۷۸۹۱۴۸
۵ نظر
۵۰۱۹
۵ نظر
۵۰۱۹
پ

هشدار رییس دادگاه لاهه به آمریکا درباره ایران

رئیس دیوان بین المللی دادگستری تاکید کرد: حقوق ایران که می تواند نقض شده به کالاهای ضروری از قبیل دارو، غذا و همین طور تسهیلات هوایی مرتبط است. از این رو تدابیری که توسط آمریکا اتخاذ شده می تواند پیامدهایی ناخوشایندی داشته باشد و در نتیجه موردی اضطراری است.

خبرگزاری ایرنا:‌ رئیس دیوان بین المللی دادگستری، درباره پرونده اختلافی آمریکا و ایران گفت: دادگاه لازم دانست که عنوان کند آمریکا بخشی هایی از پیمان مودت را نقض کرده است.

عبدالقوی یوسف روز پنج شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گزارشی از اقدامات انجام شده این دیوان در طول یکسال گذشته را ارائه کرد.

وی در بخشی از این گزارش به مساله دعوای ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۸، ایران درخواست بررسی اتهام نقض موارد مربوط به عهدنامه مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی که در ۱۵ ماه اوت سال ۱۹۵۵ در تهران امضا و در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۷ اجرایی شدند، علیه آمریکا را ارائه داد.

رئیس دیوان بین المللی دادگستری افزود: ایران گفت که درخواستش مربوط به تصمیم آمریکا در ۸ ماه مه ۲۰۱۸ برای اعمال مجدد و کامل تحریم و اقدامات محدود کننده علیه این کشور است که مستقیم یا غیرمستقیم، ایران، شرکت ها یا شهروندان ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و پیشتر آمریکا آنها را در نتیجه توافق هسته ای بین ایران و ۵ عضو شورای امنیت به علاوه آلمان لغو کرده بود.

یوسف ادامه داد: در این درخواست آمده است که آمریکا موارد مربوط به عهدنامه سال ۱۹۵۵ را نقض کرده و به نقض آن ادامه می دهد. بر این مبنا ایران از دادگاه خواست که موارد زیر را اعلام کرده و دستور مقتضی را صادر کند.

وی درخواست های ایران را اینگونه برشمرد که «آمریکا، با اعمال تحریم ها در تاریخ ۸ ماه مه تعهدات خود تحت ماده های IV (۱), VII (۱), VIII (۱), VIII (۲), IX (۲) و X (۱) را نقض کرده است»، « آمریکا باید خود، به تصمیم خود، این تحریم های را بدون تاخیر لغو کند» و « آمریکا باید سریعا تهدیدات خود برای اعمال بیشتر تحریم ها را متوقف کند».

رئیس دیوان بین المللی دادگستری اضافه کرد: «آمریکا باید اطمینان بدهد که به هیچ شکلی اقدامی در راستای دور زدن حکم دادگاه در این پرونده نخواهد کرد و تضمین بدهد که این رفتار و نقض عهدنامه ۱۹۵۵ تکرار نخواهد شد»، «آمریکا باید به طور کامل هزینه های ناشی از تقض قوانین بین الملل را بر اساس تصمیم دادگاه جبران کند» و «ایران حق ارائه گزارش به دادگاه در مورد برآورد دقیق خساراتی که آمریکا باید پرداخت کند را محفوظ می دارد»؛ دیگر خواسته های ایران در این دادخواست بود.

یوسف در ادامه نظر دیوان را به این شرح اعلام کرد: خواسته دادگاه این است که دو کشور اختلاف را طی روند صلح آمیز حل و فصل کنند و نقض هایی که ایران از سوی آمریکا عنوان کرده است می تواند بخشی از معاهده باشد.

وی تصریح کرد: مشخص شده که دو کشور نتوانستند طی روند صلح آمیز اختلاف را حل و فصل کنند و دادگاه لازم دانست که عنوان کند آمریکا بخشی هایی از معاهده را نقض کرده است.

رئیس دیوان بین المللی دادگستری تاکید کرد: حقوق ایران که می تواند نقض شده به کالاهای ضروری از قبیل دارو، غذا و همین طور تسهیلات هوایی مرتبط است. از این رو تدابیری که توسط آمریکا اتخاذ شده می تواند پیامدهایی ناخوشایندی داشته باشد و در نتیجه موردی اضطراری است.

یوسف خاطرنشان کرد: آمریکا باید از هر گونه اختلالی در ارسال کالا از جمله دارو، مواد غذایی کشاورزی و تسهیلات هوایی خودداری کند و پرداخت ها نباید شامل هیچگونه محدودیتی باشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    آمریکا هم گفت چشم هر چی شما بگید

  • بدون نام

    پیمان دوستی با آمریکا؟
    مگر زمانی که داشتین که از در و دیوار سفارت آمریکا بالا میرفتین یاد این پیمان نبودین؟؟؟ چند روز دیکه سالگردش باز میرین شعار مرگ میدین بهشون ولی میگین پیمان مودت داریم با آمریکا. هرچند تایید نمیشه ولی حداقل ناظر بخونه کافیه برام که بدونه مردم نظرشون چیه

  • بدون نام

    امریکا با تحریم مردم ایران،مردم را به سوء تغذیه و هزاران بیماری از جمله روحی و روانی و جسمی دچار کرده است!

  • بدون نام

    مرگ بر آمریکا

  • بدون نام

    مردم بهتر از دولت میدانند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج