احتمال تنش آبی بین کشاورزان جدی شد
نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان، با انتقاد از وضع موجود، گفت: اگر روند به همین صورت پیش برود و وزارت نیرو بهعنوان متولی اصلی توزیع آب و همچنین مجموعه دستگاههای دولتی اقدامی برای کمک به کشاورزان معترض حوضه آبریز زایندهرود در اصفهان انجام ندهند، دیر نیست که شاهد این باشیم که بین کشاورزان عزیز و زحمتکش پاییندست زایندهرود در استان اصفهان و بالادست زایندهرود در چهارمحال و بختیاری به خاطر سوءمدیریت مسئولان در حوزه توزیع آب تنشهای شدیدی به وجود آید.
خبرگزاری ایلنا: حسام نظری (عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان اصفهان و نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان) در ارتباط با اعتراضات اخیر کشاورزان قهدریجان، گفت: شهرستان فلاورجان در حدود ۲۷۰ هزار نفر جمعیت داشته و دارای ۳ بخش بوده و شغل اغلب مردم این شهرستان، کشاورزی است. بیاغراق نیست که بگویم ۹۰ درصد از مردم قهدریجان به انواع مشاغل مرتبط با کشاورزی اشتغال دارند. اغلب آنها کشت پیاز انجام میدهند. تا چندسال پیش نیز کشت برنج و سایر محصولات انجام میشد که به خاطر کمآبی، این کشتها دیگر ادامه نیافت.
ثروتمندان دیروز، امروز تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتهاند
وی افزود: قهدریجان خطهای نه فقط مذهبی و سنتی، بلکه شهری شهیدپرور بوده و سهم بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین ۸سال دفاع مقدس داشته و به عنوان شهر نمونه شاهد در شهرستان فلاورجان نیز به شمار میآید. چنین خصوصیاتی موجب شده که روحیه مطالبهگری در این مردم وجود داشته باشد.
تا حدود چند سال پیش آب زایندهرود، به صورت دائم برای مردم جریان داشته و بسیاری از مردم قهدریجان هم به مدد کشت پیاز درآمد نسبتا خوبی داشتند. اما اکنون برخی از همان افرادی که روزگاری ثروتمند، خیر و مستضعفپرور بودند آنچنان دچار فقر و محرومیت شدهاند که تحت پوشش نهادهای حمایت حداقلیای همچون کمیته امداد قرار گرفتهاند. اگر این فاجعه نیست پس نام آن را چه میتوان گذاشت؟
مردم قهدریجان منبع درآمد دیگری جز کشاورزی ندارند
عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان اصفهان ادامه داد: این افراد امکان در پیش گرفتن شغل دیگری را ندارند. بسیاری از آنها کشاورزان پا به سن گذاشتهای هستند که عیالوار بوده و دارای فرزندان و بستگان بسیار زیادی هستند و هیچگونه منبع درآمد دیگری ندارند.
وی تصریح کرد: طرح بن-بروجن، آبرسانی بیحد و حصر به واحدهای صنعتی بزرگ و برداشتهای بیرویه و بسیاری دیگر تصمیمات ناشی از سوءمدیریت، موجب اعتراض و خشم این مردم شده است. با توجه به خوی و اخلاق مطالبهگری این مردم شریف، آنها برای پیگیری وضعیت حقآبههای پایمال شدهشان ناگزیر از اعتراض شدهاند؛ اعتراضاتی که به حق هم هست.
احتمال تنش آبی بین کشاورزان اصفهان و چهارمحال و بختیاری
نظری با انتقاد از وضع موجود، گفت: اگر روند به همین صورت پیش برود و وزارت نیرو بهعنوان متولی اصلی توزیع آب و همچنین مجموعه دستگاههای دولتی اقدامی برای کمک به کشاورزان معترض حوضه آبریز زایندهرود در اصفهان انجام ندهند، دیر نیست که شاهد این باشیم که بین کشاورزان عزیز و زحمتکش پاییندست زایندهرود در استان اصفهان و بالادست زایندهرود در چهارمحال و بختیاری به خاطر سوءمدیریت مسئولان در حوزه توزیع آب تنشهای شدیدی به وجود آید.
خواسته کشاورزان؛ عدالت در توزیع آب
نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان، اظهار داشت: مطالبه این مردم صرفا آب است و نه چیزی بیشتر. آنها اصلا قصد ندارند کاری برخلاف منافع نظام انجام دهند؛ فقط آب مورد نیاز برای کشاورزی را لازم دارند. وابستگی معیشت این مردم به آب برای کشاورزی آن چنان زیاد است که برخی از آنها این روزها از سر استیصال و نومیدی فریاد میزنند: ما را بزنید و بکشید و یا از ایران بیرون کنید. میگویند: مگر ما کشاورزان، جزو مردم این کشور نیستیم؟ آنها خواستهشان این است: باید عدالت در توزیع آب رعایت شود.
وی ادامه داد: متاسفانه وزارت نیرو، مصوبات نهگانه شورای عالی آب را در تصمیماتش لحاظ نمیکند و کشاورزان را نادیده گرفته است. آیا صنایع سنگین واقع در حوضه آبریز زایندهرود در استان اصفهان، رضایت مردم را برای گرفتن حقآبه آنها هیچگاه جلب کردهاند؟ مطالبه آب این مردم بسیار به حق و کاملا قانونی است. هیچگاه نباید فراموش کرد که پدران همین افراد در سالهای قدیم با پول و کار و زحمت فراوان توانستند موجبات احداث تونل اول زایندهرود را فراهم آورند.
نظری تصریح کرد: وزارت نیرو و مجموعه دستگاههای دولتی مرتبط با توزیع آب، مخاطب کشاورزان معترض هستند. اگر مسئولان نتوانند به مطالبات معترضان رسیدگی کنند باید بدانند که این اعتراضات و مطالبات ممکن است مورد سوءاستفاده دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرد.
نظر کاربران
لطفا ا این حربه فریب استفاده نکنید که فقط مردم قدریجان فلان........
باید توجه داشت به مطالبی زیر ودیگه اشگ تمساح نریزند وواقعیت را بگویند دروغ ممنوع
1/ حفر تونل در استان اصفهان در چادگان پشت دریاچه سد زاینده رود برای چیست؟
این تونل که لودر وتریلر در داخلش تردد میکند ودر عمق 90متری زمین هست ب ای انتقال آب به کاشان وکویر هست .
2/کارخانه های بزرگ نابود کننده آب مانند صایع متالوزی ذوب فلرات تعطیل شود .3/کارخانه های سنگبری تعطبل
4/ پالایشگاه تعطیل
5/ کارخانه تولید شیشه های یکبار مصر ف نه فقط در اصفهان بلکه در کل ایران باید تعطیل شود
6/تمام این کار خانه هارا میشود در 200کیلومتری از سواحل دریا های جنوب هم احداث کرد واز بخار مازاد آب دریا درصنایع اب شرب هم تولید کرد .......
در ابن ثورت ما نه رادباتور زمین را سوراخ کرده ایم وباعث گرمای زمین شده ایم ونه باعث نابودی یخچالهای چند میلیون ساله زاگرس....
وقتی همین مسئولین اصفهان با فریب ونیرنگ ور تقسیمات کشوری شرق لریاتن را با یک صورتجلسه صوری ضمیمه خاک استان اصفهان کردند کسی بود بگوید ق اره در آبنده چه بلائی ب یر چسمه ها ورودخانه های کشور ویخچالهای طبیعی که ماخازن آب ایران هستند بباید ؟
وقتی سد رودرودبار لرستان احداث میشود بجز دریچه سد چیز دیگری در لرستان هست؟ در یچه این سد در لرستان بنام لرستان ودرباچه سد دراصفهان !!!!!!!!!!
اینها جایابا ضوبشری هست وباید پاسخگو باشند
آری بایدجنگ آب شروع شده اما تهیه کننده گزارش به جائی رفته که تزویر برایش اشک تمساح ریخته این اندکی از واقعیت است
پس روی درخت نشستن شاخه زیر پارا تراشیدن چه عقوبتی دارد.
ایران سرای من است
با نیرنگ کشور را تخربب کردن بداس ونا بخشیدن
واقا مشگل اب مشگل جدی چرا از تجربه ی کشورهای دیگه استفاده نمی کنیم درست ایران کشور خشکی ولی با مدریت میشه بحران حل کرد
شما یادتون نیست. ولی چند سال پیش کارشناسان گفته بودند جنگ آینده ، جنگ آب خواهد بود. اونوقت سردار سازندگی شما (رفسنجانی) بهمراه کارشناسان درپیتی خودش ملت ساده لوح رو گیر آوردن و تا می تونستن سد سازی کردند و او دولت های بعد او تا میتونستن مجوز حفر چاه به کشاورزان دادند. محصولاتی رو تولید کردند اکثرا غرقابی آبیاری می شدند و آبهای زیر زمینی رو تخلیه کردند. باز این هم یادتون نیست که در زمان شاه ، هویدا گفته بود شرایط آب و هوایی ایران جوری است که ما نمی توانیم تولید کننده خیلی از محصولات کشاورزی باشیم. و جالب اینکه چند روز پیش در خبرها اومد دولت به غیر استانهای شمال کشور کشت برنج در بقیه جاها رو ممنوع کرده.تو خودحدیث مفصل بخوان از این مجمل.
بی برنامه گی وسیاستهای احساسی در توسعه کشاورزی وعدم پیش بینی صحیح از مصارف منابع ابی نتیجه ایی بهتر ازاین نداره !
مگه اصفهانی ها خودشون هرچی دارند را با بختیاریها تقسیم میکنن امروز جنگ جنگ اب هستش هرکی اب نداره مشکل خودش هستش اب هر منطقه برای همون منطقه مورد نیاز هستش
۱۰ سال پیش اساتید بزرگ و متخصصان محیط زیست ، آب، زمین شناس، همه و همه ، چنین روزی رو اخطار دادند ولی مسئولین هردوره ، پشت گوش انداختند و فقط بفکر جایگاه و منصب و اختلاس کردن خودشون بودند و نتیجه این شد که الان هست،، کشاورزان هم وقتی دوره احمدی نژاد از جواز چاه زدنهای بی رویه خوشحال بودند و ایشونو بهترین رییس جمهور میدونستن و صحبتهای کارشناسان را به سخره میگرفتن،، نتیجه این شد که الان می بینند،، متاسفانه ایران بخاطر نداشتن متخصص دلسوز و توانمند به ویرانه تبدیل شد
اگر این آبهای داده شده مخثوص به آبآشامیدن باشد خوب بود
برای معادن وکارخانجات باید از آب دریا استفاده کرد . کشاورزان حق دارند جلو تر ها که معادن جایی نبود .کارخانه ها به حقی آب کشاورزان می خوان .همه چبر ما را نابود کردن