آموزش و پرورش موظف به اجرای سند تحول است
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: برنامه ششم توسعه تاکید دارد که آموزش و پرورش موظف است فقط سند تحول را اجرا کند و هیچ فعالیتی خارج از آن انجام ندهد.
خبرگزاری تسنیم: حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به اینکه کمتر سندی را میتوان مانند سند تحول بنیادین پیدا کرد که از عمق کار علمی و پژوهشی برخوردار باشد،اظهار کرد: هفت سال از زمان تصویب این سند میگذرد و در حال حاضر بین تمام اسناد بالادستی در زمینه علمی، پژوهشی، آموزشی سندی به عمق سند تحول ندیدهام. خود سند تحول نقشه راه است.
وی گفت: این سند با محوریت مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و هیچگونه تناقضی را در آن شاهد نیستیم. در برنامه پنجم توسعه مصوب شد سند تحول بنیادین باید اجرا شود و برنامه ششم توسعه در ماده ۶۳ میگوید آموزش و پرورش موظف است فقط سند تحول را اجرا کند و هیچ فعالیتی خارج از آن انجام ندهد.
آموزشوپرورش در دو موضوع نیروی انسانی و پول نباید حساب پس بدهد اگر نظام تعلیم و تربیت محدود به نیروی انسانی و پول باشد و در چارچوب بودجههای سالانه تعریف شود، آموزشوپرورشی میشود که امروز با آن روبه رو هستیم.
وزیر اسبق آموزشوپرورش عنوان کرد: در سال ۸۸ به آموزش و پرورش وارد شدم و اگر وارد نمیشدم باز هم تصویب سند تحول بنیادین ۷ سال دیگر زمان میبرد.
برای تصویب سند تحول بنیادین ۸ ماه در شورای عالی آموزش وپرورش کار کردیم و کمیته مشترکی بین آموزش و پرورش، حوزه علمیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و آنها هم چندین ماه سند را بررسی کردند و تمام موادی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد براساس اجماع بود.
حاجی بابایی تأکید کرد: یکی از مشکلات آموزش و پرورش اعداد و ارقام است فکر میکنید بنبست فعلی از کجا ایجاد شد؟ سال ۹۲ که بنده وزارت آموزش و پرورش را تحویل دادم فردی که وزیر آموزش و پرورش شد گفت، ۱۵۰ هزار معلم مازاد داریم و در جایی دیگر خطاب به سازمان برنامه و بودجه گفت، ۳۵۰ هزار نیروی مازاد داریم و آموزش و پرورش را میتوان با ۷۰۰ هزار نفر اداره کرد این نوع نگاه باعث شده در حال حاضر ۱۹۴ هزار نفر کمبود معلم داشته باشیم، این چه نوع ارائه آمار و ارقام است؟
وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: جبران کمبود معلم فقط باید از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد اما در دوره حضور آقای مهرمحمدی دانشگاه فرهنگیان ۵ هزار دانشجومعلم گرفت و این یعنی نیمه تعطیل شدن دانشگاه، بنابراین برای رفع جبران کمبود معلم باید سالانه ۵۰ هزار دانشجومعلم پذیرش کنند.
امسال توانستند ۲۵ هزار دانشجو معلم را از طریق کنکور جذب کنند از سوی دیگر از طریق اجرای ماده ۲۸ اقدام به جذب معلم میکنند که در این رابطه وزارت آموزش و پرورش در حال تخلف است.
حاجی بابایی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان مجلس نمیتوانند دولت را مکلف به جذب نیرو برای آموزش و پرورش کنند، بیان کرد: اگر معلم را به جایگاه اصلی برسانیم هر کار غیرممکنی امکان پذیر است.
در برنامه ششم توسعه در مدت ۵ سال دولت مکلف است نظام رتبه بندی معلمان را اجرا کند تا آنها جایگاه هیئت علمی پیدا کنند. ما نمایندگان به دولت میگوییم رتبه بندی را اجرا کنند اما آمدند از قانون مدیریت خدمات کشوری بخشی را برداشته و آن را به عنوان رتبه بندی ارائه دادند.
وی افزود: بودجه دولت برای آموزش و پرورش در سال ۹۷ به ۹ درصد رسیده است یعنی هر سال بودجه آموزش و پرورش کم میشود. اینکه میگویند بودجه ۱۸ هزار میلیارد تومانی به ۳۷ میلیارد تومان رسیده و بودجه آموزش و پرورش دو برابر شده، عوام فریبانه است چرا نمیگویند بودجه دولت چندین برابر شده و در مقایسه با آن بودجه آموزش و پرورش چه رشدی داشته است؟
رئیس فراکسیون فراهنگیان مجلس بیان کرد: اگر بر روی آموزش و پرورش سرمایهگذاری کنیم بهترین سرمایهگذاری است. یک معلم با حقوق یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی چگونه میخواهد به تحول بیاندیشد.
از سوی دیگر اگر مجلس هم بخواهد قانون مصوب کند و هم آن را اجرا کند پس دولت برای چیست؟ چرا دیوان محاسبات و سازمان بازرسی به عدم اجرای قوانین مصوب مجلس نظارت نمیکنند با توجه به اینکه عدم اجرای آنها جرم است.
حاجی بابایی با تأکید براینکه هر کاری در آموزش و پرورش برای رشد دانش آموز انجام دهیم تا معلم را در قله نبینیم به جایی نخواهیم رسید، گفت: قدرتمندترین پشتوانه امنیتی کشور نیروی انسانی است. وقتی در سال ۹۱، ۱۵.۶ درصد بودجه دولت برای آموزش و پرورش بود این رقم در سال ۹۷ به ۹ درصد رسید و هر سال بودجه آموزش و پرورش کاهش یافت.
وی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات مکلف شده است تمام مدارس را هوشمند کند اما چه کسی حال دارد که به دنبال آن برود، مجلس ناظر است و این مسائل را آموزش و پرورش باید پیگیری کند. یعنی ما در مجلس این مسئله را مصوب کردیم و وزیر آموزش و پرورش و ارتباطات مکلفند از محل درآمدها تمام مدارس کشور را هوشمند کنند.
وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش و پرورش هم اکنون در حالت اضطراری قصد دارد دوره تربیت معلم را سه ساله کند و این کار خوبی است در سه سال میتوانند ۱۵۰ هزار دانشجومعلم را تربیت کنند. از سوی دیگر دهها نفر دکترا در آموزش و پرورش داریم که آماده تدریس در دانشگاه فرهنگیان هستند همچنین تمام دانشکدهها استاد دارند و میتوانند آنها را به طور حق التدریس در دانشگاه فرهنگیان جذب کرد.
حاجی بابایی اضافه کرد: اگر بخواهند جذب دانشجو را در دانشگاه فرهنگیان افزایش دهند ما هم در مجلس بودجه کافی به آنها اختصاص خواهیم داد و حمایت لازم را خواهیم داشت اما اراده و قصدی وجود ندارد که بخواهند دانشگاه فرهنگیان را قبول داشته باشند. وقتی خصوصی سازی را کار اصلی خود میدانند یعنی به دانشگاه فرهنگیان ومعلم استخدامی اعتقادی ندارند.
وی تصریح کرد: هم اکنون ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان را ملاک اصلی قرار دادهاند اما باید توجه داشت که استفاده از این ماده در شرایط خاص است.
نظر کاربران
فرهنگیان از این حرفهای تکراری خسته شدن دیگه . هر کی میاد فقط حرف میرنه و شعار میده . آخرش هم طبق معمول هیچی نمیشه
اموزش پرورش بااینهمهکم بودجگی بودجه۵۰۰هزاردانش امورافاغنه رگازکجاوچرامیده وهم وطنانمون تومدرسیه های فرسوده درس بخونن ارپول نفت وگازمعدن ازایرانیا استفاده کنن بعددولت وصداسیماچطورمیگن۳ملیوگ اتباع خارجی توایران هست دروغ توروزروشن ۲۰ملیونن
بدون پول از تحول هیچ خبری نیست.