مظلومیت امام مجتبی (ع) در بیان دکتر شریعتی
زنده یاد دکتر شریعتی در کتاب "حسین وارث آدم" به زندگی امام حسن مجتبی(ع) نیز اشاره ای دارد.
خبرآنلاین: زنده یاد دکتر شریعتی در کتاب "حسین وارث آدم" به زندگی امام حسن مجتبی(ع) نیز اشاره ای دارد.
این بخش از نوشته دکتر شریعتی را می خوانید:
حسن(ع) وارث حکومتی است که از پدر مانده و فرمانده سپاهی است که در درونش نفاق تا اعماق صمیمی ترین یاران وی نفوذ کرده، بهترین افسران و فرماندهان سپاه، پنهانی با پول ها و با زورها و وعده های بنی امیه سر و سِر دارند، و برای یک توطئه بزرگ، یک خیانت بزرگ، معامله می کنند. افسران برای فروش خود با خریداران انسانیت و شرف در دمشق چانه می زنند.
از نظر قلمرو حکومت، حسن(ع) بر یکی از نیرومند ترین و خطرناک ترین و حساس ترین قسمتهای سرزمین اسلامی دستی ندارد و این قسمت یکپارچه به دست دشمن افتاده است.
در خود عراق نیز جناح ها متفرق شده اند. اشراف نسبت به رژیم علوی نمی توانند وفادار باشند و توده به سستی و غفلت گرفتار شده است. خوارج که توده متعصب و از جان گذشته مذهبی اند و قدرت خطرناک عوام اند، روی در روی ایستاده اند و حسن(ع) به عنوان مظهر آخرین تلاش صمیمی ترین و آگاه ترین و مترقی ترین یاران نهضت جدید اسلامی، در برابر جبهه نفاق یا دشمنان داخلی، هر روز ضعیف تر می شود.
و ضعیف تر، تا لحظه دردناک و فاجعه آمیزی، که آخرین تلاش و مقاومت «اسلام عدالت» در برابر «اسلام اشرافیت» پایان می گیرد و صلح با دشمن داخلی تنها راه چاره، یعنی بیچارگی یی است که حسن(ع) ناچار می پذیرد. زیرا شکست خورده است و شکست خورده صلح نمی کند، صلح بر او تحمیل می شود، درست مثل شکست.
حسن (ع) که در مدینه به عنوان رهبر و مظهر تلاش روح انقلاب در برابر «جاهلیت جان گرفته جدید» نشسته، اکنون به صورت یک فرد عادی خلع سلاح شده در آمده است.
وقتی می بینیم که دشمن در داخل خانه امام و رهبر مردم، نیز رخنه کرده، و جاسوسان بنی امیه، در خلوت خانه او، محرم او شده اند! و حتی همسرش را مزدور خود ساخته اند و توسط او مسمومش کرده اند، می توانیم حدس بزنیم که جبهه عدالت و آزادی مردم تا کجا ضعیف شده است! قدرت امام حسن به عنوان رهبر نیرویی که به نام اسلام هنوز دارد مقاومت می کند، به اندازه ای است که وقتی می میرد، در خود مدینه، که شهر جدش و مادرش است، و شهر خانواده او است، و شهر مهاجرین و انصار پیغمبر اسلام است.
امکان این را، که در جایی که خودش می خواهد دفن شود ندارد، در قبرستان عمومی شهر دفنش می کنند! سرنوشت امام حسن، که مظهر تنهایی و غربت در جامعه اسلامی است، حتی در مدینه پیغمبر، نشان می دهد که جبهه حق طلبی در اسلام به کلی در هم شکسته است و ارتجاع جدید کاملاً بر همه جا و همه کس مسلط شده است و همه صحنه ها را فتح کرده است و اکنون نوبت حسین است…
نظر کاربران
روحت شاد
روحت شاد
دکتر شریعتی که بیش از ده سال است مسخره مردم شده، شما هنوز از تار عنکبوت شریعتی خارج نشدین؟
درودبرشریعتی
اگر امام حسن (ع) که در ذات ومنش خود به دنبال صلح وارامش نبود وازسوی وفاداران تنها نمی ماند قیام عاشورا شکل نمیگرفت اگر درست تامل کنیم خواهیم فهمید که در بین دوازده امام از فرزندان علی(ع) حسین با خون خود شجره طیبه را تا به امروز سیراب کرد وتمام این حوادث مانند زنجیر به هم متصل است شاید امام مجتبی بخاطر شرایط موجود از سوی وفاداران تنها شد ولی در روز عاشورا سهم خود را که قاسم بود به اسلام وشیعه تقدیم کرد