۷۹۳۳۶۴
۱۴ نظر
۵۰۱۳
۱۴ نظر
۵۰۱۳
پ

چرا ترامپ از تحریم نفتی ایران کوتاه آمد؟

دولت ترامپ سرانجام با این حقیقت که بسیاری از مدت‌ها پیش می‌دانستند روبرو شد که قادر نخواهد بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

خبرگزاری ایسنا: دولت ترامپ سرانجام با این حقیقت که بسیاری از مدت‌ها پیش می‌دانستند روبرو شد که قادر نخواهد بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

آمریکا قرار است به هشت کشور معافیت اعطا کرده و به آنها اجازه دهد به واردات نفت از ایران به این شرط که در ماه‌های آینده خریدشان را کاهش دهند ادامه دهند.

فهرست نهایی این کشورها روز دوشنبه منتشر خواهد شد، اما این کشورها مطمئنا شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن هستند که در میان چهار خریدار بزرگ نفت ایران قرار دارند. به گفته پیتر کرنان، تحلیلگر ارشد انرژی در واحد اطلاعات اکونومیست، اعلام صدور معافیت‌ها از سوی آمریکا برای هشت کشور به منظور ادامه خرید نفت ایران براین مبنا که آنها حجم خریدشان را کاهش دهند، نشان می‌دهد که حداقل در کوتاه‌مدت دولت ترامپ هدف تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را کنار گذاشته است.

متقاعد کردن کشورها برای توقف واردات نفت از ایران همواره کار دشواری بوده است. از یک سو، حتی اگر دولت ترامپ دست آزاد داشت از نظر فنی دستیابی به این هدف دشوار بود. ایران همچنان نفت خود را ارزان‌تر فروخته و از ارزهای دیگری به جز دلار آمریکا استفاده می‌کند و همچنین به شیوه‌های مختلف برای ارسال محموله‌های نفتی خود روی آورده است. ایران همواره توانسته صادرات نفت خود را حفظ کند.

مهم‌تر از همه بازار نفت دچار محدودیت عرضه بوده و نمی‌تواند حذف نفت ایران را تحمل کند. با وجود این‌که قیمت نفت بیش از ۱۵ درصد در یک ماه گذشته کاهش پیدا کرده اما بازار همچنان دچار محدودیت عرضه است. آمریکا و اوپک با روند سریعی‌ به میزان عرضه خود اضافه کرده‌اند، اما معلوم نیست بتوانند این روند را حفظ کنند. آمریکا ممکن است در سال ۲۰۱۹ شاهد رشد تولید خود باشد و در مورد اوپک تولید بیشتر به بهای کاهش ظرفیت مازاد تولید بوده است.

فضا برای مانور از سوی کاخ سفید همچنان کاملا محدود است. به گفته تحلیلگر واحد اکونومیست، اگرچه نگرانی‌هایی درباره ضعیف شدن تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۹ وجود دارد، اما این واهمه وجود دارد که حذف یک‌باره عرضه ایران باعث جهش شدید قیمت‌ها و مشکل اقتصادهای مصرف‌کننده نفت برای خرید نفت از جای دیگر می‌شود.

عربستان سعودی ممکن است تا حدودی افت عرضه آن را جبران کند اما قادر نخواهد بود به طور کامل این افت را پوشش دهد و بازار را در برابر اختلالات عرضه نقاط دیگر فوق‌العاده آسیب‌پذیر می‌کند، بنابراین دولت ترامپ تا حدودی ناچار شده نرمش نشان دهد، زیرا خریداران نفت بزرگ‌تر به خصوص مانند هند و چین تمایلی برای خاتمه فوری خرید نفت از ایران نداشته‌اند.

شرکت وود مکنزی انتظار دارد پس از آغاز تحریم‌ها ایران در مقایسه با سطح سپتامبر، با کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز دیگر از صادرات نفت روبه‌رو شده و مجموعه صادرات این کشور به یک میلیون بشکه در روز برسد. آن وییس هیتر، نایب رییس بازارهای نفت در وود مکنزی چنین گفت: ما تصور می‌کنیم که عرضه کافی از سوی نقاط دیگر در ماه‌های آینده وجود دارد تا تقاضای زمستانی را تامین کرده و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند. نفت برنت احتمالا حدود ۷۸ دلار در هر بشکه خواهد ماند. مازاد ظرفیت اوپک دو سال قبل چهار تا پنج میلیون بشکه در روز بود، اما هم‌اکنون تنها حدود ۰.۷ میلیون بشکه در روز مازاد ظرفیت دارد که به معنای آن است که بازار در سرمای شدید زمستان یا هرگونه اختلال جدید در روند عرضه، در برابر تقاضای بالا آسیب‌پذیر خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، اگر دولت ترامپ موفق شود صادرات نفت ایران را به صفر برساند، قیمت‌ها بسیار بالاتر خواهد رفت، اما در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای این امر یک مشکل سیاسی در داخل این کشور به وجود خواهد آورد. دولت آمریکا نمی‌خواهد در این زمینه هزینه‌ای پرداخت کند. در عوض در هفته‌های اخیر روشن شده که صادرات نفت ایران متوقف نخواهد شد و برهمین اساس قیمت نفت عقب‌نشینی کرد.

با این حال با وجود امتیازی که داده است، دولت ترامپ همچنان لحن مطمئنی به خود گرفته و تلاش می‌کند نشان دهد که همچنان عزم خود را برای توقف صادرات نفت ایران حفظ کرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نفت میگیرن به جاش کالا غذا و دارو میدن اصلا قرار نیست بهمون ارز بدن

  • بدون نام

    ایران شامل تحریم غذا و دارو نیست نفت میخرن به جاش غذا و دارو میدن

  • بدون نام

    یواش یواش اونکشورهارم وادارمیکنه شماساده واحمقین

  • بدون نام

    به هیچ وجه امکان به صفر رسوندن تولید و فروش نفت ایران وجود نداره , ترامپ کودن و اطرافیان احمقش هم این مطلب رو می دونند از یک کارشناس معمولی صنعت نفت هم بپرسید جوابش اینه که آنالیز نفت هر کشور با کشور دیگه متفاوته , خریداران نفت ایران , تاسیسات نفتی شون با آنالیز نفتی ایران برنامه ریزی شده , امکان جایگزینی در کوتاه مدت به هیج وجه وجود نداره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اظهار فضل بیخودی نکن بجاش یه کم مطالعه کن

  • بدون نام

    نیازی به تحریم نفت نداشت شماها همینجوری هم ...

  • بدون نام

    کی میگه کوتاه اومده. نفت صادر میکنیم و در ازاش غذا و دارو میگیریم. ارزی وارد کشور نمیشود مثل عصر حجر معامله کالا با کالا

  • بدون نام

    ازپول خبری نیست حالاببینید

  • محمدنژاد

    چرا حقایق را میپوشانید! ٨ کشور معاف شده حق تٵدیه وجه نفت خریداری شده را ندارند و صرفٵ ۴۵ درصد وجه را کالای مصرفی آنهم با نظارت امریکا میدهند؟! از این تحقیرآمیزتر هم میشه؟!
    وای بر مسئولی که بی توجه به عزت ایرانی زیر بار این ننگ فروش برود؟!
    تعلل امریکا و ایجاد معافیت نشان ضعف نیست بلکه استراتژی این کشور برای جلوگیری از ایجاد شوک به بازار و افزایش شدید قیمت است که ما باید با ترفند مناسب، این حربه را از امریکا بگیریم.
    یا صادرات نفتی را به بهانه عدم وصول وجه متوقف نمائیم تا با ایجاد شوک قیمتی به بازار عملٵ امریکا را مقابل بازار کنیم! و یا اینکه وجه نفت را تا پایان تحریم برای اقلام مصرفی طبق برنامه امریکا برداشت نکنیم! و این ٢٧ درصد درآمدهای مورد نیاز ارزی را از راهکارهای دیگر چون صندوق ذخیره ارزی و یا انقباض اقتصادی جبران کنیم.

  • بدون نام

    والله ترامپ بیخیال نمیشه داره مارو بدبخت میکنه این مسئولان بی عرضه ی ما هم فقط بلدن زر الکی بزنن خاک تو سرتون کنن بی لیاقتا ، مردم از گرسنگی دارن میمیرن شما هی بگید مرگ بر امریکا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تو نفهم اگر احمق نبودی این حرفها نمی زدی همین طور خیلی راحت حرف بد نمی زدی

  • آرش میرمحمدی

    خیالتون راحت ترامپ از چیزی نمیترسه،رئیس جمهور کل دنیاست فعلآ

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هم ترامپ احمق است هم تو کاربر بی سواد نادان

  • محمد

    خخخخخ نفت درمقابل غذا ودارو....بهتره دیگه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج