سرباز هخامنشی راهی خراسان میشود
با پایان نمایش ۱۲ روزه "سرباز هخامنشی" در موزه ملی ایران در تهران، سفرهای استانی این نقش برجسته به برخی موزههای مهم کشور آغاز میشود.
خبرگزاری ایسنا: با پایان نمایش ۱۲ روزه "سرباز هخامنشی" در موزه ملی ایران در تهران، سفرهای استانی این نقش برجسته به برخی موزههای مهم کشور آغاز میشود.
علی اصغر مونسان - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - در گفتوگویی با بیان اینکه این نقش برجسته قرار است در برخی موزههای مهم کشور به نمایش درآید، میگوید: در اولین سفر این اثر تاریخی و ارزشمند، قرار است سرباز هخامنشی در موزه بزرگ خراسان به نمایش درآید.
معاون رییس جمهور تاکید میکند: براساس برنامهریزی انجام شده، بعد از خراسان نیز قرار است این اثر تاریخی و ارزشمند به موزه بزرگ زاهدان منتقل شود.
او با بیان این که سرباز هخامنشی حتما در شهرهای بزرگی چون تبریز و اصفهان نیز نمایش داده میشود اما هنوز شهرهای دیگر به صورت مشخص، تعیین نشدهاند، اظهار میکند: مدت زمان نمایش این اثر در هر کدام از شهرها نیز براساس زمانِ مشحص شده توسط موزههای شهرها مشخص میشود.
پیامِ نمایش سرباز هخامنشی در تختجمشید قویتر است
بعد از اظهار نظر معاون رییس جمهور در مورد انتقال نهایی این اثر تاریخی به کاخ شورا در تختجمشید و نصب آن در مکان اصلی خود، برخی صحبتها مبنی بر بهتر بودن شرایط در صورت نگه داشتن این اثر در موزه ملی ایران مطرح شد. اما محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری موافق ماندن این اثر در تهران نیست.
او در گفتوگو با ایسنا در این باره میگوید: اگر اثر در تختجمشید و در جای اصلی خود بنشیند، پیامی فراتر از این موضوعات برای جهانیان دارد. این یک اثر و یک قطعه از اصل بناست که کنده شده و به خارج از کشور منتقل شده بود. بنابراین وقتی سرجای خود برگردد، از یک سو اصالت آن حفظ میشود و از سوی دیگر دنیا متوجه میشود که قطعات چنین مکان مهمی از کشور خارج شدهاند.
وی ادامه میدهد: برخی موزهداران دوست دارند این اثر در موزه ملی ایران باقی بماند، آن یک نگاه محترم از سوی دیگران است. اما اگر بعد از برگزاری این نمایشگاهها آن اثر، سرجای خود بنشیند، پیام آن برای قطعات بعدی و بازگشت سریعتر آنها به کشور است.
طالبیان با بیان اینکه اگر این اثر را در موزه نگه داریم، این کار، پیام مناسبی برای قطعات بعدی که به تهران منتقل میشوند را ندارد، تاکید میکند: به مرور قطعاتِ تاریخی که تکهتکه از کشور خارج شدهاند، با معرفی افراد فرهنگی راه خود را پیدا میکنند و به کشور برگردانده میشوند، در ادامه ما با انجام کارهای حقوقی میتوانیم این آثار را زودتر به کشور برگردانیم.
بازدید ۶۰۰۰ نفر از سرباز هخامنشی
جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران نیز در گفتوگو با ایسنا از بازدید بیش از شش هزار نفر از نقش برجسته سرباز هخامنشی در موزه ملی ایران در تالار ایران باستان خبر میدهد.
او اظهار میکند: آمار بازدید نمایشگاه تک اثر نقش برجسته سرباز هخامنشی استردادی از آمریکا در ۱۵ تا ۲۷ مهر امسال جمعا شش هزار و ۳۱۹ نفر بوده است که از این تعداد سه هزار و ۲۹۷ نفر گردشگر خارجی بودهاند.
به گفتهی وی، این اثر تاریخی و ارزشمند در پایان روز ۲۷ مهر، از تالار ایران باستان جمعآوری بستهبندی میشود، تا با حضور امین اموال موزه بزرگ خراسان در موزه ملی ایران، این اثر به وی تحویل داده شود و پس از ان که این موزه بزرگ خراسان آمادهی نمایش سرباز هخامنشی شد، آن برای مدت زمان مشخصی که هنوز معلوم نیست، در آن موزه به نمایش در میآید.
نظر کاربران
روحانی....ی تکه سنگ ورداشتی اوردی اخر .بگو ببینم شکم پر میکنه اب میشه نان میشه....چقد مسخره ای تو.....دوباره داری سر مردم با ای گرم میکنی.. .اخه چطو میتونم رب گوجه بخرم ۲۰هزار تومان
انگار خبری ازدلواپسان ویا روزنامه کیهان دراین مغوله نیست اظهار نظری نکرده اند من منتظر بودم اعلام کنند این سر هخامنشی مظهر کفر است باید از بین برود
حالا این سرباز هخامنشی را اونقدر جابجا کنید یا بیفتد بشکند یا سرقتش کنند یا عوضش کنند.
حالا خیلی مهم. حالا یک جنگی هم داریم برای این سر سرباز که تو کدام شهر باشه کاشکی بدبختی مردم بیشتر واستون مهم بود تاابن سر سرباز ای خدا یکمی تفکر به مسولین. یاعلی