۷۸۱۰
۱۸ نظر
۵۰۸۵
۱۸ نظر
۵۰۸۵
پ

نگاهی به غزل‌های دیروز و متلک‌های امروز؛

رواج متلک‌گویی‌های جنسی در خیابان ها

متاسفانه آزارهای خیابانی را می توان در ۲ گروه کلامی و فیزیکی خلاصه نمود که بر اساس شخصیت و پایگاه اجتماعی افراد، گروه بندی آزارها تعیین می‌شود.

شاید شما این جملات را تا به حال شنیده باشید:«خانم ببخشید مستقیم از کدوم طرفه؟! خانم شماره کفشمو بدم؟!»متلک گویی یکی از آسیب های اجتماعی است که از گذشته رنجش خاطر بانوان را به دنبال داشت.

این متلک گویی خیابانی امروزه اما شکل دیگری به خود گرفته و کار تا به آنجا پیش رفته که پا از تکه پرانی‌های ساده گذشته و مطالبی خلاف عفت عمومی مطرح می‌شود.

متلک گویی‌ها محتوای جنسی به خود گرفته است
دکتر مجید ابهری متخصص علوم رفتاری، آسیب شناس اجتماعی پژوهشگر و استاد دانشگاه دراین باره گفت: متلک گویی از آسیب‌های خیابانی آزار دهنده برای قشر بانوان است. متاسفانه آزارهای خیابانی را می توان در دو گروه کلامی و فیزیکی خلاصه نمود که بر اساس شخصیت و پایگاه اجتماعی افراد، گروه بندی آزارها تعیین می شود.

این آسیب شناس ادامه داد: با توجه به افزایش ظواهر نامناسب بعضی زنان و کم رنگ شدن ارزش‌های اخلاقی و دینی در برخی از جوانان امروزی با نوع گستاخانه تر آزارهای کلامی مواجه شده ایم. اگر تا دیروز این گونه الفاظ جنبه سربه سر گذاشتن، شوخی یا جلب توجه زنان بود؛ امروزه آزارهای کلامی با محتوای جنسی باعث وحشت و گریز رفتاری می شود. از نگاه رفتارشناسی استفاده از این گونه عبارت ها نشانه ضعف تربیت خانوادگی و کمرنگ شدن ارزش های اخلاقی در جامعه است.

متلک گویی ریشه در عقده های دوران کودکی دارد
سمیه حداد رنجبر مدرس دانشگاه و روانشناس علوم تربیتی اشاره می‌کند که ریشه‌های متلک پراکنی ها مربوط به عقده‌های درونی دوران کودکی است. عقده های درونی که در دوره حساس رشد در افراد ایجاد شده و این احساسات منفی خود را به صورت متلک گویی نشان می دهند. معمولا پشت این متلک گویی‌ها تفکر خاصی وجود ندارد. کودکانی که در خانواده‌هایی که پدر و مادر سخت گیر بزرگ شده اند، دچار این معضل شده و در بزرگسالی بیشتر به این آسیب های اجتماعی تمایل نشان می دهند.

خانم‌ها با سکوت شخصیت خود را به اثبات برسانند
بعضی از افراد در مقابله با این متلک ها واکنش متقابل از خود نشان می دهد که در نهایت منجر به مشاجره‌های لفظی در معابر عمومی می شود. مجید ابهری متخصص علوم رفتاری درباره نحوه برخورد با این نابهنجاری می گوید: بانوان باید بدون توجه به این گونه رفتارهای غیر اخلاقی به راه خود ادامه داده و به جای همکلام شدن و پاسخ گویی با سکوت شخصیت خود را به اثبات برسانند. در صورت تداوم این گونه آزارها به مأمورین نیروی انتظامی مراجعه و از مساعدت آنها استفاده کنند. این روش بسیار بهتر و معقول تر از مواجه فردی است.

رسانه ها آموزش دهند
این پژوهشگر و استاد دانشگاه به لزوم آموزش این افراد توسط رسانه ها تاکید می کند و ادامه می‌دهد: رسانه ها از جمله تلویزیون و رادیو زیان های اینگونه رفتار و آثار تخریبی را باید بیان نمایند. مردانی که با این رفتار زشت باعث آزار دیگران می شوند باید بدانند که این امکان وجود دارد در کوچه و خیابان دیگری ناموس خودشان مورد تعرض کلامی قرار بگیرد. بنابراین دفاع و حمایت عابرین از بانوان عفیف که مورد تعرض قرار می گیرند می تواند کنترل اجتماعی را در جامعه همگانی نمایند.

منبع: برنا

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمود

    مطالب خوبی مطرح کردید ولی جامعه ما خیلی به هم ریخته تراز اینهاست

  • بدون نام

    هر دم از این باغ بری میرسد.....نوتر ومتلک آبدارتری میرسد

  • MAHLA

    جالب انجاست که بدلیل رشد فرهنگ جامعه سن گویندگان متلکم بالا رفته.طرف صدای کلنگ گورش به گوش میرسه سرشو از ماشین بیروون میکنه هرچی لایق ناموسش به آدم میپرونه!!!!!!!!!!!!!!!

  • بدون نام

    ماموران نيروي انتظامي براي قتل و دزدي هزارتا مدرك ميخوان چه برسه براي متلك كه حرفه! اي بابا؟!!

  • مجرد

    یک فکری به حال این همه پسر و دختر مجرد بکنید ، این مشکل خود به خود حل میشه . اینقدر هم نظر این روانشناسای علاف را نپرسید که همه چیز را به دوران کودکی ربط میدن . بیا از خودم بپرس

  • saeed

    من تا اندازه ای با نظ روانشناسان موافقم ولی بنیه اصلی این مسئله بر میگردد به فرهنگ حاکم بر جامعه. ویک چیز مهمتر از این اینه که وقتی نگاهمون به یک نامحرم میفته سرمونو پایین میگیریم در واقع داریم خودمون رو گول میزنیم تا این پاک بودن رو

  • ملیکا

    خشت اول گر نهد معمار کج
    تاثریا میرود دیوار کج

  • على ايرانى

    ماشين سوار شدن فرهنك ميخواهد شهر نشينى هم همينطور متا سفانه بى فرهنكى بسداد ميكنه

  • بدون نام

    رفتار بی نهایت شرم اور متلک گفتن .امیدوارم روزی برسه گفته نشه

  • علی

    الان دیگه بحث رواج تجاوز تو خیابونه شما دارین از رواج متلک گویی حرف میزنین؟!!

  • nazanin

    خیلی خوبه که خبر می دید .برای کسی مثل من که علاقه ای به رسانه ها ندارم سرگرمیه.

  • mehdi

    اینها نشات گرفته از تربیت خانوادگیه.اولین کسی که میتونه و باید جلوی رفتارهای ناهنجار بچه اش رو بگیره پدر و مادر هستند.متاسفانه نیمی از والدین جامعه ی ما خودشون به تربیت مجدد نیاز دارند.چه توقعی از جووناشون دارید

  • رهگذر

    شنیدن جمله مسقیم کدوم طرفه شد حرف؟؟؟؟؟
    شما اگه یکبار تو یکی از خیابون های پر رف و آمد شهر فقط چنددقیقه بایستی متوجه میشی اینا اصلن حرف نیست.اصلا متلک نیست جمله های روزمره است!
    وضعیت خراب تر از اینهاست....................!

  • saber

    matalake dige chera mozoro barjeste mikonin??????on agha ya khanom nabayad bendaze shoma(agha ya khanomam) nabayad javab bedin.tamom shod raft

  • مسافر

    به این روانشناس دانا بگید در لحظه ای که به من متلک میگن نیروی انتظامی از کجا بیارم؟تازه اگه اونا تقصیر خودم نیندازن!!من همیشه ساده بودم و باحجاب اما فرقی نمیکنه!من مدتها دربرابر این رفتار ساکت میموندم و رد میشدم اما عذاب وجدان میگرفتم و از خودم بدم میومد که چقدر ضعف نشون دادم ،تصمیم گرفتم جواب بدم اما چیزهایی شنیدم که مناسب خود بی شخصیتشون بود و دیدم شب و روز عربده با خلق خدا نتوان کرد......و این داستان ادامه دارد....

  • بدون نام

    اگر پدر و مادر همون قدر كه به دختراشون آداب تو خيابون راه رفتن و حرف زدن را ياد ميدادند ، نصف اون به تربيت پسراشون در مواجه با جنس مخالف مي پرداختند الان اوضاع فرق ميكرد.

  • راز

    كاش نسل زنهاي فاسد منقرض ميشد تا نتوانند مردهاي متأهل را با چرب زباني اسير كنند در جامعه اسلامي.

  • بدون نام

    بیشتر این جملات که در بین جوانان بکار می ره به تربیت خانوادگی اونا برمی گرده ! اموزه وقتی پدر خانواده به خود اجازه می دهد که توی منزل ازشلوارک استفاده می کنه پسراودخترابااین ظاهر اونو می بینن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج