۷۹۲۷۳۳
۹ نظر
۵۰۰۶
۹ نظر
۵۰۰۶
پ

کودکان ایرانی نازپرورده بار آمده‌اند؟

یک جامعه شناس، نازپروردگی را آفت جدی تربیت نسل امروز دانست و بیان کرد:‌ ضریب رشد فرزندسالاری نادرست و تأمین تمام مایحتاج فرزندان از سوی پدر و مادر، مسئولیت پذیری اجتماعی فرزندان در آینده را کاهش می‌دهد.

ایسنا: بهروز اسلامی یک جامعه شناس با اشاره به ضرورت جلوگیری از شیوع آفت‌های جدید اجتماعی در تربیت فرزندان، اظهار کرد:‌ سپردن برخی از مسئولیت‌های اجتماعی به فرزندان در محدود خانواده نقش مهمی در اجتماعی کردن و کامل شدن شخصیت فرزندان در بزرگسالی ایفا می‌کند.

وی افزود: متأسفانه در شرایط کنونی برخی از والدین به دلیل آگاهی نداشتن از نحوه صحیح سبک تربیتی، تمام مایحتاج فرزندان خود را از دوران کودکی تا بزرگسالی تهیه و فرصت تکامل رفتاری و اجتماعی که به واسطه بدست آوردن نیازهای فردی از دوران کودکی تا جوانی ایجاد می‌شود را از فرزندان خود می‌گیرند.

مدیر مرکز مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی استان یزد گفت:‌ سپردن یک سری اختیارات به فرزندان از دوران کودکی و هم‌چنین دخیل کردن آنها در برخی تصمیمات خانواده یکی از ضرورت‌های اجرایی برای تربیت صحیح از سوی والدین است.

کودکان ایرانی نازپرورده بارآمده‌اند؟

اسلامی با اشاره به دستورات دینی در حوزه تربیت فرزندان، تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلامی فرآیند تربیت اجتماعی افراد از دوران کودکی را به سه دوره هفت ساله«امیری»، «اسیری» و «وزیری» تقسیم کرده است. در دوره امیری والدین باید به فرزندان خود آزادی بیشتری بدهند و در دوره اسیری فرزندان نباید اجازه انجام هرکاری را داشته باشند و در هفت سال سوم که به عنوان دوره وزیری و برای افراد 14 تا 20 است، فرزندان حکم مشاور و وزیر والدین خود را دارند.

اسلامی، افزایش سن ازدواج و آمار طلاق را از جمله آسیب‌های ناشی از عدم مسئولیت‌پذیری اجتماعی افراد عنوان کرد و افزود:‌ کسانی که در دوران کودکی مسئولیت اجتماعی را آن طور که باید و شاید فرا نگرفتند در زندگی مشترک هم با کوچکترین مشکلی از زیربار مسئولیت شانه خالی کرده و به طلاق روی می‌آورند.

وی با بیان این‌که تمام عوامل اجتماعی چند علیتی هستند، خاطرنشان کرد: خانواده،‌ مدرسه، رسانه‌های جمعی و دوستان چهار عامل موثر در اجتماعی شدن افراد هستند که باید با تدوین سازو کاری منسجم و متحد راهکار مناسبی برای آسیب‌های اجتماعی موجود که عمدتاً‌ به دلیل عدم مسئولیت‌پذیری اجتماعی است مقابله کنند.

این استاد جامعه شناسی، نهادینه کردن پرورش اجتماعی را یکی از ضرورت‌های اجرایی در مدارس دانست و بیان کرد:‌ نظام آموزشی نباید دانش‌آموزان با ضریب هوشی مختلف را تفکیک کند.

مدیر مرکز مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی یزد تفکیک دانش‌آموزان از نظر ضریب هوشی را اقدامی در راستای بازتولید نابرابری نسل آینده عنوان کرد و ادامه داد:‌ تغییر سبک زندگی در خانواده‌ها و فاصله گرفتن از باورهای تربتی درست دینی از دیگر عوامل موثر در شیوع آسیب‌های اجتماعی در فرزندان است.

وی، تغییر رویکرد نظام آموزشی و فرهنگی را یکی از نیازهای جدی توسعه اجتماعی دانست و بیان کرد:‌ این مهم با اصلاح رفتار و تربیت فرزندان در خانواده‌ها محقق می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شرق

    واقعاً کاملاً درست می فرمایند !! بزرگترین آفت!

  • بدون نام

    تمام مشکلات امروزی کشور ما ناشی از از بی تدبیری دولت در زمینه مشاوره های روانشناسی و جامعه شناسی درزمان کودکی تا بزرگ سالی هست

  • شرق

    ناز پروری ورفاه طلبی سبک غربی زندگی کردن بس خطر ناک است .واقعا که باید از این حالت جوانان را به سخت کوشی وقوت بدنی وتحرک بیشتر واداشت . دنیای ماشینی وبرق وعمارتهای تنگ وخفه مدلهای پر زرق وبرق اروپایی آقا.خانم دو قدم راه نمی رود که خسته می شویم .به جای اینکه سبزی را بادست خرد کنند از وسایل برقی که خارجیه درست کرده استفاده می کنند .درصد زیادی از جوانان نیروی بدنی ضعیفی دارند

  • بدون نام

    کودک ایرانی و نازپرورده؟؟؟؟!!!!!! مگه داریم. مگه میشه اونوقت کودک ایرانی فقر پروردست. آقا زاده ایرانی نازپرورده ست.

  • بدون نام

    نگو میخندن

    پاسخ ها

    • و

      کاربر گرامی واقعیت است .به جای خنده باید گریست .بیشتر باید بررسی کرد

  • بدون نام

    همه جای کره زمین اینطوری شده فقط مخصوص ایران نیست

  • بدون نام

    اگر با بچه های افغانستان مقایسه کنید بله

  • بدون نام

    هر کی گفته به قبره پدرش خندیده بره آقا زاده هارو بده یک پدری ازشون دربیارن تا ببینم، کی ناز پرورده است؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج