معاملات در کشور بالا رفت؛ در تهران افت کرد
جدیدترین آمار از بخش مسکن که توسط رییس اتحادیه املاک تهران ارایه شد نشان میدهد در مهرماه سال جاری قراردادهای خرید و فروش در کل کشور ۱۹ درصد افزایش داشته اما در شهر تهران ۳۷ درصد کاهش نشان میدهد.
خبرگزاری ایسنا: جدیدترین آمار از بخش مسکن که توسط رییس اتحادیه املاک تهران ارایه شد نشان میدهد در مهرماه سال جاری قراردادهای خرید و فروش در کل کشور ۱۹ درصد افزایش داشته اما در شهر تهران ۳۷ درصد کاهش نشان میدهد.
مصطفیقلی خسروی اظهار کرد: در مهرماه سال جاری ۵۹۲ هزار و پنج قرارداد خرید و فروش در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۹ درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود: در پایتخت اما شاهد افت ۳۷ درصدی معاملات بودهایم. مهرماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۱ هزار و ۳۲ قرارداد خرید و فروش در تهران داشتیم. این رقم در مهرماه ۱۳۹۶ بالغ بر ۱۷ هزار و ۳۸۱ مورد بوده است.
خسروی همچنین با اشاره به قراردادهای اجاره گفت: در کل کشور ۴۷۳ هزار و ۸۴ قرارداد اجاره در مهرماه به ثبت رسیده که نسبت به سال قبل در همین بازه زمانی ۹ درصد کاهش نشان میدهد. در تهران نیز ۱۵ درصد کاهش قراردادهای اجاره را داشتیم. در مهرماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۳ هزار و ۵۴۰ قرارداد اجاره در تهران به امضا رسیده است. این رقم در ماه مشابه سال قبل ۱۵ هزار و ۸۴۱ مورد بود. علت افت قراردادهای اجاره به دو موضوع اقدام برای خرید توسط شهروندان در کل کشور و مهاجرت از تهران مربوط میشود.
رشد ۲۶ درصدی خرید و فروش در هفت ماهه سال جاری
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران آمار قراردادهای خرید و فروش مسکن در هفت ماهه نخست امسال را نیز اعلام و خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۴۳ هزار و ۶۶ مبایعهنامه (قرارداد خرید و فروش) در کل کشور به ثبت رسیده است. در زمان مشابه سال قبل این تعداد ۳۶۲ هزار و ۳۰۴ مورد بود که نشان میدهد قراردادهای خرید و فروش در کشور ۲۶ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در بخش اجاره اما ۳۶۴ هزار و ۱۹۲ قرارداد در هفت ماهه امسال به ثبت رسیده که با توجه به ۴۱۹ هزار و ۶۲۹ اجارهنامه در همین بازه زمانی سال قبل قراردادهای اجاره ۱۳ درصد کاهش نشان میدهد. این رقم نیز به معنای تمدید اجاره نامه یا اقدام به خرید بوده است.
کاهش قراردادی خرید و اجاره در تهران
به گفته خسروی، در تهران نیز در هفت ماهه امسال ۱۰۵ هزار و ۶۳۷ مورد قرارداد خرید و فروش املاک به ثبت رسیده که با توجه به ۱۲۳ هزار و ۳۸۴ مبایعهنامه سال قبل، شاهد کاهش ۱۴ درصدی معاملات در تهران بودهایم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک یادآور شد: هفت ماهه امسال، اجاره نامه نیز در تهران ۱۵ درصد کاهش یافته است. از ابتدای امسال تا ۳۰ مهرماه ۱۰۷ هزار و ۴۳۵ قرارداد اجاره در تهران به امضا رسیده است. این عدد در هفت ماهه سال قبل ۱۲۶ هزار و ۵۵ مورد بوده است.
متقاضیان واقعی اقدام به خرید کنند
خسروی در پاسخ به این سوال که چه توصیهای به متقاضیان بخش مسکن دارید، گفت: به اعتقاد من کسانی که قصد خرید دارند اقدام کنند. به فروشندهها نیز توصیه میکنم واحدهای خود را بفروشند و با این هدف که مسکن گران میشود خانه را نگه ندارند؛ زیرا اگر قیمتها بالا برود ممکن است در شرایط رکود نتوانند خانه خود را بفروشند و مضافا اینکه در این صورت گران میفروشند و گران میخرند. مسکن پیشران اقتصاد است.
گردش مالی در بخش مسکن باعث رونق اقتصادی میشود و ۱۷۴ شغل کلیدی را راه میاندازد. این اتفاق باعث میشود چرخ حوزههای مرتبط، کارخانجات و صنایع نیز بچرخد و اقتصاد راه بیفتد که برکت آن به کشور و مردم میرسد.
به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در شهریورماه ۱۳۹۷ قیمت مسکن پایتخت در شرایطی کماکان به روند صعودی خود ادامه داد که معاملات در مسیر کاهش قرار گرفت. با این وجود، در شهریورماه ۱۳۹۷ رکورد افزایش ماهیانه و سالیانه قیمت مسکن طی شش ماه اخیر شکسته شد.
آنطور که بانک مرکزی گزارش داد، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی شهر تهران ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۹.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۴.۱ درصد رشد نشان داد. معاملات اما همچون ماههای گذشته سیر نزولی داشت. در شهریورماه ۱۳۹۷ تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۳.۹ و ۳۳.۵ درصد کاهش نشان داد.
نظر کاربران
قبلا نیز به فروشندگان مسکن متوهم تهران که الکی قیمتهای حیابی غیر قابل فروش پیشنهاد میدهند و یه قیمتهای نجومی فروشندگانی که قصد فروش ندارند نگاه میکنند، هشدار داده بودم که نگذارند مستاجران به علت گرانی بیش از حد حبابی قیمت مسکن در تهران به حاشیه ها و شهرستانها کوچ کنند و در انجا خانه بخرند یا اجاره کنند که دیگر این مستاجران، حتی اگر قیمت مسکن به کمتر از نصف هم قیمت حبابیش کاهش یابد باز نمیتوانند برگردند و خانه های مورد فروش تهران تا دهها سال به فروش نخواهند رفت که فروشندگان مسکن متوهم با زیاد شدن عمر بنا و راکت ماندن سرمایه ضرر بسیار شدید وحشتناکی خواهند کرد، در نتیجه فروشندگان واقعی، توهمی فکر نکنند و قیمت دلار و طلا و مصالح ساختمانی و ...... را بهانه نکنند و مستاجران را که امید فروشندگان مسکن است از تهران فراری ندهند، زیرا چطور در حاشیه ها و شهرستانها خریدوفروش افزایش یافته و رونق است ولی در تهران کاهش شدید داشته است؟ .
آمارهای دورغ و کذب، در شهرستانها هم بدتر از تهرانه، گرونی فقط یه شوک خرید میده در کوتاه مدت، بعدش رکود و فاجعه
افزایش قیمت چند ماه قبل تهران الان در شهرستانها اثر گذاشته کاهش یا رکود الان تهران در ماهای اینده در شهرستانها اثر خواهد گذاشت
دروغ بزرگ
این آمارا رو از کجا در میارین بگین برامون اثبات بشه ؟؟