دعوای تازه بر سر اس - ۴۰۰ روسیه
واشنگتن تصمیم هند در مورد خرید سامانه ضدهوایی اس۴۰۰ از روسیه را شکست بزرگی برای سیاست خارجی خود تلقی میکند.
خبرآنلاین: واشنگتن تصمیم هند در مورد خرید سامانه ضدهوایی اس۴۰۰ از روسیه را شکست بزرگی برای سیاست خارجی خود تلقی میکند.
روزنامه نزاويسيمايا گازتا در تحلیلی پیرامون خرید موشک های اس400 هند از روسیه نوشته است:
واشنگتن تصمیم هند در مورد خرید سامانه ضدهوایی اس۴۰۰ از روسيه را شکست خود تلقی میکند. آمریکا سعی بر سلطه در بازار اسلحه دارد اما در دهلی اعلام ميشود همکاری نظامی با روسيه برغم تهدید تحریم ادامه داده ميشود.
این چالش برای آمریکا در حالی مطرح میشود که ظاهراً واشنگتن نیاز به تغییر راهبرد نظامی خود دارد؛ و در این در حالی است که سابقاً واشنگتن بخش قابل توجهی از توان خود را صرف مقابله با نیروهای تندرو اسلامگرا می کرد حال آنکه باید همۀ توان خود را صرف بازداشتن روسيه و چین کند.
آمریکا، ترکیه (کشور دیگر مایل به خرید سامانه ضدهوایی اس۴۰۰) و هند را متحدان کلیدی خود مینامد. هرچند رئیس ستاد نیروی زمینی هند با این دیدگاه موافق نبوده و میگوید دهلی سیاست مستقل پیاده کردن و خرید اسلحه از روسيه را ادامه میدهد. اما نظامیان آمریکایی از این بیم دارند که سامانه ضدهوایی اس۴۰۰ میتواند به مثابه چتر مجازی عمل کرده و آزادی عمل ایالات متحده در میدان نبرد را محدود میکند.
در این میان رئیس ستاد کل آمریکا اعلام کرده است که آمریکا باید نیروها و امکانات ارتش را به شکلی توزیع کند که بتوان توجه بیشتری بر روسيه و چین داشت.
پنتاگون اعلام کرده این سیاست برای اعمال فشار بر مسکو و پکن است و روسيه و چین باید درک کنند که برغم عملیات موفق در برخی مناطق، آنها با سیاست های جدیدشان در معیار جهانی با آمریکا وارد نبرد میشوند.
به نظر میرسد متعاقب این راهبرد، حضور نظامی آمریکا در آفریقا و خاورمیانه (در وهله اول عراق، سوریه و افغانستان) کاهش خواهد یافت. رئیس فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی میگوید فروش سامانههای روسی به هند به معنی دشوارتر شدن رویارویی با نیروهای مسلح روسيه خواهد بود.
اما روسيه در این شرایط چکار باید کند. ویکتور لیتوفکین (Viktor Litovkin) سرهنگ بازنشسته و صاحبنظر نظامی میگوید اظهارات مقامات آمریکایی تازگی ندارد و روسيه همیشه در ردیف دشمنان طراز اول آمریکا قرار داشت. بنظر وی آمریکا از مبارزه با تروریسم روگردان شده زیرا مبارزه با آن به هزینه چندان نیاز ندارد. اما سرمایه گذاری علیه روسيه و چین واقعاً کلان خواهد بود. این رویکرد به نفع صنایع دفاعی آمریکا است.
روسلان پوخوف، مدیر مرکز تحلیل راهبردها و فن آوریها در گزارشی در سایت شورای روابط بینالملل روسيه دربارۀ خرید اس۴۰۰ هند از روسیه نوشته است:
هند همراه با چین بزرگترین خریداران اسلحه از روسيه هستند. بسته قراردادهای تسلیحاتی روسيه و هند به ۳۵ میلیارد دلار بالغ ميشود. این همکاری تنگاتنگ در بازار اسلحه که آمریکا در آن در جای اول است نمیتواند باعث نگرانی واشنگتن نشود. واشنگتن میخواهد هند از آن اسلحه بخرد. آمریکا، برای بیرون راندن روسيه از بازار، حتی قانون تحریمهای آمریکا (CAATSA) را تصویب کرد. طبق قانون نه تنها شرکتهای روسی بلکه شرکای خارجی آنها هم تحریم میشوند که هند بین آنها است. ولی برغم این فشار گستاخانه، هند از مقاصد خود منصرف نشده است.
روسيه و هند برای مقابله با این تحریمها اموری چون معامله با ارز ملی را بررسی میکنند ولی انتقال به ارز ملی روند بغرنجی است و فعلاً که فروش جنگندههای "سوخوی ۳۵" روسيه به اندونزی به تعویق افتاده است.
روسلان پوخوف به روزنامه ماسکوفسکی کامسامولتس میگوید این قرارداد برای روسيه فوق العاده مهم است زیرا کمک میکند در شرایط شدت یافتن تحریمها و کاهش بودجه دفاعی، امکاناتی برای خرید اسلحه ارتش فراهم کند و شرکتهای دفاعی روسيه امکانات لازم برای تحقیق و تولید تسلیحات نسل بعد بدست آورند.
ولی جای تردید نیست که در مورد پرداخت مبلغ معامله مشکل ایجاد می شود و جنبه نامطلوب دیگر اینست که هند به کندی ولی بطور پیوسته در جهت نزدیک شدن به ایالات متحده حرکت میکند.
البته هند قصد ندارد به ساز آمریکا برقصد و میخواهد موقعیت خاص داشته باشد ولی روشن است که به سوی آمریکا حرکت میکند و سیاست ضد چین نیروی محرک اصلی این حرکت است. اما روسيه بطور فزاینده از چین حمایت میکند. لذا ميشود انتظار داشت هند بزودی بزرگترین خریدار روسيه نباشد.
نظر کاربران
راز این درگیریها بین روسیه و آمریکا اینه که این دو کشور با اینکه این سامانه هارو میفروشن ولی به صورت پنهانی میتونن سامانشون رو کنترل کنن و اگر زمانی خودشون مورد حمله قرار گرفتن اونوقت کنترل سامانه هاشون رو حتی در هند ،ترکیه یا ایران به دست بگیرن و از خودشون دفاع کنن
پاسخ ها
پس چرا در سوریه موشکهای روسی هواپیمای روسی رو زد بیست نظامی روس به درک واصل شدند.
عجب دنیایی . تهدید
کومونیست چرا نظر منو نذاشتی؟!