دلایل افزایش قیمت لبنیات
دبیرانجمن لبنی کشور با بیان اینکه تولید شیرخام در واحدهای سنتی دچار مشکل شده است،گفت: در برخی شرکت های لبنی ورودی شیرخام تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
خبرگزاری مهر: رضا باکری در گفتگو با خبرنگار با اشاره به کاهش تولید شیرخام در کشور و اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده اند تعداد خریداران این کالا افزایش پیدا کرده و همین امر سبب شده ورودی شیر کارخانجات کاهش پیدا کند، اظهارداشت: حدود ۴۵۰ کارخانه لبنی در سطح کشور شیر دریافت می کنند که سال گذشته نیز تعداد آنها همین میزان بوده است.
وی اضافه کرد: از این ۴۵۰ کارخانه، ۱۵۰ کارخانه فعال کامل و باقی نیمه فعال هستند و با ۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت خود کار می کنند.
دبیرانجمن لبنی کشور با بیان اینکه مگر تا خردادماه امسال ما گله و شکایتی داشتیم که شیرخام کم است؟، گفت: تا خرداد ماه چنین مشکلی وجود نداشت، کارخانجات شیر مورد نیازشان را دریافت می کردند، ۱۰ درصد شیر دریافتی به صادرات اختصاص می یافت ضمن اینکه واحدهای تولیدکننده شیرخشک نیز کار خودشان را انجام می دادند در سال گذشته این واحدها حدود ۳۴ هزارتن شیرخشک صادر کردند علاوه بر اینکه ۶۰ هزارتن نیاز داخلی را تامین کرده بودند.
باکری ادامه داد: هر اتفاقی رخ داده به تدریج از خرداد ماه به بعد افتاده و بی ارتباط به مباحث ارزی نبوده، گرانی هایی که رخ داده در گاوداری های صنعتی تاثیر چندانی نداشته اما نمی توان گفت در واحدهای سنتی بی تاثیر بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۷ استان کشور در شرایط خشکسالی و بی آبی قرار دارد، افزود:آیا می توان گفت واحدهای سنتی در روستاهای این استان ها، مانند گذشته و به همان میزان شیر تولید می کنند؟ چنین چیزی امکان دارد؟ می توانیم بگوییم دام ها در این مناطق آسیب ندیده اند؟ به نظر بنده دامداری های سنتی دچار آسیب شده اند.
باکری افزود:بنابراین آن میزان شیری که از این واحدهای سنتی در اختیار ماست بندی ها و واحدهای لبنی سطح شهرها و شهرستان ها قرار می گرفت، در حال حاضر از واحدهای صنعتی تامین می شود.
وی اضافه کرد: می توان گفت کم آبی و خشکسالی، گرانی بیش از حد علوفه و نهاده های دامی و گرانی بیش از اندازه گوشت که این کالا را نسبت به تولید شیر اقتصادی تر می کند، از جمله دلایل کاهش تولید شیرخام در واحدهای سنتی است.
دبیرانجمن لبنی کشور اضافه کرد: در حال حاضر افزایش قیمت گوشت باعث شده علاقه به کشتار دام زیاد شود چرا که قیمت هر راس گاو حدودا بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان است بنابراین طبیعی است که دامداران سنتی که قدرت چانه زنی شان در فروش شیر کم است و شیر تولیدی شان را معمولا دلالان می خرند، رغبت یابد که دامش را به کشتارگاه بفرستد.
باکری درباره اینکه میزان شیرخام ورودی به کارخانجات چه میزان کاهش یافته است؟، گفت: در شرکت های بزرگ این کاهش خیلی شدید است، بعنوان مثال ورودی شیرخام به یکی از شرکت های معروف لبنی ۵۰ درصد کاهش یافته، اگر قبلا ۲۵۰۰ تومان شیر دریافت می کرد الان ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ تن شیر می گیرد، حتی حاضرند شیرخام را به قیمت ۲۵۰۰ تومان بخرند اما نیست، اما میانگین کل صنعت بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.
وی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه قبلا دامداران با واحدهای تولیدکننده شیرخشک در ارتباط مستقیم نبودند و شیر تولیدی را به کارخانجات لبنی می دادند اما الان در ارتباط مستقیم با واحدهای شیرخشک هستند و مستقیما شیرتولیدی را در اختیار آنان قرار می دهند، به همین دلیل ورودی کارخانجات لبنی کاهش یافته است؟، افزود: مگر کارخانجات لبنی، واحد شیرخشک کم دارند؟، بیش از سه چهارم کارخانه های شیرخشک متعلق به واحدهای لبنی است بنابراین این حرف منطقی نیست و این مسائل ربطی به یکدیگر ندارد.
باکری گفت: دعوا بر شیرخشک نیست، این بحث انحرافی است که مطرح شده و الان اصلا بحث سر شیرخشک نیست ضمن اینکه شیرخشک جدا از صنعت لبنی نیست.
هر قیمتی برای شیرخام تصویب کنند، می دهیم/دولت تقصیر خودش را گردن صنایع نیندازد
وی همچنین درباره اینکه گفته می شود افزایش قیمت شیرخام یکی از دلایلی است که باعث شده بحث کمبود این کالا مطرح شود، افزود:هر زمان که بحث افزایش قیمت شیرخام مطرح بود ما اعلام کردیم که مخالفتی نداریم ضمن اینکه با قیمت ۱۴۴۰ تومان نیز مخالف نبودیم.
باکری ادامه داد: بحث ما این بود که قیمت شیرخام را هر میزانی اعلام می کنید مهم نیست ما قبول می کنیم، منوط بر آنکه متناسب با آن قیمت فرآورده های لبنی را نیز تصویب و ابلاغ کنید. در سال ۹۳ دولت قیمت شیرخام را از ۱۱۱۰ تومان به ۱۴۴۰ تومان افزایش داد و باید ۳۲ درصد قیمت لبنیات را افزایش می داد اما تغییر ۱۵ درصدی اعمال کردند بنابراین کارخانجات نیز متناسب با این ۱۵ درصد ۹.۵ درصد آن را به دامدار دادند که ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰ می شد. همان زمان ما را به گناه ناکرده تنبیه می کردند دولت قیمت را تصویب نمی کرد و به صنایع فشار می آوردند انگار صنایع باید به دامداران یارانه بدهند، کارخانجات چنین توانایی ندارند که به دامداران ۱۷ درصد یارانه بدهند.
وی تصریح کرد:در حال حاضر نیز هر قیمتی را که تصویب می کنند، می دهیم، ما را بی دلیل متهم نکنند، دولت تقصیر خودش را گردن صنایع نیندازند، منوط بر اینکه متناسب با آن قیمت فرآورده ها افزایش یابد.
نظر کاربران
چرا اراجیف سر هم میکنید تو کشور کدوم کار دلیل داره که گرونی دلیل بخواد هر کی در هر گوشه ای از کشور که هوس کنه اجناس را گرون میکنه بعد چند نفر کارشناسی میکنن و اتفاق خاصی هم نمیافته
ای بی لیاقتها شما نمیتونید کشور را اداره کنید باید یک جا برید کنار
بی پدرها صادر نکنید یاوارد کنید این تو عقل های فندقی دلتمردان نمی گنجه!؟
من4تاگاودارم ولی شیرنمیدن چیکارشون کنم؟؟
علاوه بر افزایش قیمت کم فروشی رایج شده و هیچ کنترلی بر وزن محصولات لبنی وجود ندارد از اول سال 97تا الان خیلی از محصولات چه قبل از خرداد و چه بعد از خرداد و شهریور افزایش قیمت داشتند و هر بار هم اعلام شد این افزایش ها مجوز ندارند
مردمراهم بکشید راحت شوید
هرورز داره گرون تر میشه. دیروز شیر خریدم 4200 واقعا گرونه. فشار زیادی روی قشر کارگر هست با اینکه بیشتر مالیات از کارگر و کارمند گرفته میشه فشار زیادی روی این قشر هست
بسم الله.دلایل این همه گرونی؟؟؟حالا لبنیات پیش کش.جالبه برای هر چیزی هم عذر بدتر از گناه میارن
حرف مفته بخدا. چه ربطی داره. الان همه ی کارخونه ها از هم خبر دارن که بهم گرون کردن. یا صنفشون گفته چه نشستید ما عقب موندیم گرونش کنیم. نمیدونم چرا سالی سه بار دستمزد و نیرو انسانی گرون نمیشه.
فهمیدیم چقد این بهانه ها را میارید مردم خر شدن حالا باز فردا گرون کنید ما گوسفند عادت کردیم حسن جون بازم بکن
دلیل نمیخاد. خر تو. خره
کم دروغ بگید بابا بی ارزه ها
زر مفت
لعنت بر همه شما باد لعنت
لبنیات کشور را از زیر نظر دولتی بودن باید خارج کرد .
فقط خفه شین چطور آب مفت و برق مفت میره عراق اونوقت اینجا آب برای گاو و دام نیست
... اگرحکلم درسختی هاتوانستند باری ازدوش مردم بردارند ارزش داردوگزنه هزینه کردن وریخت وپاش وغارت بودجه که هنرنیست همه لات هاواراذل ازعهده اش برمی ایند لازم نیست این عده که مدعی خدمت به خداوخلق هستند واحساس تکلیف ووظیفه می کنند مزدم رابچاپند
دلیل نمیخواد... دیگه خر تو خر
چرت پرت نگو
این دلایل کی تمام میشود
کافیه مردم چند روز نخرن، قیمتها برمیگرده.
به دولت امیدی نیست ، خودمون دست به کار بشیم
بی عرضگی دولت و مجلس و....
کاشکی همه تعطیل بشه....
اين روش نا پسند سالهاست رايج شده اول ناياب ميكنند بعد قيمت بالا ميبرند در معنى مردم را با مشكل روبرو ميكنند كه بعدا از فراواني خوشحال باشند و ديگر براى گرانى نق نزنند. مشكل گرانى لبنيات يك روزه قابل حل است با يك بخشنامه ولى انقدر سر دولت و دولتيان شلوغ است كه مجبور هستند الأهم فى الاهم بكنند و فرصت طلبان بزنند و ببرند
گاوداری را اندازی کنین مسئولین بیکارنباشن والا بخدا ثواب هم داره لیاقت خیلی ها بیشتر از این نیست حوصله شون هم سرنمیره هی برن آمریکا واروپا ضعف مملکت وبه اونا بگن براساس گفتهها شون تحریم جدید برامون درنظر بگیر ن
برای گرانی همه چیز در دولت روحانی و جهانگیری دلیل دارند و به بهانه های مختلف گران می کنند.
ما که خدا وکیلی از حرفای این آقای باکری سر در نیاوردیم ایشان مث آقای شیوا تو شورای رقابت میگه .یکی به نعل میزنه یکی به میخ .بخدا مردم دارند داغون میشن .تو رادیو داره میگه هر نفر روزی دولیوان شیر بای.......د بخوره .آخه با کدوم درامد .چرا کسی نمیفهمه بابا بخدا کمرمون از گرانی شکست مرگ بهتر از این زندگیه .
مردم تا کی ساکت خواهند ماند
دلیل نمیخواد عمو جون راحت باش
خودتی با اون اراجیف که گفتی!!!!!!!!
همه چیزدلیل دارهالاحقوقبازنشستهخدارسواتون کنه
دلیل نداره هرکی هرجوری میتونه داره میفروشه برو حالشوببر نه تعزیرات نه قانون نه هیچی جلو این حرج ومرجو چرانمیتونه بگیره خاک بر سرمون
قیمت همه چیز ۲۰۰درصد گران شده هنوز هم ثابت نشده به جز درآمد ما قشر ضعیف جامعه که از پارسال دوبرابر فقیر وبدبخت تر شده ایم درآمد این تورم به جیب مسئولین میرود که این جیب پرشدنی نیست