۷۹۵۸۹۴
۲۱ نظر
۵۰۰۹
۲۱ نظر
۵۰۰۹
پ

اقدامات دولت برای برچیدن چهره خشن فقر

معاون اول رییس‌جمهوری اشتغال و رفع موانع تولید را دستور کار اصلی دولت اعلام کرد و گفت: با دستور رییس‌جمهوری بنگاه‌های اقتصادی دولتی تا پایان سال ۹۸ به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

ایرنا نوشت: معاون اول رییس‌جمهوری اشتغال و رفع موانع تولید را دستور کار اصلی دولت اعلام کرد و گفت: با دستور رییس‌جمهوری بنگاه‌های اقتصادی دولتی تا پایان سال ۹۸ به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

«اسحاق جهانگیری» روز دوشنبه در مراسم تکریم از «علی ربیعی» و معارفه «محمد شریعتمداری» وزیران پیشین و جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سالن ۱۷ شهریور این وزارتخانه برگزار شد، افزود: رییس جمهوری دستور داده است که تا پایان سال آینده بنگاه های اقتصادی واگذار شوند و در حال حاضر نکته منفی اداره بنگاه ها این است که میلیاردها تومان منابع کشور با بازده اندک اداره می شوند.

وی یادآور شد: اگر این بنگاه ها سالی ۱۰ درصد از سود این منابع را به دولت بازمی گرداندند برای اداره کشور نیازمند منابع پولی نبودیم. در هیچ کجای دنیا برای مدیریت حرفه ای - اقتصادی بنگاه ها براساس من بمیرم تو بمیری رییس هیات مدیره انتخاب نمی شود. مدیران حتما براساس دانش حرفه ای و بهره وری بالا انتخاب شوند.

جهانگیری تصریح کرد: در شرایط تحریم دو خطر از جمله بیکاری و کاهش قدرت خرید کشور را تهدید می کند.در ابتدای دولت این دو مقوله در دستور کار قرار گرفت، اگر خوب دقت نکرده و ایستادگی نکنیم و سیاست گذاری مناسبی نداشته باشیم ممکن است سال آینده بگوییم قدرت خرید مردم شدید کاهش یافته است.

اهم اظهارات جهانگیری به شرح زیر است:

* بنگاه های کشور بد اداره می شوند و این در بنیادها، آستان ها و شرکت های دولتی هم مشهود است، با وجود سرمایه کشور در این بنگاه ها که توقع داریم از چند ۱۰ میلیارد دلار سرمایه ای که در آنها وجود دارد، دولت از سود آن بهره ببرد در آخر دیده می شود که کمک دولتی نباشد از پرداخت حقوق خود عاجز هستند.

* نکته برجسته آن این است که سیاست گذاری های توسعه ای در این مناطق براساس راهبرد بلندمدت متناسب با شرایط و ظرفیت داخلی و براساس سیاست عالمانه برای توسعه خود صورت می گرفت ولی در کشور ما به رغم نیروی انسانی، دانشگاهی و توانمندی که از این دو منطقه کمتر نبودند سیاست گذاری ها ثبات و استمرار نداشت.

*در برخی از این دو منطقه دولت ها با کودتا عوض شدند و دولت های دیکتاتور شدیدی سرو کار داشتند و در برخی دموکراسی عالی وجود داشت نقطه مشترک این دولت ها ثبات و استمرار سیاست های توسعه ای کشور بود و اصرار بر این سیاست ها که منابع مردم را تامین می کرد.تردید نکردند و پیشرفت کردند ولی در کشور گاهی وقتی دولتی عوض می شود سیاست دولت قبلی را کنار می گذارند یا وزیری که عوض می شود سیاست های وزیر قبلی را تغییر می دهد و همین سبب شده موضوع توسعه در کشور عقب بماند.

* وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، وزارتخانه مهمی است و حوزه اجتماعی امروز تعیین کننده است و نمی توان از آن غفلت کرد، مسائل اجتماعی مردم ایران چه آنها که به مسائل مادی و چه آسیب های اجتماعی و چه مسائل سیاسی اجتماعی مربوط می شود همه آنها امروز با هزینه کم برای کشور قابل اجرا است.

* در شرایط قبل از اتفاقات تحریم همواره می گفتیم که کشور با چالش ها و ابرچالش های جدی روبرو است و این مساله برخی اقتصاددانان نیز بارها گفته اند ولی موضوع بیکاری مساله ای جدی ای است که از باب سیاست گذاری در حوزه مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف می شود.

*ایجاد اشتغال در کشور به عنوان اصلی ترین مساله باید در دستور کار قرار گیرد و اگر به مساله بیکاری دقت نکنیم از دست دادن برخی نیروهای فعلی تشدید می شود و از عوارض دوره تحریم این است که که بنگاه های تولیدی با رکود کار روبرو شوند و از طرفی هنر دولت و صاحبان بنگاه ها و مدیران اقتصادی این است که بنگاه های اقتصادی وارد دوره رکود شوند.

* پیش از آغاز تحریم ها ستادهای تسهیل رفع موانع تولید در استان ها تشکیل شد و در این مقطع به این ستادها بیشتر نیازمند و آنها باید در کنار نظام بانکی جدی تر به صحنه بیایند تا از اشتغال موجود حفاظت کنند و از طرفی ایجاد اشتغال جدید هم باید جزو اولویت ها باشد. دولت منابع خوبی را برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته اگرچه در پرداخت از زمان عقب هستیم ولی باید دقت شود چرا که در این پول رانت زیادی نهفته است البته اگر رانت به قیمت ایجاد شغل باشد ما طرفدار رانتی هستیم که موجب توسعه کشور و اشتغال شود.

*موضوع آسیب های اجتماعی از دیگر اولویت های دولت است، اگر توسعه مناطق صورت گیرد بخشی از مهاجرت ها کاهش خواهد یافت و کار اصلی و در دستور کار دولت اشتغال، رفع موانع تولید است و معتقدیم شورای اشتغال باید فعال تر به این موضوع بپردازد.

* در ابتدای این دولت موضوع مبارزه با چهره خشن فقر مطرح گردید، دولت برای این که چهره خشن فقر را دور کند منابع زیادی در نظر گرفت و به همین منظور فقیرترین افراد کسانی هستند که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند و از اوایل سال گذشته دولت میزان مستمری این افراد را برخی تا چهار برابر افزایش داد.

* اینکه برخی می گویند فلانی گفت چهره خشن فقر را برطرف می کنیم هیچ اقدامی صورت نگرفته این قبیل اقدامات تصمیماتی بود که گرفته شد و افزایش مستمری ها صورت گرفت، حال ممکن است برخی بگویند چهار برابر کم است البته درست است ولی توان دولت در وضع درآمدی حتی امسال که درآمد دولت کاهش یافته بود از این بخش ها حمایت کردیم.

* هفت هزار میلیارد تومان برای بخش هایی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند در نظر گرفته شد، آرزو داریم کسی در کشور سر گرسنه زمین نگذارد و باید این تصمیم استمرار داشته باشد و هر سال متناسب با تورم افزایش یابد. تصمیم دیگر دولت بیمه ۱۱ میلیون حاشیه نشین شهرها بود و دولت قبول کرد که هر کس بیمه نشده است بیمه کند و امروز رضایت عمومی از طرح بیمه سلامت توسط مردم احساس می شود.

*کار دیگر دولت سهام عدالت بود که ۶۰ مورد از بهترین بنگاه ها به این سهام تعلق گرفت و ۴۸ میلیون نفر از مردم احساس می کنند که سهمی در این بنگاه ها دارند. به رغم فشارهای برخی که مایل نبودند سود سهام عدالت پرداخت شود ما سال گذشته سود این سهام را به مردم پرداخت کردیم و در ماه های آینده نیز سود بیشتری پرداخت خواهیم کرد و سال آتی سود این بنگاه ها بیشتر می شود. لایحه ای به مجلس داده شده تا سهامداران بتوانند سهام خود را بفروشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • هوشیار

    فقط اگه دولت با مقامات و فرزندان غارتگرشان برچیده شوند حتما فقر هم تو این مملکت از بین خواهد رفت ولا غیر

  • بدون نام

    راست گفت جهانگیری دیگه از فردا همه میرن سرکار باحقوق کفاف زندگی بسه دروغ مایک کیلو گوجه نمیتوانیم بخریم بقران قسم شماچی میگی ریس

  • بدون نام

    چهل ساله که در گسترش فقر کوشش شده چطوری می خواد جمع کندش؟!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینا همش دروغه فقط به فکر دزدی و ایجاد فقر هستند اینا

  • بدون نام

    توفقرراخشن ترنکن تااینجابه شماپیشکش.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایول

  • بدون نام

    شما جیب مردم را نزنید فقرزدایی طلبتان

  • ir.

    خخخ

  • s

    فعلا همین شغل ها را حفظ کنید بقیه پیش کش -دو سه هفته کارخانجات آرد بعلت ندادن آرد توسط دولت با حداقل ظرفیت کار می کنند با این وضع با تعدیل نیرو روبرو خواهند و چندین کارگر بیکار و شغلهای وابسته دچار مشکل میشوند هرماه با یک تصمیم چند نفر چندین نفر هزار بیکار میشوند وسنگ رو سنگ بند نیست

  • خواجه حافظ شیرازی

    اول اول اول باید از خونه های چندین میلیاردی و ماشین چند میلیاردی نقل مکان کنن به یه جای معمولی اگر این مرحله رو انجام دادن که خدا پدر ومادرشون و رحمت کنه و اگر نتونستن این مرحله رو پشت سر بزارن لطفا حرف بیخود به خورد مردم بی نوا ندید

  • بدون نام

    از قدیم مگفتن دروغ گفتن زیاد باعث میشه دماغ تون گنده تر شه راست میگفتن

  • بدون نام

    چقدر حرف وای وای مغزمون ترکید عمل کو

  • بدون نام

    خوشم میاد که با پرروئی تمام آقای شریعتمداری کلی ماشین لوکس وارد کرد بعدش منتقل شد به یک وزارتخانه دیگر. اینا واقعا برای ما مردم به اندازه یک دراز گوش ارزش قائل نیستند.

  • بدون نام

    فقر در جامعه شماها بوجود آوردید .بی توجه به کم درآمدها .وبرای برداشتن آن .با این روش کنونی غیر ممکن است ..باید دخالت دولت را در کارهای عمومی کم کرد .از وارد کردن دستگاه های غیر ضرور خارجی خود داری کرد .از تبلیغات اجناس جلو گیری کرد .به افراد وجوانان زمین واگذار کرد . تشکلهای تعاونی را توسعه داد .به صنایع ایرانی وسنتی اهمیت داد .یارانه سوخت به افراد کم درامد پرداخت .از خط فرهنگ غرب بیرون آمد .و و و و و و و و

  • بدون نام

    روحانی استعفابده شایدبش وگرنه معجزه نمتونه

  • بدون نام

    لعنت خداوند متعال بر تو اقای جهانگیری.....چقد دروغ تحویل میدید اخه.....

  • شرق

    مهاجرت روستا ئیان موردی از فقر وبیکاری است ....پارتی بازی موردی از فقر است برای فقرا ......بزرگ کردن شهر ها موردی از ففر است ......بی توجهی به اقتصاد ملی موردی از فقر است.....اختلاس و دزدی برای بعضی ها شد فقر .....نبود اقتصاد اسلامی شد فقر ......نبود مدیریت کارآمد شد فقر......دنبال تجملات رفتن شد فقر ....مواد مخدر شد فقر ....دور شدن از رسم ورسوم وطنی قومی شد فقر .....فضای مجازی شد فقر.....و و و و

  • محمد

    مگرمشکلات سوریه ویمن حل شده که تازه به فکر ایرانمان افتاده اید ....خخخخ بی عدالتی تاکی اقایونی که خودتان را صاحب کشورمیدانید ما مردم راضی نیستیم که سرمایه کشور ما راجای دیگه ایی خرج بکنید

  • و

    خدا بخیر گرداند برای مملکت .زیر بنای اقتصاد کشور موریانه .چون یکدفعه همه چیز وطنی را زدند کنار

  • رحیم

    چقدر از این اقای جهانگیری متنفرم

  • احمدداودی

    سلام ما بیکارهستم دوفرزند دارم بخدا نمیدانم چکار کنم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج