اکنون بهترین زمان ترمیم دستمزد کارگران است
نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران تاکید دارد که شرایط اقتصادی حاضر بهترین زمان برای ترمیم مزد کارگران است. او میگوید وقتی تمام تولیدکنندگان قیمت محصولاتشان را بالا بردهاند و سود میکنند، حقوق کارگران و کارمندان هم باید افزایش یابد تا قادر به ادامه زندگی باشند.
خبرگزاری ایسنا: نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران تاکید دارد که شرایط اقتصادی حاضر بهترین زمان برای ترمیم مزد کارگران است. او میگوید وقتی تمام تولیدکنندگان قیمت محصولاتشان را بالا بردهاند و سود میکنند، حقوق کارگران و کارمندان هم باید افزایش یابد تا قادر به ادامه زندگی باشند.
ناصر چمنی درباره معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس در روزهای آینده ابراز عقیده کرد و گفت: آنچه مسلم است مشکلات و مسایل جامعه کارگری با سیاستهای بهزیستی و کمیته امداد اداره شدنی نیست و به آگاهی کامل از قانون کار و مسایل مربوط به روابط کار نیاز دارد. دولت باید وزیری به مجلس معرفی کند که تنها به مباحث حوزه رفاه و بهزیستی ورود نکند بلکه کاملا از مسایل جامعه کارگری و مشکلات آن آگاه باشد و در یک کلام اشراف کاملی به حوزه تعاونی، کار و رفاه داشته باشد.
وی بر ضرورت حمایت از معیشت کارگران در شرایط تحریم تاکید کرد و گفت: برای بهبود معیشت کارگران و افزایش قدرت خرید آنها، گزینههای فراوانی هست ولی باید ارادهای برای عملی کردن این گزینهها وجود داشته باشد.
چمنی ادامه داد: اولین گزینه معافیت مالیاتی کارگران است. اگر دولت یا کارفرمایان تمایلی به دادن سبد کالا به کارگران ندارند، میتوانند جامعه کارگری را از پرداخت مالیات معاف کنند. اقدام دوم اختصاص سبد کالا یا بن خواربار است که در طول سال دستکم باید سه تا چهار مرحله توزیع شود تا از فشار افزایش هزینهها بر خانوارهای کارگری اندکی کاسته شود.
نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، با اشاره به فاصله بسیار بین حداقل مزد کارگران و دستمزد واقعی گفت: حقوق و دستمزد کارگران، سالهای جنگ افزایشی نداشت و از این رو کارگران با عقبافتادگی مزدی مواجه شدند. دولتها هم علیرغم شعارهایی که برای حمایت از کارگران دادند، به وعدههای خود عمل نکردند و متاسفانه قشر کارگری ضعیف و عقب ماندهتر شد.
او به تشکیل جلسات دستمزد در شورای عالی کار اشاره کرد و گفت: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار ضعیفاند چون دولت کارفرمای بزرگ است و کارفرمایان هم از دولت تبعیت میکنند؛ در حالی که کارگران نیروی کار کارفرمایان هستند و باید از آنها حمایت شود ولی میبینیم که بهشدت با افزایش حقوق یا افزایش بن خواربار مخالفت میشود و طبیعی است که تلاش نمایندگان کارگری به جایی نمیرسد، درصورتی که شورای عالی کار باید سهجانبه باشد و هر نوع تصمیمی با نظر همه شرکا گرفته شود.
این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: اگر دولت مصمم است به کارگران کوپن بدهد، شاید با وضعیتی که اکنون وجود دارد، به ۵۰ درصد جامعه کارگری هم نرسد و صددرصد در توزیع آن به مشکل بخوریم ،ضمن آنکه ۳۰ هزار تومانی که بابت هر فرد در نظر گرفته شده، رقمی نیست که بتوان با آن مایحتاج ضروری را تامین کرد ولی قانون کار بحث بن خواربار را مشخص کرده است که اگر افزایش یابد و کارفرمایان مکلف به پرداخت آن شوند، همه کارگران از آن بهرهمند میشوند و به ارتقای معیشت خانوارهای کارگری کمک میشود.
رییس کانون انجمنهای صنفی کارگران آذربایجان شرقی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مزد کارگران تورمزا نیست؟ گفت: در شرایطی که دلار افزایش بیسابقهای را تجربه میکند و ۷۰ درصد قدرت خرید کارگران کاهش یافته و تورم در حال افزایش است، باید مزد را بالا ببریم. در دولت گذشته که قانون هدفمندی اجرا میشد، نرخ تورم را پیشبینی و برای کنترل آن دستمزد کارگران را زیر ۱۰ درصد اعلام کردند ولی چه اتفاقی افتاد؟ شاهد تورم ۴۵ درصدی بودیم. پس این تصور که بالا رفتن دستمزد باعث تورم میشود، قابل قبول نیست چراکه تورم به شکل خودکار بالا میرود لذا امروز بهترین زمان برای ترمیم مزد کارگران است چون تولیدکنندگان هم محصولاتشان را بالا بردهاند؛ وقتی تولیدکننده سود میکند، چرا حقوق کارگران و کارمندان باید همچنان پایین بماند و روز به روز ضعیفتر شوند و قادر به ادامه زندگی نباشند؟
موضوع اعطای کوپن الکترونیکی به آحاد جامعه با هدف تامین کالاهای اساسی از هفتههای گذشته مطرح شد و در همین راستا سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از توزیع سبد کالا به تمامی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و اجرای برنامه تامین کالای اساسی برای هشت دهک با اعطای کوپن الکترونیکی خبر داد.
پرداخت نقدی سبد غذایی مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و توزیع سبد کالای آنها با توجه به شارژ کارتهای یارانه در روزهای اخیر در حالی آغاز شده که هنوز اقدامی برای کمک به معیشت خانوارهای کارگری و توزیع سبد حمایت غذایی وعده داده شده به کارگران صورت نگرفته است.
نظر کاربران
کار گر کیلویی چند ه....بچسب به لشکریا ...بعدش هم کشوریا....تا حالا دیدید صدایی از کارکنان صداوسیما و بانک ها...از بابت بی پولی و حقوق کم در بیاد... امکان ندارد.از انقلاب فشار و استرس و تحمل مال ماهاست... بودجه و گردشگری و ....مال اوناست
کو گوش شنوا؟
دولت روحانی گند ترین دولت هاست و همه رو نابود کرد
من کارگرم روزمزدهستم وروزی 38000تومان میگیرم وروزهای تعطیل مزدندارم ومزدی که میگیرم همان روزبرای تامین مخارج منزل به اتمام میرسدوامیدی به فرداندارم واگرسه روزپشت سرهم سرکارنروم واقعالنگ میمونم وامنیت شغلی هم ندارم چرابایداین چنین باشدوجوری که صدای طبل دولت میایدسبدکالایی هم برای من وامثال درنظرنگرفته اند..ایاهریک ازاعضای دولت روحانی میتوانندبااین مزدزندگی کنندوباسه تابچه مدرسه رو.بخواالان یک ساله برای منزلم میوه نگرفته ام وفقط پولی که درمیارم برای اقلام غذایی میباشد...
منظورتان کارگرهای هیئت وکابینه هست بندگان خدا پول امضاطلایی هم کفاف نمیده!؟
کارگران و کارمندان تنها اقشاری که فکر کردن در مورد آنها بی اهمیت شده .
سران در برداشت و خارج کردن منابع از کشور گوی سبقت را از هم می ربایند .
آقا ما چه خاکی به سرمون کنیم که عضو کمیته امداد یا هر چیزه دیگه ای نیستیم .مملکتی که هیچ ارزشی به کارگراش نمیده لعنت به این دولت و مجلس که فقط فقط دنبال منافع خودشونن و ارزشی واسه کارگرا قائل نمیشن همشون یاوه گوئن
وزیران،نمایندگان ومسئولین محترم به داددل کارگران وبازنشستگان
دراین اوضاع گرانی وتورم افسارگسیخته برسیدونگذاریدشرمنده زن و
بچه هایشان باشندکه فردای قیامت بایددرپیشگاه خداوندمتعال
پاسخگوباشید.
حالم از همتون بهم میخوره. فقط حرف حرف. متنفرم ازتون
بهتر است تمام کسانی که تصمیم گیرنده و تصمیم ساز برای افزایش حقوق کارگران هستند اول همه جای خود را بازدید کنند ببینند می توانند تورم را در اندازه ای که نرخ تعیین میکنند نگاه دارند بعد اقدام به قطعی کردن نرخ افزایش دستمزد کارگران کنند از سالهای قبل کارگران با نرخ تورم دستمزدشآن افزایش نداشته وسال جاری که تیشه به ریشه این قشر ضعیف زده شد وحالا هم در صددند این افراد عزتمند و آبرودار را صدقه بگیر کنند این مدیریت ناتوان بر منابع و معادن بک کشور ثروتمند که ابر قدرتها بخاطر این ثروت خدا داد همیشه چشم طمع به آن داشته اند وقت آن نرسیده گوشه چشمیبه این افراد داشته باشند
دیگه حرفی نمونده خیلی وضعیت خرابه هرچی ازسروته خرجی میزنیم باز نمیرسه دوماهه دکتر واسه کلیه ام سونو نوشته نمیرسه خودم سی ساله فارغ تحصیل دانشگاه مجرد خرج خونه برگردن خودم و برادرم هستش دیگه نمیگذره حتی بسختی
خودتون اذیت نکنیدتاافاغنه که پرشدن ونمیرن تومملکت باش مزدهاهیچ تغییری نمیکنه چون ۱ملیون برای اونهامثل۵ملیون تومان میمونه وایرانی برعکس چوگرنه چطوربااین گرانی وبیکاری هرروزم بیشترمیشن وامتیازبیشترم میدن بهشون به جای محدودکردن روزوروزگارایران وایرانی همین افغونیا ۸۰نفریه خانه میگیرن وچندتاخانواده وپول اب وبرق وگاز....کرایه خانه باصرفه میش حمام دستشویی اشپزخانه یکی وهمه خانواده کارمیکنن وبچه۷سالش میش میفرستن سرکار وصابکاروپیمانکارم دیگه کارگرایرانی به کارنمیگیرچون به خیالش بتصرفه ترواینونمیدونه۱۰۰برابربیشترگرونتردرمیادالان اقتصادمملکت ازبین میبرن وقدرت خریدوباپایین اوردن مزدوبیکاری پایین ترمیارن الان چراهمه مینالن چندسالیه چون ملت قدرت خریدشون اومده پایین چون۹۸درصدافاغنه دنیا توایرانن وطبق اماروپس ازماست برماست یه مسول باعرض باغیرت نیست اینارواخراج کنه وبرن مشکلشون حل کنن ننلکتشون درست کنن چقدربدیم بخورن تاکی
تنها چیزی که در ایران ارزان شده حقوق نیروی انسانی است یعنی دولت روحانی دارد حمالی مفت کارگران ایرانی بودجه خودش را پر میکند.
خوش به حال کارگرا شدن عزیز دل مسئولین یه نفر هم بیاد از بقیه اقشار جامعه دفاع کنه کاش ماهم کارگر بودیم
خب دستتون درد نکنه
ولی آخه نظرتون رو چقده؟
کارگران عزیز واقعا میخوان بدونن
پس ما بازشسته ها چیییییی؟؟؟
بازنشسته ها رو فراموش کردین یا اینکه قشر ضعیف نیست؟؟!!
چه حرفها دولت با کارگران و کارمندان کاری ندارد فقط مرفهین یک کلام و ختم کلام فقط مرفهین
اگه سوريه وعراق بود حمايت ميشد،ولي ما کارگران ايراني هستيم ....مرگ بر وطن فروش
چه فایده وقتی حقوق نمدن..چند ماهی یه حقوق انم بااین گرونی چکارش کنیم..هنوز برج چهارندادن حقوق...سه فرزندمدرسه ای هم دارم....بچها خودتونم بدون تغذیه میرن مدرسه مسولای کشوری..انشالله ان دنیا حقمونا میگیریم ازتون