که با آمریکا کردند بگذارید با ایران هم بکنند

  • بدون نام

    با توجه به مشکلات زیست محیطی کشورمان وجلوگیری از رنج فراوان مردم خوزستان وبقیه استانها حتما باید به این توافقنامه بپیوندیم.تا هم دولتهای فعلی وبعدی ایران متعهد به رفع این معضلات زیست محیطی شوند هم سایر کشورها برای این مهم به ایران کمک کنند .گور بابای ترامپ که خارج شد مگر ما پیرو ترامپ هستیم که این حرفها را میزنیم.بدون شک هوا واب سالم حق طبیعی مردم است وکارخانجات حق ندارند هوا واب را الوده کنند.مهندسین خوب استخدام کنند تا مشکلاتشان را حل کنند .

  • بدون نام

    ظریف جون خودت جوک نگو دیگه چی برامون مونده ، که حالا یه پرونده دیگه تشکیل بشه ،اروپایی ها دارند ما دور میزنند و تو خودت را به خواب زده ای

  • بدون نام

    دروغ پشت دروغ ...
    تا حالا می گفتم اقدامات داوطلبانه حالا شده اجباری. اگر این توافق خوبه چرا آمریکا ازش خارج شده؟؟

  • علی

    اقای ظریف چرا امریکا به این راحتی خارج شد ولی برا ما پرونده باز میکنند

  • عمار

    وقتی جرات ندارید نظرات همه رو منتشر کنید پس لطفا قسمت نظر خواهی رو حرف کنید
    البته شما هم مثل این دولت مطمئنا خودتون رو به مردم پاسخگو نمی تونید
    میدونم که این مطلب هم خذف میشه
    ولی.....

  • بهلول

    یه نامه هم میزدی به وزیرصنعت تا از تولیداین خودروهای درجه یک جلوگیری کنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج