۷۹۶۶۳۷
۱۶ نظر
۵۰۱۱
۱۶ نظر
۵۰۱۱
پ

روزنامه ایران: تلگرام طلایی، کلاه شرعی است

از هنگامی که در بهار امسال یعنی در دهم اردیبهشت سال ۱۳۹۷، به دستور مقامات قضایی تلگرام فیلتر شد، دستور اکید داده شد که نهادهای دولتی یا وابسته به حکومت از تلگرام خارج شوند و به شبکه‌های اجتماعی جدیدی که مورد حمایت رسمی بود، بروند.

عباس عبدی در روزنامه ایران نوشت: از هنگامی که در بهار امسال یعنی در دهم اردیبهشت سال ۱۳۹۷، به دستور مقامات قضایی تلگرام فیلتر شد، دستور اکید داده شد که نهادهای دولتی یا وابسته به حکومت از تلگرام خارج شوند و به شبکه‌های اجتماعی جدیدی که مورد حمایت رسمی بود، بروند.

از همان زمان به طور مکرر نوشته شد که این کار نه تنها مفید و نتیجه‌بخش نیست، بلکه عوارض زیادی هم دارد. اولین عارضه آن رواج فیلترشکن است که دسترسی به سایت‌های ناهنجار و غیراخلاقی و... را آسان می‌کند. در حالی که بیشتر مردم علاقه‌ای به استفاده از فیلترشکن ندارند و دلیلی هم نمی‌بینند از آن استفاده کنند ولی با فیلتر شدن تلگرام، این منع برداشته شد و حتی استفاده جوانان و نوجوانان نیز از فیلترشکن امری ناپسند تلقی نگردید و این یکی از بزرگ‌ترین زیان‌های فیلترینگ تلگرام بود.

هاتگرام و تلگرام طلایی، کلاه شرعی بر سر تلگرام

زیان دیگرش غیبت نهادها و رسانه‌های رسمی از تلگرام بود. آنها که بعضاً دارای صدها هزار خواننده بودند، از تلگرام رفتند در حالی که در شبکه‌های جدیدالتأسیس کسی نمی‌آمد، لذا خوانندگان‌شان از صدها هزار نفر به زیر 10 هزار نفر رسید و لذا به این طریق زیان بزرگی به اطلاع‌رسانی رسمی زدند.

از سوی دیگر گمان می‌کردند با فیلترینگ تلگرام مردم از آن بیرون می‌روند، ولی پس از یک نزول موقتی، دوباره وضعیت استفاده از آن به جایگاه اول برگشت و مسأله مهم این بود که این کار مردم را در برابر سیاست رسمی قرار داد و دست به مقاومت مدنی زدند و از انجام دستور رسمی و به ظاهر قانونی استنکاف کردند و این بزرگ‌ترین زیان این تصمیم بود.

بنابراین با فیلترینگ که بسیاری نسبت به قانونی بودن آن ابهام داشتند، نه تنها تلگرام را تضعیف نکردند، بلکه آن را از وجود نیروهای رسمی طرفدار حکومت خالی کردند و نظام اطلاع‌رسانی ضعیف حکومت را ضعیف‌تر کردند و استفاده از فیلترشکن را رواج دادند و حرمت تصمیمات قضایی و حکومتی را بیش از پیش خدشه‌دار کردند.

اکنون حدود 6 ماه از آن تصمیم می‌گذرد و در این فاصله با ایجاد برنامه‌هایی به نام ‌هاتگرام و تلگرام طلایی سعی کردند که از بار مشکلات آن تصمیم کم کنند تا در نهایت در روزهای گذشته مهاجرت معکوس به تلگرام از طریق این دو برنامه آغاز شد با این توجیه که:

«وزارت ارتباطات و قوه قضائیه، دو پیام‌رسان طلاگرام و هاتگرام را قانونی می‌دانند و فیلتر نکرده‌اند، بنابراین برای فعالیت در این پیام‌رسان‌ها، منعی نیست.» البته به یاد نداشتند که در حکم فیلترینگ تلگرام آمده بود که: «اعمال مسدودسازی تلگرام باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم‌افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد.»

این رفتار چون کلاه شرعی‌های قدیمی است. در گذشته برای گرفتن ربا، به جای مبلغ ربا، مثلاً یک قوطی کبریت یک ریالی را 10 هزار تومان می‌فروختند تا مصداق خرید و فروش باشد و ربا تلقی نشود، ولی همه می‌دانستند که این کلاه شرعی است. اکنون پس از این همه تجربیات گوناگون در امور اجتماعی و رسانه‌ای نیز دوباره به همان شیوه‌ها متوسل شده‌ایم. معلوم نیست چرا اصل چنین حضوری را حرام اعلام کردند که امروز متوسل به این توجیه یا کلاه شرعی شوند؟ این گونه مواجهه با امور فرهنگی و حکومتی جز خسارت نتیجه دیگری ندارد.

در نهایت هم قضیه عادی‌سازی می‌شود و تنها موجب بی‌اعتباری تصمیمات و احکام صادره می‌شود. نمونه آن خلاف شرع اعلام شدن پرداخت پول پیش به جای اجاره مسکن بود. مثلاً اگر اجاره 30 میلیون تومان، یا معادل صد میلیون پول پیش بود ولی برای مجاز بودن و حرام تلقی نشدن، صد میلیون پول پیش را قرض‌الحسنه می‌نوشتند و هزار تومان هم اجاره ماهانه در نظر گرفته می‌شد!

شاید تصور شود که این تصمیم فقط در مورد تلگرام مشکل داشته است ولی قبلاً در مورد ماهواره هم همین گونه تصمیم گرفته شد. قبل از آن در مورد ویدئو و قبل‌تر در مورد فاکس. بسیاری از تصمیمات فرهنگی همین گونه اتخاذ شده است. باید چه اتفاقی رخ دهد تا مدیران متوجه شوند که این شیوه تصمیم‌گیری ره به هیچ دهی نمی‌برد و جز شکست هیچ نتیجه‌ای ندارد؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بامشاد

    شکست سختی رو متحمل شدن و متشکرم که شادمون کردن... تا باشه از این احکام... خخخ

  • بدون نام

    دروغ و كلاه برداري تو خون ما ايراني ها نهادينه شده و اين كشور و به اينجا رسونده

  • بدون نام

    ول کنید بابا مملکت رو فساد برداشته شما هنو دنبال تلگرام اید؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    عقل ککه نباشههههههههههههههههههههههههه جون در عذابه !!!

  • بینام

    این شکست نیست.الان دقیقا مطالب کاربران رصد میشه.قبلا فقط روسها میدونستن مردم چکار میکنن الان دولت خودمون هم میدونه.فکر کنم جزئیات زندگیه ایرانیا رو همه دنیا میدونن الان

    پاسخ ها

    • محمد

      کاملا درسته وقتی شما اجنبی پرست ها هر پیامرسانی رو بجای پیامرسان ایرانی انتخاب میکنید و هر کالایی میخرید به جز کالای ایرانی بایدهم چنین اتفاقی بیفته و خدارکشکر خودتون نتیجه ی درست رو گرفتید که همه ی دنیا از مردم ایران اطلاع دارن که البته این تقصیر مردم بی فرهنگ ماست

    • بدون نام

      @محمد
      حرف مفت نزن! کو کالای باکیفیت ایرانی؟ همه چیزمون چینیه

  • فرهنگ

    ما با این تصمیم گیران شدیم 80 میلیون

  • محمد احمدی

    بهتره تلگرام رو متصل کنن،،اینطوری بهتره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه بابا نمی دونستم !

  • محمد احمدی

    بهتره تلگرام رو متصل کنن،،اینطوری بهتره

  • بدون نام

    شماها میخواید مردم از گندکاریهایی که تو مملکت میشه باخبر نشند؟ نه عزیزم ما باید بدونیم تو مملکتمون چه خبره حالا تو میخوای تلگرام را فیلتر کنی که چی بشه

  • مثل رهن خونه...؟!

    پول تلگرام بگید تو جیب کی رفت؟

  • بدون نام

    از وقتی گیر دادین به رفع فیلتر تلگرام، وصل شدن فیلترشکن ها خیلی سخت شده کاش دهنتون رو می بستین

  • Nazanin

    مطمئن باشن اگه تلگرام طلایی و هات گرام روکه فارسیه فیلتر بشه تلگرام هم به سرنوشت وایبر و بقیه اپلیکشن دچار میشه الان همه از تلگرام طلایی استفاده می کنند حدود 30 میلیون نفر با اینکه میدونند ایرانیه تلگرام طلایی

  • رضا ارباب

    آفرین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج