۷۶ ایرانی در مالزی در صف اعدام هستند
دادگاه عالي شاه عالم مالزي دو مرد ايراني را به جرم قاچاق مواد مخدرشيشه به اعدام و همسر خانه دار يكي از اين دو مرد اعدامي را به ۱۶ سال زندان محکوم کرد. اين احكام درحالي صادر شده است كه حدود ۴۵ روزپيش نيز دادگاه ديگري در مالزي دو خواهر جوان ايراني را به جرمي مشابه به اعدام محكوم كرده بود.
بر اساس آمارهاي موجود طي چند سال گذشته تاكنون حداقل ۷۶ نفر به جرم قاچاق شيشه و ساير مواد مخدر به اعدام محكوم شده اند و بيش از ۲۰۰ نفر در زندانهاي اين كشور در انتظار راي نهايي پرونده خود هستند.
پايگاه خبري مالاي ميل و خبرگزاري مالزي اعلام کردند که يک شهروند ايراني که سال ۲۰۱۱ به جرم قاچاق مواد مخدر در چمدان در فرودگاه کوالالامپور دستگير شده، به اعدام و همسر خانه دار وي نيز به اين جرم به ۱۶ سال زندان محکوم شده اند. اين زوج روي هم يک کيلو و ۳۳۰ گرم ماده مخدر مت آمفتامين حمل ميکردند.
مت آمفتامين که در بازار سياه به نام شيشه معروف است، ماده اي روان گردان ميباشد.قاضي داتوک احمدي اثناوي، اين زن ۳۲ ساله ايراني به نام ثريا - م را به دليل نبود مدارک کافي از مجازات اعدام تبرئه کرد، اما کاظم ح شوهر ۳۳ ساله وي را به اعدام محکوم کرد. اين قاضي مالزيايي گفت که ثريا خوش شانس بوده، چون زنان از مجازات شلاق معاف هستند. وکيل اين زن ايراني اعلام کرده است، او از کار خود پشيمان است.به گزارش ايرنا، دادگاه ديگري در مالزي ميکائيل - ص ۳۹ ساله يک ايراني ديگر را به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم کرده است.
وي که راننده تاکسي است، ۱۵ نوامبر سال ۲۰۱۰ در فرودگاه کوالالامپور در حال قاچاق مواد مخدر دستگير و روانه زندان شد. وي نيز ۷۵۲ گرم مت آمفتامين حمل ميکرده است.دو خواهر ايراني به نامهاي فاطمه و تهمينه ۲۴ و ۲۶ ساله نيز مهر ماه گذشته در مالزي به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند.اين دو، سه سال پيش به جرم قاچاق مواد مخدر در فرودگاه بينالمللي کوالالامپور دستگير شده بودند.
داتوک نورچايا، قاضي دادگاه شهر شاه عالم مالزي در آخرين دادگاه اين دو خواهر، دلايل دو متهم مبني بر بيگناهي و فريب خوردن را قبول نکرد و تمام دفاعيات آنان را بدون سند و مردود خواند تا سنگيني طناب دار سوغات سفرشان شود.اين دو خواهر پنجم مه ۲۰۱۱ هنگام ورود به فرودگاه بينالمللي کوالالامپور دستگير شده و از هر کدام از آنها حدود يک کيلو و ۵۰۰ گرم ماده مخدر شيشه کشف شده بود.زندانهاي مالزي امروزه شاهد تعداد قابل توجهي از زندانيان ايراني به جرم قاچاق مواد مخدر است. آمارها در زمينه تعداد ايرانيان زنداني در مالزي متناقض است.
اين آمار از ۱۷۰ تا ۴۰۰ نفر را اعلام شده، اما سفير ايران در مالزي به عنوان يک مقام رسمي اين آمار را حدود ۲۲۲ نفر اعلام کرده است.به گفته سفير ايران در مالزي تاکنون ۷۶ ايراني در اين کشور جنوب شرق آسيا با مجازات اعدام مواجه شده اند. حال با توجه به طولاني بودن چرخه رسيدگي به پرونده متهمان اين نگراني را ايجاد ميکند که تعداد بيشتري از اين افراد با مجازات اعدام روبرو شوند.
طبق قوانين مالزي، داشتن و حمل بيشتر از ۵۰ گرم مواد مخدر ميتواند، شامل مجازات اعدام شود.درپي احکام دادگاههاي مالزي در مورد اتباع ايران، مرضيه افخم سخنگوي وزارت خارجه ايران اواخر مهر ماه با بيان اينکه مذاکرات ميان ايران و مالزي براي استرداد مجرمين ادامه دارد، گفت: با تصويب نهايي مذاکرات، اين امکان فراهم خواهد شد که زندانيان ايرانياني در صورت اثبات جرم، دوران محکوميت خود را در داخل کشور بگذرانند.وي گفت: توافق استرداد مجرمين ميان ايران و مالزي اکنون در حد پيش نويس است، بعد از کارشناسي و توافق کنسولي ميان دو کشور لازم است که اين توافقنامه به تصويب پارلمان مالزي هم برسد.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين تاکيدکرد: همين که طرف مالزيايي پذيرفته است که پيش نويس اين توافق نامه نوشته شود، اميدوار کننده است و ان شاالله با تصويب اين توافق نامه تسهيلات لازم براي انتقال مجرمين فراهم خواهد شد.جلال فيروزنيا سفير ايران در مالزي نيز پس از اعلام حکم اعدام دو خواهر ايراني در مالزي، با اشاره به اينکه بيش از ۹۰ درصد از ۲۲۲زنداني ايراني در زندانهاي مالزي مجرمين موادمخدر هستند، گفت که ۷۶ نفر از اين زندانيان به اعدام محکو م شده اند.سفير ايران در مالزي همچنين گفت که درخواست رسمي از سوي سفارت ايران براي عفو تعدادي از زندانيان ايراني در مالزي به دفتر پادشاه مالزي ارائه شده و در حال پيگيري است.سردار علي مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ايران اخيرا هشدار داد که قاچاقچيان با پيشنهاد سفر رايگان به مالزي از مردم به عنوان طعمه استفاده ميکنند.
ارسال نظر