کیهان: منع ازدواج زیر ۱۸ سال هدف ۲۰۳۰ است
طرح افزایش حداقل سن ازدواج که از مدتها پیش توسط برخی از اعضای فراکسیون زنان و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح شده بود به صحن علنی راه یافت و با یک فوریت به تصویب رسید. این طرح برای بررسی به کمیسیون اصلی و فرعی مرتبط به لایحه فرستاده شد.
کیهان نوشت: طرح افزایش حداقل سن ازدواج که از مدتها پیش توسط برخی از اعضای فراکسیون زنان و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح شده بود به صحن علنی راه یافت و با یک فوریت به تصویب رسید. این طرح برای بررسی به کمیسیون اصلی و فرعی مرتبط به لایحه فرستاده شد.
ممنوعیت ازدواج افراد زیر ۱۸ سال یکی از اهداف اصلی سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ است که در آرمان ۵ (برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان) به آن تصریح شده است. در راستای اجرای سند توسعه پایدار ۲۰۳۰، آژانسهای ناظر به اجرای اهداف این برنامه توسعهای، به دنبال تحقق هدف ممنوعیت ازدواج افراد زیر ۱۸ ساله تمام کشورهای جهان هستند.
اولین فضاسازی رسانهای علیه ازدواج افراد در سنین پایین در کشور ما نیز توسط مجموعههای معلومالحالی همچون BBC فارسی، آموزشکده توانا، جمعیت امام علی و برخی از انجمنهای بهاصطلاح حامی کودک اتفاق افتاد.
این فضاسازی رسانهای و ارائه آمارهای غلط با همراهی مسئولین دولتی مربوطه و رجوع آنان به برخی از مراجع تقلید بهمنظور گرفتن حکم شرعی برای افزایش سن ازدواج همراه شد. با وجود تلاش زیاد برخی از مسئولین و حتی اغراق و دروغ در ارائه آمار برای گرفتن حکم منع ازدواج افراد زیر ۱۸ سال هیچ یک از مراجع چنین حکمی صادر نکردند و اکثر مراجع قائل به موضوعیت بلوغ در ازدواج افراد بودهاند.
قانون تسهیل ازدواج در سال ۸۴ به تصویب رسیده و با وجود گذشت بیش از یک دهه از تصویب آن هنوز تحقق پیدا نکرده است. با این حال برخی از مسئولین در کشور به دنبال تحریم درصدی از ازدواجهای پایدار و در آغاز سن نیاز بوده و بهجای گفتمانسازی و پیگیری تسهیل ازدواج و کاهش سن آن بهدنبال تحریم ازدواج گروه سنی زیر ۱۶ سال دختران و زیر ۱۸ سال برای پسران هستند.
هم اکنون طرح افزایش حداقل سن ازدواج با دلایلی همچون طلاق بالا در گروه سنی زیر ۱۸ سال، مرگ و میر مادران باردار، ترک تحصیل، رعایت نشدن حقوق کودکان، فقدان بلوغ اجتماعی و فکری و اجباری بودن ازدواجها در این گروه سنی به صحن مجلس راه یافته است.
با بررسی آمارها و پژوهشهای دقیق علمی از جمله گزارش مرکز پژوهشهای مجلس غیرمعتبر بودن این ادعاها به اثبات میرسد. در ذیل به اختصار به بررسی برخی پیامدهای ادعا شده پرداخته میشود:
۱- مطلقه شدن دختران در سنین پایین: طبق آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور، نسبت طلاق دختران در گروه سنی زیر ۱۴ سال به کل طلاقها حدود ۰/۶ تا ۰/۷ در نوسان بوده است. این در حالی است که بیشترین آمار طلاق مربوط به گروه سنی ۲۵-۲۹ سال با ۲۲ تا ۲۴ درصد است. همچنین بیشترین طلاقهای ثبت شده در طول زندگی زوجین مربوط بهطول زندگی کمتر از یک سال است که این امر نیز دلیلی بر رد ادعای برخی موافقین افزایش سن ازدواج مبنی بر اینکه تعداد زیادی از طلاقها در سنین بالا مربوط به افرادی است.
که در سنین پایین ازدواج کردند و بعد از گذشت چند سال طلاق گرفتهاند. لذا با وجود دو آمار بالا نمیتوان مدعی شد که ازدواج در سنین پایین بیشترین طلاق را در پی دارد. بهعلاوه اینکه برخی مشاهدات و پژوهشها نشان میدهند موفقیت ازدواج در سنین پایین بیشتر است.
۲- مرگومیر مادران بهدلیل بارداری در سنین پایین: یکی دیگر از استدلالهای موافقان طرح افزایش سن ازدواج، میزان مرگ و میر بالا برای بارداریهای زیر ۱۶ یا ۱۸ سال است. در حالی که بر اساس گزارش نظام کشوری مراقبت از مرگ و میر مادران تعداد فوت شدگان مادر از سال ۹۳-۸۹ بین ۱ تا ۳ نفر بوده است در حالی که بیشترین آمار فوتشدگان مادر مربوط به گروه سنی بالای ۳۵ سال است و لذا اگر این مورد بهانه تحریم ازدواج در سنین پایین باشد گروه سنی بالای ۳۵ سال نیز باید از ازدواج کردن محروم شوند.
۳- ترک تحصیل: در حالی موافقان طرح افزایش سن ازدواج ترک تحصیل را از عوامل تغییر قانون سن ازدواج بیان میکند که طبق گزارش معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از بین ۱۴۰ هزار بازمانده از تحصیل حدود ۷۰ نفر بهدلیل ازدواج ادامه تحصیل ندادند یعنی کمتر از نیم درصد از افرادی که ترک تحصیل کردهاند. هم چنین پراکندگی استانی آمار ازدواج در سنین پایین نشان میدهد فقط استان سیستان و بلوچستان از هر دو حیث رتبه بالایی دارند ولی در دو استان دیگر که آمار بازماندگان از تحصیل بالایی دارند از نظر ازدواج در سنین پایین رتبه پایینی دارند.
لذا به نظر میرسد اگر نمایندگان محترم دغدغه تحصیل دانشآموزان دختر را دارند بهتر است سایر مؤلفههای ترک تحصیل و محرومیت از آن را مورد بررسی قرار دهند چرا که ۹۹/۵ درصد از دلیل ترک تحصیل دانشآموزان در گرو علل دیگری است که اصلاً مورد توجه نیست.
نظر کاربران
یعنی کیهان موافق ازدواج کودکان زیر ۱۸ ساله؟؟
پاسخ ها
عامو تو ده ما دخترا تو 9 سالگی ازدواج می کنند.
پس 2030 دستاورد بزرگی بود
واقعا برای این افکارت متاسفم کیهان اجتهاد هم با زمانه تغییر می کند اصلا فلسفه اجتهاد تغییرات مثبت در مسائل روزمره مردمه تو معلوم هست چی میگی ؟
سلام،
برای مقابله با توطئه دشمن در افزایش سن ازدواج باید همه دخترها زیر سن قانونی ازدواج کنند تا همه مشکلات کشور یکدفعه حل شود.
بلوغ که فقط جنبه جسمی نداره یه دختر ۱۰ یا ۱۱ ساله هنوز به بلوغ ذهنی کامل نرسیده چون شرایط زمان ایجاب می کنه که بلوغ ذهنی بعد ۱۸ سالگی باشه اما یه عده اهل ظاهر متجاهر که فقط ادای دین دار بودن رو در میارن می گن این کار خلاف است
...
پاسخ ها
واقعا متحجر؛ دنیا روبه جلو ؛؛حضرات به هزار سال گذشته استناد میکنن اینا ادمهای فسیل عقلی میباشند
نشد یه بار نظر بدیم سانسور نکنن
مردی که با یه دختر زیر 18 سال بخواهد ازدواج کنه
مطمئنا مریض جنسی هست
چون این سن برای فهم مسائل زناشویی بسیار کم هست
پاسخ ها
دقیقا حرفت درسته
این یعنی راه را برای انحرافات جنسی باز گذاشتن
کیهان معلوم الحال
واقعا که به لاکپشت گفتین زکی با این سرعتتون در تصویب قوانین
سلطان تملق و چاپلوسی..شریعتمداری و کیهان
تو حتی در این مورد هم ساز مخالف میزنی؟ 2030هم که بگه یا نگه سن ازدواج زیر 18سال چیز خوبی نیست
کیهان چکاره مملکت است که از طرف خودش برای کل مردم ایران واس بدبخت کردن دخترانشون با سن زیر 18 سال تصمیم میگیره
پاسخ ها
والا هیچکاره مملکته فقط مرد پیدا نمیشه تو دهنش بزنه
آخه من نمیفهمم کجای این قانون بده؟؟؟
... چرا با همه چی مخالفی؟؟؟!!!...
...کیهان که باید از تو ترسید نه 2030. آدمای فهمیده این روزنامه کیهان رو میخونن؟؟!! بعید میدونم
یعنی کیهان واقعا با ازدواج کودکان موافقه؟؟؟؟!!!!!!!
یاللعجب، اینا دیگه کین؟!!!!!!!
بچه ای که تمام تصورش از ازدواج فقط یه لباس عروسه ،با چه عقلی برای ازدواجش موافقن؟!!!!!
پناه بر خدا
خدایا کی میشه مردم ایران از دست این شریعتمداری راحت بشن؟ خودشو عقل کل میدونه و تو همه چی دخالت میکنه .. برو بابا ولمون کن
بسیار هدیه ی خوبیه. احسنت.
کیهان با کی کار داره؟ فازش چیه؟ چرا اجازه میدن این افکار کثیف با تیتراژ بالا چاپ شه؟
توروانشناسی علاقه وتمایل جنسی به کودکان راپدوفیلیا میگویندکیهان هم داره این بیماری رودرقالب دین ترویج وتشویق میکنه چقدرهم صغری وکبری چیدکنارهم ولی بهتره اول بری مغزوروان بیمارت رومعالجه کنی
نگان نباش اقای کیهان
بیکاری و ناامیدی ازدواج را کلن تعطیل کرده
اونهایی هم که شانس بیارن ۳۵ تا ۴۰ سال شاید
تازه بچه هم نمی خوان
انشاالله نسل ایرانی ها ور بیفته شاید اینجوری از شر شما خلاص بشن
ولی بازم اقای کیهان ناراحت نباش
سن فاحشه گی با تلاش فراوان غارتگران اختلاس گران و دزدان روز روشن به زیر پانزده سال رسیده
آقای کیهان!حالا بنظر شما بلاخره ازدواج دختران زیر 18 سال خوبه یا بده؟؟؟اول اینو بگو ،مردم بفهمن عهد وزوز شاهه یانه!!!
....اصلن مگه 2030قانون بدی نیست پس چرا کیهان این سند رو چاپ نمیکنه تا همه مردم ببینن و خودشون نظر بدن..این سند اکثره بندهاش حقوق بشریه و بنفع مردم دنیا تدوین شده و خیلی خوبه .شریعتمداری اگه راست میگه بقیه بندهای سند رو تو کیهان چاپ کنه صرفا بخاطر یه بندش که مثل ازدواج در سن بالای 18سال که مورد تائید اقایون نیست به این سند میگنن سند ننگین و بقیه مواردش که برای مردم خیلی خوبه اصلا لحاظ نمیشه و فقط بخاطر این یدونه خوشبختی مردم باید از بین بره چون شریتمداری و اقایون از چنتا بندش خوششون نمیاد.. یکی از بندها ریشه کن کردن فقر و گرسنگی در دنیاس حالا بنظر شما کجای این سند ننگینه ریشه کن کردن فقر و گرسنگی یا ازدواج نکردن در سن زیر 18سال